Gran exposició Vermeer. Amsterdam, Rotterdam,...


Del 27/04/2023 al 02/05/2023
6 dies
per persona 1345 Llista d'espera
 • Del 27/04/2023
  al 02/05/2023
 • 6 dies
 • Gran exposició
 • Pintura
 • Avió
 • Regions d'Europa
 • NOVETAT

 • Enric M. Català

Descripció

Gran exposició Vermeer. Amsterdam, Rotterdam,...

L'any 2023 se celebra a Amsterdam l'exposició més gran mai feta al món sobre Vermeer de Delft. El Rijsmuseum és el lloc que acollirà quasi tota l'obra del genial pintor. Vermeer (1632/1675) va néixer i viure a Delft, i és majoritàriament conegut per les escenes d'interior. Les seues obres posseïxen eixa qualitat única que només aconsegueixen els esperits tocats pels déus. Podrem vore les pintures que ja gaudeixen els holandesos a més dels préstecs que arriben d'altres països: La jove de la perla, el Geògraf, Dona escrivint una carta, etc. Però no només, també descobrirem o redescobrirem l'encisadora Amsterdam. Els seus canals, les cases d'aquella burgesia que tan poc va entendre el rei Felip II, els palaus, museus, i la vida urbana amb l'admirable col·lecció de bicicletes que distribuïxen el pols de la ciutat. Sumarà més màgia al viatge la visita a L'Haia i al Delft.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vol directe des de València
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • Entrada al Rijksmuseum

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 20/12/2022

Opcions

 • Habitació individual + 360 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1345 € + 69 € de taxes


Programació

27 abril. Amsterdam.

Concentració a les 04.30h a l’aeport de Manises. Vol directe València-Amsterdam. Ja que el nostre vol arriba prompte als Països Baixos podrem durant el dia visitar la ciutat de Amsterdam. Dedicarem la resta del dia per descobrir la ciutat dels canals. Amb un llarg passeig anirem desgranant els punts de major interès de la ciutat: La Plaça central on trobarem el palau reial, la Nieuwe Kerk, els carrers comercials que moren a la plaça on destaca el magatzem de luxe 'De Bijenkorf'. Els "Beguinatges" són al cor antic de la ciutat, així com el barri Jordaan i els canals. Tot un dia per impregnar-nos de la "vida holandesa". Després anirem a Rotterdam. Hotel a Rotterdam. 5 nits.

 

28 abril. Exposició Vermeer. Rijksmuseum.

Al matí visitarem el Rijksmuseum i la visita a l'exposició consagrada a Johannes Vermeer dit de Delft, la més gran retrospectiva mai presentada fins al dia de hui. A més de la pròpia col·lecció del Rijksmuseum i del Mauritshuis, podrem gaudir dels préstecs que excepcionalment han aportat els museus estrangers, obres com El Geògraf, Dona escrivint una carta, la Dona de la Balança, a més d'obres com La Jove de la Perla, Vista de Delft, etc. Johannes Vermeer va néixer a Delft, poble veí de la Haia, l'any 1632, en plena represa de les hostilitats entre la Monarquia Hispànica i els Holandesos. A la seua mort l'any 1675 malgrat la popularitat que tingué en vida, va caure en l'oblit. Es diu que només es conserven 36 obres del genial artista. Pintor de la intimitat, amb escenes d'interior on el domini de la llum ens introduïx en eixos instants únics d'atmosfera pacífiques, i tranqui-les. Agafarem un vaixell per recórrer els canals d'aquesta increïble ciutat.

 

29 abril. Rotterdam.

Hui visitarem Rotterdam. L'arquitectura és moderna i contrasta amb la majoria de les ciutats holandeses. El bombardeig de la Luftwaffe el 1940, devastà totalment la ciutat. Destaquem l'Estació Central com a motor revulsiu, l'inclassificable mercat, el complex Calypso, amb una façana plena de colors en 'perpetu moviment' i els espais públics amb escultures a l'aire lliure. Després temps lliure.

 

30 abril. La Haia.

Fins al segle xix la Haia era poc més que una petita ciutat. A causa del seu estatus polític no tenia muralles que la defensessen pel que era molt fàcil ocupar-la. Després es va convertir en laseu del Govern dels Països Baixos i de la reialesa malgrat que la "capital" continuava sent Amsterdam. Farem una visita a la ciutat. Després temps lliure a Rotterdam.

 

1 maig. Delft

Per rendir homenatge al genial artista cal visitar Delft, la vila que el va vore néixer i on la seua curta vida es desenvolupa completament. Sovint la ciutat és descrita com la més holandesa dels Països Baixos per la raó de la seua mida reduïda, dels seus canals-més íntims que els d'Amsterdam- i l'atmosfera que fa que sentir-se bé als visitants. De vegades es té la sensació de caminar per dins de les obres del pintor, com si ens absorbís l'atmosfera del lloc. La visita recorrerà els principals indrets de Delft, la Nova Església, edifici gòtic convertit en una espècie de panteó de la casa D'Orange la qual conté el mausoleu de Guillem de Nassau, el "pare de la pàtria", cap de la sublevació contra el monarca Felip II. També podrem vore el Prinsenhof on va buscar refugi Guillem el 1583 i on va ser assassinat i la Vella església, del segle XIII, guardiana de les despulles del geni holandès.

 

2 maig. Utrecht

Fortalesa romana del limes, centre productor de llana a l'edat mitjana, capital eclesiàstica, després focus de l'església reformada, seu del tractat que dona llum a la República Batava, o del tractat que entregà l'illa de Menorca i Gibraltar als anglesos. Ciutat atractiva que s'ha convertit en la segona més visitada dels Països Baixos. Farem una visita amb un passeig per anar gaudint de cada racó de la bellíssima ciutat així com l'animació en les concorregudes terrasses de les cafeteries en arribar l'esplendor de la primavera a Holanda. Trasllat a l’aeroport i vol directe Amsterdam-València.Visitarem