Tunísia. La Mediterrànea i L’orient.
FALLES 2024


Del 10/03/2024 al 20/03/2024
11 dies
per persona 1790 Queden places lliures
 • Del 10/03/2024
  al 20/03/2024
 • 11 dies
 • Gran viatge
 • Història
 • Arqueologia
 • Avió

 • Joan Grifoll

 • Guia Local.

Descripció

Tunísia. La Mediterrànea i L’orient.

Àfrica i Mediterrània, Tunis és un país que desborda vitalitat. Hem preparat un recorregut que ens portarà pel millor d'aquesta terra plena de llum, un avanç de l'Orient. Anirem descobrint les múltiples facetes que la Història ha anat acumulant en aquest racó del nord d'Àfrica i que li ha proporcionat un patrimoni mil·lenari i multicultural. Tunis és musulmana, cristiana, berber, romana, púnica i cartaginesa, jueva i vàndala. Des de la increïble medina de Tunis, la blava Sidi Bou Said, la costa o Sahel, la suau Mahdia i el cap Afrique, els deserts i oasis, les bellíssimes ruïnes romanes i cartagineses,tenim tot un periple entre el profund blau de la mar i el groc intens de les dunes. Un trencaclosques apassionant amb el qual obtindrem un retrat nítid d'un Magreb i d'una identitat única a l'altra banda de la Mediterrània.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Assegurança de viatge
 • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
 • Hotel i desdejuni
 • Pensió Completa
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Entrades

Opcions

 • Habitació individual + 240 €
 • Assegurança cancel·lació + 70 €

Guia

Ens acompanyarà:

Joan Grifoll
Guia de muntanya i Història..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1790 € + 195 € de taxes


Programació

10 març. Vol Madrid - Tunis

Concentració en Nuevo Centro  a les 15.00 . Trasllat a l’aeroport de Madrid-Barajas. En arribar a Tunis trasllat a l’hotel al centre. Hotel a Tunis. 2 nits. Sopar.

 

11 març. Tunis - Carthago - Sidi Bou Said.

Comencem el viatge  a la porta del mar o Bab El Bahar endinsant-nos amb els nostres guies   en la medina de Tunis –UNESCO– amb la misteriosa, fascinant  i laberíntica kasbah, la mesquita Zitouna del segle XVII, les mesquites otomanes, el Turbet Bei, les cases característiques amb els grans portes d’una varietat infinita i la vida que recorre en un moviment perpetu els carrers, blancs, estrets secrets.Després eixirem de la ciutat cap al mar, cap a l'antiga Cartago. Capital d'aquell imperi marítim púnic i com deia Gustave Flaubert " del que tan poc sabem". Visitarem el Tophet, antic santuari, així com el que queda dels ports. Per últim, el preciós poblet amb vistes: Sidi Bou Said. Domina la mar des del turó on es troba. Els carrers empedrats, les cases blanques i blaves, i la seua vida al voltant de cafès i tes. Tot un regal a l'albirar-se la primavera. Dinar i sopar.

 

12 març. Utica - Uthina - Hammamet.

Eixirem de la capital cap a Útica. Aquestes ruïnes estan ubicades a uns 64 km de la capital. Va ser una de les ciutats més antigues de la Mediterrània. Fundada per marins fenicis a final del II mil·lenni a. C, Va ser la ciutat més gran de Líbia després de Cartago. El que vorem és sobretot la ciutat romana i les seues restes arqueològiques de gran importància. Després anirem cap a Oudhna, l'antiga Uthina. Colònia romana de Tunis. Quedà en ruïnes després de la conquista àrab. El parc arqueològic inclou un preciós amfiteatre romà. En acabant anirem a Hammamet. Aquest poblet a la vora del mar conserva l'encant dels pobles de costa encalats, d'un blanc impol·lut. Visitarem la medina al costat d'una casba del segle XV. Acabarem les visites en la terrassa del café Sidi Bouhdid per a provar el te a la menta, especialitat magrebina. Hotel a Hammamet. Dinar i sopar.

 

Dia 13 març. Thuburbu Majus i Dugga. Àfrica Romana.

Hui tindrem dues de les visites més fascinants de l'Àfrica Romana. L'antiga Thuburbu Majus és molt poc visitada pels turistes. Serà un privilegi conèixer-la pràcticament sols i descobrir que a penes està excavada: podrem vore el capitoli, el fòrum, temple de Mercuri, el santuari d'Esculapi, les termes, etc. Després Dugga. Els amants de l'antiguitat gaudiran d'un dia complet al passejar les extenses ruïnes d'aquesta ciutat romana envoltada d'un paisatge magnífic. Una Àfrica que va endinsant-se cap a terres del limes romà, de turons escombrats pel vent fresc en aquesta època de l'any i que mouen el blat formant ones verdes que trenquen als peus de les ruïnes. Hotel a Kaiouran. Dinar i sopar.

 

14 març. Kairouan - Sbeitla - Tozeur.

