Tresors de l’Emília-Romanya Bolonya - Ravenna - Ferrara - San Marino - Rímini


Del 29/10/2023 al 04/11/2023
7 dies
per persona 1295 Llista d'espera
 • Fil per Randa
 • Viatges
 • Tresors de l’Emília-Romanya Bolonya - Ravenna - Ferrara - San Marino - Rímini
 • Del 29/10/2023
  al 04/11/2023
 • 7 dies
 • NOVETAT
 • Avió
 • Arquitectura
 • Regions d'Europa

 • Xavier Vidal

Descripció

Tresors de l’Emília-Romanya Bolonya - Ravenna - Ferrara - San Marino - Rímini

A principis del segle V l'emperador romà d'Occident Honori va traslladar la residència imperial de Milà a Ravenna. Va ser als afores d'aquesta ciutat Adriàtica, en la seua pineda, entre les dunes i els pantans que va morir Pau, oncle de Ròmul Augústul posant fi a l'Imperi Romà d'Occident. És en Ravenna que comencem el viatge a l'Emília i a la Romanya, regions italianes amb una quantitat de tresors artístics enlluernant. Ravenna i els seus mosaics, Bolonya amb la universitat més antiga d'Europa i un centre històric ple de torres de maó i arcades elegants revelant una ànima medieval encara intacta. Però també presumeix de ser la ciutat dels Carracci i una pròspera escola de pintura renaixentista. Ferrara, la ciutat i cort d'Isabel d'Este, esplèndida difusora del nou art que portava el renàixer de l'antiguitat clàssica. A més hem unit noves visites plenes de sorpreses, la República de San Marino, xicotet país dominat pel mont Tità, Rimini amb el temple Malatestià, obra que inicia el renaixement i la romànica Abadia de Pomposa a la desembocadura del Po. Tot un viatge per descobrir i gaudir de la Romanya i l'Emilia entre les suaus llums i els ocres de la tardor.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 12/05/2023

Opcions

 • Habitació individual + 270 €
 • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1295 € + 72 € de taxes


Programació

29 octubre. Ravenna. San Apol.linar in Classe

Concentració a les 07.40h a l’aeroport de Manises. Vol València-Roma. Arribada i trasllat a Ravenna. L'antic port de Ravenna és Classe. Aquest va ser escollit per l'emperador August com a base de la flota imperial, ací descobrirem en arribar la basílica de Sant Apol·linar, fundada a la vora del lloc on vivia la població que abastia i tenia cura d'aquell complex portuari i que va ser convertida a la Fe Cristiana per Sant Apol·linar. El conjunt monumental és de gran bellesa i destaca pels esplèndids mosaics que decoren l'interior sobre tot l'absis amb la imatge del sant. Hotel al centre de Ravenna, 6 nits. Sopar.

 

30 octubre. Ravenna

Des del nostre hotel al centre de la ciutat eixirem per conèixer amb el nostre guia la ciutat de Ravenna. Va ser capital del regne ostrogot sota Teodoric abans de convertir-se en la seu d'un exarcat bizantí del segle VI al VIII. Anirem desgranant cadascun dels llocs emblemàtics i monuments que conserva d'aquelles èpoques així com el pols a la vida de la ciutat actual. La Basílica de San Vital, el Mausoleu de Gal·la Placídia, el Baptisteri Neonià, el Baptisteri dels arrians, San Apollinare Nouvo, i el Mausoleu de Teodoric, el Duomo. Tot un dia per gaudir dels fascinants mosaics que decoren molts dels llocs referits.

 

31 octubre. Abadia de Pomposa i del Delta del Po.

Eixirem de Ravenna al matí i farem una primera parada a l'Abadia de Pomposa, una de les més boniques del nord d'Itàlia. Fundada al segle VI pels benedictins, va fomentar la invenció de la transcripció musical moderna. Admirarem la simplicitat de la seua arquitectura preromànica, la seua decoració de maons multicolors, marbre i majòlica, el seu bell paviment de mosaic i el seu magnífic conjunt de frescos del segle XIV. Sopar.

 

1 novembre. Bolonya.

Començarem la nostra descoberta de Bolonya caminant per sota les famoses arcades que voregen molts carrers de la ciutat i  constitueixen un dels aspectes més característics, així com la torre Asinelli, un "gratacels" medieval que té una forta inclinació i competeix amb la Torre de Pisa. A l'edat mitjana, la ciutat comptava amb una gran quantitat d'edificis semblants que, més enllà de la seua funció militar, eren mostra del poder i la riquesa de les famílies més importants.La plaça Maggiore amb la seva font de Neptú obra de l'escultor flamenc Joan de Bologna, està vorejada per la basílica de San Petronio, patró de la ciutat i que anava a ser més gran que la de Sant Pere de Roma. A l'interior, el fresc de Giovanni de Mòdena que representa l'infern posseeix tota la força expressiva de la pintura gòtica bolonyesa. Santa Maria della Vita,és un xicotet santuari que acull l'expressiva Lamentació en terracota de Niccolò dell'Arca. San Domenico, San Stefano aniran transcorrent en el descobriment de la ciutat. Per últim, trobem l'escenogràfic teatre Anatòmic que visitarem. Tornarem després del temps lliure a Ravenna.

 

2 novembre. Ferrara

Anirem a Ferrara, passejarem la ciutat que anirà portant-nos des de l'ambient medieval de via delle Volte fins a l'imponent castell renaixentista. La façana tripartida original del Duomo, meitat romànica, meitat gòtica, està dominada per la silueta del campanar inacabat, en marbre rosa i blanc, atribuït a Alberti. El palau dels diamants, el palau Schifanoia apareixen com obres mestres del renaixement. La catedral té un xicotet museu on podem gaudir del cicle dels mesos, obra de Jacopo della Quercia.

 

3 novembre. San Marino. Rímini

San Marino és la república més antiga d'Europa i un dels estats més xicotets del món. Farem una visita a la vila antiga, que ens portarà al cim del mont Tità i els seus castells amb vista a l'Adriàtica. Després Rímini de la que destacarem el temple, catedral de la ciutat amb el nom de Sant Francesc, reforma que va ser encomanada per Segismundo Pandolfo Malatesta a Leon Battista Alberti al segle XV i que aquest genial arquitecte va portar a terme. Obra cimera per entendre el començament del renaixement a Itàlia- i a tota Europa-. Després tornarem a Ravenna.

 

4 novembre. Tornada

Eixirem cap a l’aeroport de Roma per agafar el vol a la vesprada cap a València.Visitarem