Zamora i Toro. Capitals del romànic castellà.


Del 16/03/2023 al 19/03/2023
4 dies
per persona 545 Llista d'espera
 • Del 16/03/2023
  al 19/03/2023
 • 4 dies
 • Bus
 • Mitja pensió.
 • Arquitectura
 • Ciutat amb encant

 • David Gimeno

Descripció

Zamora i Toro. Capitals del romànic castellà.

Des de les portes de les altes muralles de Zamora es pot veure el pelegrinar urbà de les cigonyes, companyes inevitables de torres i campanars d'un dels nuclis antics més bonic i complet que existeix a Espanya. Ací admirarem l'art més pur del romànic en les mènsules, arquivoltes, cimboris i portades de les seues esglésies, que conformen el bressol de llegendes impossibles, fruit de l'esplendor viscut durant el segle XII. El viatge a Zamora i Toro pot ser un dels més enlluernadors de la península, A més hem afegit les visites a Medina del Campo, ciutat de gran esplendor medieval que va vore la mort de la seua reina més insigne, Isabel I La Catòlica.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 25/10/2022

Opcions

 • Habitació individual + 130 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 545 €


Programació

16 març. Medina del Campo.

Eixida a les 07.30h. des de Nuevo Centro. Trasllat a Medina del Campo. Aquesta ciutat es troba a prop del riu Zapardiel, al principi va ser un assentament Celtiber, però serà en època àrab quant rebrà el nom de Medina. La ciutat té com a centre neuràlgic la plaza Mayor.  Farem una visita als principals monuments de la ciutat dels que destaquem el castell de la Mota, la Colegiata de San Antolín i el Palacio de las Dueñas -ara institut de Secundaria- en el qual brilla el pati renaixentista. Sopar i Hotel a Zamora. 3 nits.

 

17 març. Zamora.

Eixint a peu del hotel farem una visita completa a la medieval Zamora, que al segle XII tingué una explosió d’art i cultura, descobrint els llocs més emblemàtics així com altres més secrets. La catedral romànica amb influències orientals destaca sobre la ciutat, el castell i una acuradíssima selecció d’esglésies romàniques com Santa Maria Magdalena, San Cipriano etc, amb curiosos edificis modernistes ompliran el dia. La gastronomia zamorana es desenvolupa alegrement en els mesons, tasques, bars i restaurants i les zones de "tapeo" al nord de la ciutat vella. Sopar.

 

18 març. Toro.

Al centre d’una plana s’alça aquesta històrica ciutat, escenari de famoses conspiracions i batalles. Són d’esmentar la Col·legiata; el seu Cimbori, la portada policroma i la Mare de Déu de la Mosca, bellíssima pintura flamenca.  La ciutat de Toro a més té com a atractiu afegit la ruta mudèjar. Visitarem les esglésies de San Lorenzo i San salvador de los Caballeros; el Santo Sepulcro i el Monestir de Sancti Spiritus donen contingut al passeig que farem per la gloriosa ciutat. Sopar.

 

19 març. El Duero, Castronuño i Nava del Rey

De trajecte cap a casa ens aturarem en un dels pobles més pintorescos Castronuño on gaudirem del mirador de la Muela sobre el riu Duero i l’església romànica de Santa Maria del Castillo. Nava del Rey es troba a la Tierra del Vino. La catedral, una de les conegudes com a Giraldas Castellanes, està dedicada als Sants Joans sobreïx sobre la ciutat. És monumental, esplèndida, dominant la plana Castellana farem amb el permís de l'església la seua visita. Després eixirem cap a València. Arribada cap a les 21 hores.Visitarem