Llista d'espera

Etrúria i els Jardins de Bomarzo.

Etrúria va ser una antiga regió històrica situada en el centre d'Itàlia, entre les actuals Toscana, Lazio i Úmbria. El topònim deriva dels etruscos o tirrens, els pobladors que s’assentaren creant una poderosa confederació. Les ciutats-estat independents, van ser les més importants d'Itàlia central i septentrional fins a la seua caiguda davant de Roma en el segle III aC. Necròpolis antigues, pobles medievals, viles renaixentistes, natura incontaminada. Paisatge intens el de la Túscia, aquesta regió conserva un patrimoni únic i irrepetible. Memòria d'una gran civilització perduda que descobrirem completament. A més hem afegit les visites a dos llocs extraordinaris: Bomarzo i el seu parc dels monstres un dels llocs més màgics d’Itàlia i que donà nom a una famosa novel.la. I l’espectacular catedral d’Orvieto amb la capella pintada pel gran Signorelli.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 11/03/2024 al 17/03/2024
 • Etrúria i els Jardins de Bomarzo.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1390

7 dies

11/03/2024

17/03/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

La Puglia en març. La mirada d’Ulisses.

Particular i bellíssima regió conformada per fèrtils planes i petits tossals farcits d’oliveres mil.lenàries envoltades per una llarguíssima costa. Es tracta d’un espai cultural i geogràfic al sud d’Itàlia amb importants relacions en el passat amb l’antiga Corona d’Aragó ja que formava part del Regne de Nàpols. Entre altres meravelles aquest viatge ens oferirà un recorregut fascinant al taló de la bota italiana. Trobarem esglésies rupestres excavades en la roca, curiosos edificis blancs (i trulli), i cases apinyades entre placetes i xicotets carrers en petits promontoris sobre la mediterrània, banyats per la llum marina. A més una arquitectura espectacular aparentment sense pretensions i que es desenvolupa en palaus, castells i esglésies d’un encant fora del comú. Un clàssic dels viatges de FPR que vos proposem per gaudir del retorn de la llum al començar la primavera.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/03/2024 al 20/03/2024
 • La Puglia en març. La mirada d’Ulisses.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Tamara Andrades L., Guia FPR
1690

8 dies

13/03/2024

20/03/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Escapada a Extremadura. Càceres-Trujillo-Mérida

Extremadura és una terra fascinant. En arribar la primavera es vestix de verds joves, porucs, tendres que contrasten amb els verds madurs de les deveses i els blaus de cobalt que decoren les serres llunyanes. Terra que rebossa Història i històries. Fem una escapada per conèixer alguns dels llocs més destacables d'aquesta sofrida terra. Serà un viatge “a través” de la història,seguint les petjades del temps, des de la magnífica ciutat de Càceres, fins el museu d’art contemporani de “Vostell”.  Vorem el paisatge i els pobles des d’on isqueren els “descobridors” del continent americà; visitarem l’autèntica Mare de Déu de Guadalupe, origen de l’enorme devoció estesa a Mèxic. En definitiva, un viatge on la història ha deixat nombrosos sediments en forma de patrimoni cultural -declarats per la UNESCO- de tota la humanitat. De la varietat gastronòmica, l’artesania, l’ambient nocturn, no cal parlar-ne, ja el coneixereu si veniu.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 15/03/2024 al 19/03/2024
 • Escapada a Extremadura. Càceres-Trujillo-Mérida

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
675

5 dies

15/03/2024

19/03/2024

Reservar

Llista d'espera

Budapest - Escapada Especial - Falles 24

La capital d'Hongria és una de les més belles de centre-Europa. Situada al cor del continent ha sofert els cops de la Història, per  a bé i per a mal. Des de la seua època romana quan l'emperador Adrià ordena construir un palau a la vora del Danubi a l'illa d'Obuda, ha anat forjant-se un futur brillant. L'arribada dels magiars i el canvi de població als actuals hongaresos va fer la resta. La dinastia dels reis "arpadiana" ocupa la major part de l'època medieval, després les cases reials estrangeres dels Anjou i els Luxemburg, i els turcs que canviaren la fisonomia d'aquelles terres. Posteriorment els austríacs i l'imperi dual. D'ací a un país reduït en acabar la I Guerra Mundial, els nazis, els comunistes, la democràcia i la Unió Europea. Tot un gran periple històric que anirem coneixent a través dels magnífics edificis que donen sentit a la seua Història. A més la tradició hongaresa dels cafès, de la música, dels banys, i com no del gulàs menjar típic per aquelles terres. En arribar la primavera la llum inunda de nou la bellíssima capital hongaresa, una escapada al cor més fantàstic d’Europa.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 15/03/2024 al 19/03/2024
 • Budapest - Escapada Especial - Falles 24

 • Guia

  Ens acompanyarà Daniel Martínez Meyer, Guia FPR i Politòleg
995

5 dies

15/03/2024

19/03/2024

Llista d'espera