Les Marques. L’últim gran secret d’Itàlia…


Del 29/03/2024 al 05/04/2024
7 dies
per persona 1675 Últimes places lliures
 • Del 29/03/2024
  al 05/04/2024
 • 7 dies
 • Avió
 • Història
 • NOVETAT
 • Arquitectura
 • Regions d'Europa

 • David Gimeno

Descripció

Les Marques. L’últim gran secret d’Itàlia…

El territori que anomenem "les Marques" en realitat és una creació noucentista. Durant molts segles aquesta terra entre l'adriàtic, l'Úmbria i els Abruços, formà part dels desapareguts Estats Pontificis. El govern de la Marca i l'antic ducat d'Urbino juntament amb el Varano són el conjunt que ara anem a visitar: les Marques. Aquest programa de viatge l'hem dissenyat per a conéixer amb profunditat la "terra marquesana". País romanitzat ja de molt antic, ha anat afegint tots els estils artístics que podem conèixer en Europa. Destaquem el "gòtic adriàtic" així com la gran quantitat d'edificis romànics que poblen les verdes i delicioses valls. Aquesta regió plural i amb identitats tan diverses serà explorat com a gran novetat en FPR per a viure i gaudir d'una Itàlia d'excel·lència fora del turisme de masses. Tot un viatge amb l'estil FPR.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 2 sopars
 • Guia FPR

Opcions

 • Habitació individual + 385 €
 • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1675 € + 55 € de taxes


Programació

29 març. Ancona

Concentració a les 07.30h a l’aeroport de Manises. Vol València-Roma, i trasllat a Ancona. Hotel a Ancona, 7 nits. Sopar.

 

30 març. Ancona - Loreto

Ancona és la capital de les Marques. Situada quasi com una acròpolis que domina en aquest cas la catedral de Sant Ciríac. Ciutat amb importants restes romanes, famosa en l'Orient per ser port segur a l'Adriàtic i lloc de penetració en les terres Itàliques. La Precocitat cristiana que es manifesta en les seues esplèndides esglésies. La visita del centre eixint del nostre hotel serà tota a peu detenint-nos en els llocs més emblemàtics de la ciutat: La catedral, l'arc de Trajà, Santa Maria della Piazza, la via de la loggia, etc. dinar lliure. A la vesprada anirem a vore la Santa Casa de Loreto. El miracle del viatge des de la Palestina a aquest racó de les Marques serà desvelat pels nostres guies, a més de poder gaudir de les obres que deixaren allí Bramante, Sansovino, Giulano da Sangallo , Antonio da Sangallo o Baccio Pontelli. Sopar.

 

31 març. Urbino - Fano

Urbino és per obra i gràcia del duc Federico de Montefeltro una de les ciutats més fascinants d'Europa. El palau ducal és a la vegada una Ciutat dins de la ciutat. La visita d'aquest fascinant palau ens trasllada a una època ja llunyana on la voluntat -amb la riquesa- era prou per a transformar un pensament, una idea, una manera d'entendre l'Art i la Història convertint-lo en realitat, en pedra. Visitarem Urbino completament, recorrerem el palau ducal meravellant-nos del Studiolo del duc, de les pintures, del cortile, etc. Un Manifest Renaixentista fet realitat. Després visitarem Fano. Quan Juli Cèsar travessa el Rubicó mai haguera imaginat que aquell poblet Fanum es convertiria en el transcórrer dels segles en una de les ciutats més modernes i dinàmiques del que seria Ducat d'Urbino. Amb una estructura urbana ortogonal encara ens recorda la fundació romana. El passejarem amb goig descobrint l'arc d'August,la Catedral, el palau Malatesta, etc.

 

1 abril. Macerata

Potser el més notable de Macerata siga el neoclàssic Sferisterio. Erigit en la primera meitat del segle XIX és ara un dels edificis més emblemàtics de l'escenari per a concerts. La ciutat, però està organitzada al voltant de la plaça de la Llibertat amb els seus edificis senyorials amb esglésies i palaus de línies manieristes i barroques. Visitarem tots els llocs més emblemàtics. A prop d'aquesta ciutat es troba l'església de Santa Maria a Piè di Chienti, uns dels edificis romànics més fascinants de les marques i que és remunta a l'època Carolíngia.

 

2 abril. Fabriano - San Vittore alle Chiuse

Fem una excursió a Fabriano i la seua comarca. Terres immerses en la cadena apenínica i les seues valls són tot un goig pel viatger. Fabriano és laboriosa ja des del segle XIII i gràcies al poder comunal va desenvolupar fins a una escola pictòrica. Anirem vivint la ciutat: la plaça del Comune on trobem el gòtic palau del Podestà, la fontana Sturinalto, el palau comunal, el teatre Gentile, la plaça Humbert I etc. A més Fabriano és famosa per ser la ciutat de la "carta" és a dir del paper. Aquest dia també visitarem l’'Abadia romànica de Sant Vittore alle Chiuse del segle XI és una de les millors de les Marques acabant amb el temple dissenyat per Valadier al segle XIX.

 

3 abril. Ascoli Piceno

Cases, palaus, antigues torres i esglésies en el càlid color del travertí, la ciutat d'Ascoli Piceno és un desplegament majestuós del millor de l'edat mitjana. Vos proposem per a la visita un recorregut passejant que ens anirà descobrint la Piazza del Popolo, l'església de Sant Francesc, la plaça Arringo, el Duomo, San Vincenzo e Anastasio ... El cel d'Ascoli Piceno és una selva de campanars. Dedicarem el dia a la fabulosa ciutat i els seus voltants.

 

4 abril. Tolentino i la Vall

El territori del Tolentino- antic territori papal de la Marca- té com a gran secret només per a "connaisseurs" les seues esglésies i abadies romàniques. Farem una ruta on anirem desgranant el millor de la vall del riu Chienti. L'abadia de Chiaravalle di Fiastra fundada al segle XII pels monjos cistercencs de Chiaravalle dedicant-se a l'explotació de les terres i a l'organització del territori. Tolentino és el nostre destí. La Basílica de Sant Nicolau és un tresor de gran bellesa: El portal tardogòtic de Nanni di Bartolo, la façana Barroca, l'interior amb un grandiós cicle de frescos de l'escola riminesa dels primers decennis del segle XIV, etc. També passejarem la ciutat i tindrem temps lliure per a dinar. Després tornarem a Ancona.

 

5 abril. El Cònero i vol a València.

El Cònero, territori marítim a la vora d'Ancona, és especial. Farem un xicotet "Tour" per aquest promontori que abraça l'Adriàtic amb les visites dels llocs més interessants per a després eixir cap a Roma per agafar el nostre vol directe a València.

 

HOTELS

 Ancona  Grand Hotel Palace Ancona 4****

 Visitarem