Àlaba i el Condado de treviño.


Del 22/06/2022 al 26/06/2022
5 dies
per persona 570
 • Del 22/06/2022
  al 26/06/2022
 • 5 dies
 • Bus
 • Clàssic
 • Història

 • Enric M. Català

Descripció

Àlaba i el Condado de treviño.

L’any 1161 el rei Sanç VI de Navarra fundà la vila de Treviño en la comarca que s'anomenava Uda. Aquesta fundació es va fer per a consolidar la frontera del regne amb Castella que començava a imposar la seua hegemonia en la península. Va ser l'any 1200 quan aquest territori, encara senyoriu, passà a la corona de castellana, sent en l'actualitat un enclavament de la província de Burgos dins d'Euskadi. Tant el territori d'Àlaba com el de Treviño han conservat un patrimoni romànic de primer orde amb una quantitat d'esglésies i ermites emmarcades en un paisatge de bellesa discreta i cuidada. No oblidarem en aquesta ruta conéixer la ciutat de Vitòria-Gasteiz, polsant la seua vida així com el famós "tapeo".

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus

Opcions

 • Habitació individual + 190 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 570 €


Programació

22 juny. Eixida a Vitòria.

Eixida a les 16h des de Nuevo Centro. Sopar lliure en ruta. Trasllat a Vitoria. Hotel a Vitòria. 4 nits.

 

23 juny. Vitòria. La capital serena.

Fa més de 100.000 anys que l'home començà a habitar aquestes terres. La Història ens diu que l'aldea de Gasteiz va ser emmurallada per rei de Navarra Sanç el Savi, rebatejant-la amb el nom de Victòria, després Vitòria. Un recorregut matinal ens portarà a conèixer els principals indrets, la plaça de la virgen blanca, la catedral de Santa Maria la vieja, el palau de Bendaña, o la plaça del Machete. A la vesprada descobrirem en el camí de Sant Jaume basc el santuari d’ Estíbaliz.

 

24 juny. Gaceo Alaitza. Antoñana. Les Joies de la Llanada

Eixirem cap a ponent per anar a descobrir les pintures murals gòtiques de Sant Martí de Tours a Gaceo- expressiva catequesis mural- i Ntra. Sra. De la Asunción en Alatiza.   Farem un passeig des del poble d’Araia per descobrir l’ermita de San Juan d’Amamio, -s. XII-  Ens aturarem en la capital de la Llanada Salvatierra/Agurain per gaudir de la plaça del poble i dels seus restaurants. A la vesprada passejarem pel poble d’Antoñana, que ha conservat intacta la seua estructura medieval.

 

25 juny. El Condado de Treviño.

Començarem la ruta per la joia del romànic del comtat: la Puríssima Concepció a San Vicentejo -s. XII- obra mestra del romànic burgalés. Continuarem recorrent el comtat aturant-nos a Uzkiano, amb la seua església amb dues portades romàniques, després Aguillo per vore la portada de Sant Pere amb unes arquivoltes fascinants. Dinarem a Treviño. Fundada l'any 1161 la capital del comtat té un traçat de tipus medieval format per edificacions d'arquitectura civil, tant d'índole popular com senyorial. Farem un passeig per conéixer-la, detenint-nos en l'església romànica de Sant Pere Apòstol, amb portada tardoromànica. A la vesprada al minúscul San Martín de Zar gaudirem de "El Salvador", d'un romànic campestre i anirem cap a Markinez, un altre curt passeig ens portarà a la bellíssima església de Sant Joan -1226- que conserva la pedra fundacional.

 

26 juny. La Capadòcia Hispana - Haro.

Les Gobas de Laño i Santorkaria són unes coves artificials d'origen eremític que estarien habitades allà pel segle V i que el pas del temps va fer d'elles un poblat troglodita. És per això que se les coneix com "la Capadòcia Alabesa".  Farem una caminada per poder visitar-les. Després anirem cap a Haro on dinarem i tornada a València. Arribada a València a les 21.30 hores.

 Visitarem