La tardor a La Rioja. Pobles i fagedes.


Del 12/10/2022 al 16/10/2022
5 dies
per persona 590
 • Del 12/10/2022
  al 16/10/2022
 • 5 dies
 • Bus
 • Clàssic
 • Arquitectura
 • Ruta de pobles
 • Natura

 • Joan Grifoll

Descripció

La tardor a La Rioja. Pobles i fagedes.

La Rioja, regió d'una antiga Castella "la Vieja" és només xicoteta en extensió, no en riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i sobretot humana. La tardor és una de les millors èpoques per conèixer o revisitar aquesta terra. Les vinyes comencen a adquirir unes tonalitats grogues, daurades, que li donen al paisatge una bellesa melancòlica i única. Hem conjugat la visita cultural amb els passeig pels boscos i fagedes. Les fagedes riojanes són unes grans desconegudes pel gran públic i podríem dir que són de les més belles de la península. A més la gastronomia riojana que és, junt amb els fantàstics vins, un complement indispensable per aquesta entrada en la tardor.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • 2 Mitjes Pensions
 • Hotel i desdejuni

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/06/2022

Opcions

 • Habitació individual + 140 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Joan Grifoll
Guia de muntanya i Història..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 590 €


Programació

12 octubre. Logronyo.

Eixida a les 08:00h de Nuevo Centro. Trasllat a Logronyo. La capital de la Rioja conjuga la modernitat i la tradició als seus carrers: passejarem pel camí jacobeu, visitarem la cocatedral de la Redonda a la recerca de l’única obra de Miquelàngel que hi ha a la península ibèrica. Calibrarem els atributs del cavall d’Espartero i picotejarem per la Calle del Laurel. Hotel al centre històric de Logronyo**** 4 nits. Sopar.

 

13 octubre. Bodegues del Marqués de Riscal. Laguardia.

Pel matí visitarem la vanguardista bodega Marqués de Riscal, disenyada per Frank Gehry. De vesprada Laguardia, on destaquem la impressionant portada gòtica policromada gòtica del segle XIV. Sopar.

 

14 octubre. Fageda del Rajao. Valle de Tobía. Nájera.

La Fageda de "El Rajao", a la vall de Tobía és un dels grans i segons alguns la més bella de La Rioja. Estem en la conca del riu Najerilla, on tributen les aigües dels riuets Matute, Valvanera i Tobía. Tots ells neixen en els cims de la Serra de San Lorenzo, muntanya que rep grans precipitacions de pluja i neu a l'hivern pel qual afavorix la presència de grans boscos mixtos de fajos i roures.La ruta està recomanada especialment per a tots els públics. El desnivell és poc apreciable i la pista còmoda per caminar. Farem unes dos hores de ruta. A la vesprada visitarem l'antiga capital riojana: Nájera. Visitarem el Monestir de Santa Maria la Real, una de les joies arquitectòniques més importants de la regió, destacarem el claustre i el sepulcre de Blanca de Navarra així com el panteó reial.

 

15 octubre. Fagedes de Cameros - San Millán de la Cogolla.

Cameros és terra de pastors, comarca lligada a la transhumància i d'exuberant natura i un agradable ambient rural. Farem un passeig pels boscos del Cameros- sense dificultat per a caminadors- on podrem gaudir del inici de la tardor i visitarem el centre d'interpretació del Parque Cebollera. A la vesprada visitarem els monestirs de Sam Millan de la Cogolla. Un jove vint anyer de Berceo, anomenat Millan o Emilià amant de la música va escoltar una veu en somnis, deixà el seu ramat i se'n anà a instruir-se amb un eremita. Tornà al seu país i buscà una cova on exercir la vida de santedat.  Aquest monestirs de Suso i Yuso  són un compendi d'estils artístics amb influences mossàrabs, visigodes i romàniques.

 

16 octubre. Calahorra - Alfaro. Rioja Baja.

El dia de tornada a València visitarem La Rioja Baja. En Calahorra trobem la magnífica catedral de Santa Maria de Calahora, construida en el solar on sofrirem martiri els sants màrtirs Emeteri i Celedoni, patrons de la ciutat. l'edifici conté els estils gòtic, renaixement i barroc. Alfaro és la ciutat de les cigonyes, i té la colònia de cigonya blanca urbana més gran del món. Visitarem la ciutat on podrem dinar en els bars i restaurants assaborint la seua rica gastronomia. Després tornarem a València.Visitarem