Al matí visitarem Kairouan. La tercera ciutat santa de l'Islam darrere de la Meca i Medina. Visitarem en la ciutat els dipòsits d'aigua dels aglevís. El Mausoleu del Barber, la gran mesquita d'Okba, el Mausuoeu Sidi Abid Al Ghariani així com la Medina de Kairouan. Després eixirem cap a Sbeitla, l'antiga i romana Sufeitula. Trobarem l'arMés al sud. El llac salat Chott el Jerid és una immensa depressió salina amb un paisatge inusual. Farem fotos pel camí. Després arribarem a Douz, la porta del desert. Visitarem la ciutat aturant-nos en un poblet on és típica la fabricació de calcer. Després del dinar farem un recorregut pels pobles del desert d'arena: Zaafrane, Nouiel i Sbria i descobrirem com la desertització avança.- opcionalment podrem pujar a un dromedari per fer un passeig per les dunes- i vorem com els beduïns fan el "pa d'arena". Tornarem a Douz. Hotel Sahara Douz 4****.c de Dioclecià, les termes, el teatre, així com restes del període bizantí cristià amb la basílica i el baptisteri. En acabat emprendrem el camí a Tozeur on arribarem de nit. Hotel a Tozeur. 2 Nits. Dinar i sopar.

 

15 març. Chebika - Tamerza - Mides - Tozeur.

Ja instal·lats al sud de Tunis començarem amb una excursió en 4X4 cap als oasis de les muntanyes de l'Atles tunisià. Paisatge muntanyós amb brolladors i cursos d'aigua preciosos per a la vida. Visitarem les cataractes de Tamerza i l'antic poble abandonat amb vistes sensacionals. Ja a prop de la frontera algeriana descobrim Mides on es troba el canó que dona fama a la pel·lícula" El Pacient Anglés". La vesprada la tindrem per descobrir Tozeur i l'arquitectura típica d'adob i fang. Un magnífic passeig pels estrets carrers d'aquesta ciutat que tant ens recordaran el mudèjar a Espanya. Dinar i sopar.

 

16 març. Chott el Jerid - Douz.

Més al sud. El llac salat Chott el Jerid és una immensa depressió salina amb un paisatge inusual. Farem fotos pel camí. Després arribarem a Douz, la porta del desert. Visitarem la ciutat aturant-nos en un poblet on és típica la fabricació de calcer. Després del dinar farem un recorregut pels pobles del desert d'arena: Zaafrane, Nouiel i Sbria i descobrirem com la desertització avança.- opcionalment podrem pujar a un dromedari per fer un passeig per les dunes- i vorem com els beduïns fan el "pa d'arena". Tornarem a Douz. Hotel a Douz. Dinar i sopar.

 

17 març. Tamezret - Matmata - el Jem - Mahdia.

Tamezret és un poble berber conegut pels cementeris de pedra, farem un passeig fins a la mesquita on tindrem fantàstiques vistes. Continuarem a Matmata, també berber, i que el món la coneix per els habitatges troglodites on tindrem l'oportunitat d'entrar en una casa i descobrir la forma de vida d'aquell lloc. Agafarem de seguida el camí al Djem. Res més dir que l'amfiteatre romà és dels més coneguts al món i el tercer més gran d'aquella època antiga. Anirem a dormir vora el mar a la fantàstica Mahdia. Hotel a Mahdia. Dinar i sopar.

 

18 març. Mahdia - Monestir - Susa.

Mahdia és una fascinant ciutat a prop del cap d'Àfrica. Va ser capital de la dinastia fatimí i el barri antic és encisador amb el laberint de carrers, el cementeri marí, el seu ribat. Tot un descobriment. En acabar eixirem cap Monastir. Ciutat també marina on l'antic president Bourghiba es fa construir un mausoleu esplèndid que per suposat també visitarem. El Ribat de Monestir és magnífic i serà la segona parada. En acabar eixirem cap a Susa. Aquesta vibrant població marítima conserva una medina autèntica amb els socs tradicionals sempre en ebullició. Acabarem el dia al nostre hotel a la zona hotelera de Port el Kantaoui. Hotel a El Kantoui. Dinar i sopar.

 

19 març. El Cap Bon.

L'últim dia de viatge coneixerem eixa part de Tunísia que es coneix com a Cap Bon, l'antic promontori que els grecs anomenaren Kalos Akroterios, una de les terres més fèrtils del país. Primer ens detindrem a Nabeul, capital de les ceràmiques on podrem comprar algun record del viatge, la quantitat i qualitat d'algunes tendes és ben coneguda. Després Kerkuan. Aquestes ruïnes estan entre el mar i el bosc i són les restes d'una xicoteta ciutat púnica. Dinarem a la punta del cap a El Haouaria a vora de les antigues pedreres romanes. Visitarem per acabar una finca de vinyes i degustarem el vi tunisià amb les sorprenents "tapes" locals.Hotel a Hammamet. Dinar i sopar.

 

20 març. Vol Tunis-Madrid i bus particular a València.

Tindrem temps lliure fins a l’hora convinguda anar cap a l’aeroport. Vol Tunis-Madrid. En arribar tindrem el nostre autobús que ens portarà a València. 

 

***IMPORTANT: CAL RECORDAR QUE EN AQUEST PAÍS SÓN OBLIGATÒRIES LES PROPINES***

 

*NOTES IMPORTANTS SOBRE EL MUSEO DEL BARDO*

De moment, el Museu del Bardo continua tancat i no sabem exactament quan tornarà a obrir. Hem substituït la visita del Bardo per la del museu arqueològic de Susa. Però si en la data de la seva visita el Bardo estigués obert, eliminarem la visita del museu de Susa i visitarem el museu del Bardo.

 

HOTELS

 TUNIS  ROYAL VICTORIA TUNIS 4****
 HAMMAMET  HOTEL PHENICIA HAMMAMET 4****
 KARIOUAN  GOLDEN YASMINE KASBA 5*****
 TOZEUR  RAS EL AIN TOZEUR 4****
 DOUZ  SAHARA DOUZ 4****
 MADHIA  MADHIA PALACE
 EL KANTOUI  SEABEL ALHAMBRA 4****


Visitarem