El sud de la Toscana. Totes les edats de l’Art.


Del 12/03/2023 al 19/03/2023
8 dies
per persona 1390 Últimes places lliures
 • Del 12/03/2023
  al 19/03/2023
 • 8 dies
 • Avió
 • Regions d'Europa
 • Clàssic
 • Història

 • Enric M. Català

Descripció

El sud de la Toscana. Totes les edats de l’Art.

La Toscana és una de les regions més fabulosa, coneguda i desitjada  d'Europa. Fi-per-randa viatges sempre ha sentit un amor especial per les terres italianes. Volem recuperar el viatge a la Bella Toscana a l'inici de la primavera, quan la regió encara no ha estat assaltada per les hordes de turistes que la envaeixen en altres èpoques de l'any. Des de Siena, imprescindible ciutat rival d'aquella Florència medieval, farem un Tour, en majúscula, per gaudir del millor de l'Art i la Història que ens ofereix la irresistible terra que va de l’Apení al mar Tirrè. Visitarem la Siena del Perugino, l'Arezzo de Piero de la Francesca, l'obra de Pontormo a Santa maria de Galuzzo i el  claustre superb del sempre diví Sodoma. No ens cansaran les places medievals com la de Cortona o els paisatges del Chianti. Un goig per l'ànima per fruir de Totes les Edats de l'Art.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Avió
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 25/10/2022

Opcions

 • Habitació individual + 180 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1390 € + 65 € de taxes


Programació

12 març. València – Roma – Siena

Concentració a les 13.00h a l’aeroport de Manises. Vol València- Roma. Trasllat a Siena. Hotel a Siena. 7 nits. Sopar.

 

13 març. Siena

Des del nostre hotel al centre de Siena fem un passeig per anar descobrint el millor de la ciutat del pal·lio. La plaça "del Campo" és el cor, el centre neuràlgic de la xarxa de carrers que constitueixen l'ossamenta del centre gòtic. Aquesta és una de les més belles d'Itàlia. La catedral o Duomo va ser consagrada a la "Madonna Assunta" l'any 1179. Els treballs continuaren encara un segle més. Tota ella és un compendi d'art: el púlpit de Giovanni Pisano, la llibreria Piccolomini, la cúpula hexagonal, el campanile, etc. A més, el passeig per carrers i carrerons ens transportaran a una ja remota època on la població es meravellava amb la mestria de l'elegant Duccio. Tot un dia per assaborir el fet de fluir de la ciutat. Sopar.

 

14 març. Abadia Olivetto Maggiore, Sant'Antimo, Pienza

Farem una excursió per a descobrir tres obres cimeres de l'art. A una trentena de kilòmetres de Siena es troba l'abadia de Monteoliveto Maggiore. Aquesta sembla escrutar entre les boires del matí els turons que es cobreixen de pobles medievals d'una riquesa inaudita. Coberta de xiprers, solitària, és la casa mare dels Olivetans, congregació de l'orde benedictí. El seu claustre és una joia poques vegades vista amb l'obra al fresc que narra la vida de Sant Benet, pintada majoritàriament per Il Sodoma, pintor d'una mestria i  amb una “joie de vivre”  que  s’avançà al seu temps. Als peus del poble de Castelnuovo dell'Abate, al bell mig d'un paisatge harmoniós de turons entapissats de xiprers i oliveres apareix majestuosa i secreta l'abadia de Sant'Antimo. Fundada al segle IX va assolir la seua esplendor al segle XII. La visitarem, com també ho farem a la "ideal" Pienza. Aquest poblet toscà va tindre la sort de vore néixer al papa Pius II Piccolomini. Aquest va voler amb el Rossellino dissenyar una ciutat moderna, una ciutat ideal, entre les ondulacions de la vall d'Orcia. Sopar.

 

15 març. Cortona, Montepulciano

A la vall de Chiana sobre un turó envoltat d'oliveres i ben a prop del llac Trasimè es troba Cortona. Antiga ciutat etrusca, les seues muralles van ser restituïdes al Edat mitjana i coronades per una fortalesa que encara es conserva. Visitarem la inoblidable ciutat, joia renaixentista fent un passeig pels seus carrers estrets i plens d'encant. La plaça Garibaldi, amb un panoràmica absoluta, el palau comunal, el palau Pretorio, el Duomo, etc. Als afores de la vetusta ciutat es troba una joia de l'art del principi del renaixement: Santa Maria de Calcinaio, obra del Sienès Franceso de Giorgio Martini i que desplega una harmonia i admirable elegancia. Finalment, Montepulciano. Descobrirem al punt d'entrar en la ciutat una altra obra cimera de l'arquitectura renaixentista, Sant Biago, realitzada per Antonio da Sangallo el vell. Passejarem la ciutat del Poliziano.

 

16 març. Arezzo, Monteriggioni

Piero della Francesca va néixer a prop d'Arezzo a Sansepolcro. En la bella ciutat medieval concretament en la capella major de la basílica de Sant Francesc es pot admirar un dels frescos més bells del renaixement: la llegenda de la Creu, inspirada en l'obra de Jacopo de la Voràgine. Aquesta ciutat va mantenir una lluita acarnissada contra la güelfa Florència que acabà perdent. Des d'aleshores formà part d'aquell estat toscà fins a la unificació italiana. Visitarem en un llarg passeig els indrets més característics de la vila detenint-nos de manera més intensa en la figura de Piero della Francesca. La plaça gran, el Duomo on el genial pintor i matemàtic pinta una Santa Magdalena, els carrers medievals, les vistes d'aquesta Toscana interior ens mantindran ocupats. A la vesprada farem un passeig per l'emmurallada Monteriggioni. La seua plaça central allargada, l'església romànica i uns quants carrers. Tornarem a Siena i temps lliure.

 

17 Març. Volterra, San Gimignano

Volterra és bella tota ella. Ciutat d'època etrusca de la qual conserva part de les muralles i un museu amb molt de caràcter. El paisatge que l'envolta és insòlit i fascinant. Farem una visita als principals indrets, la plaça dels Priori, el Duomo i batisteri, la porta de l'arc, les ruïnes romanes, etc. A la vesprada anirem a San Gimigniano. Aquest poblet toscà és un Manhattan del edat mitjana. Les seues torres destaquen sobre els bellíssims turons toscans.

 

18 març. Certossa de Galluzzo, Florència

No podíem visitar la Toscana sense fer un xicotet tast de la seua capital: Florència. Ciutat irrepetible, única, tota ella és un museu d'art a l'obert. Hem dissenyat un passeig per poder gaudir del pols vital de la ciutat i descobrir l'ambient multicultural que destil·la la bella Toscana. Des de la vora del riu Arno anirem veient el Palau Pitti, el ponte vecchio, Santa Maria de les Flors, el baptisteri, la plaça de la Signoria, etc. Als afores de la ciutat la Cartoixa de Galuzzo destaca per l'obra del manierista Jacopo Caruzzi més conegut per al món com Pontormo. La pesta, el va portar a la Cartoixa i allí va pintar per al claustre una immensa obra que podrem admirar.

 

19 març. Tornada

Trasllat a l’aeroport de Roma. Vol Fiumicino – València. Arribada cap a les 15h.
Visitarem