info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00

Xipre. L'illa d'Afrodita.
CAP D'ANY 2024-25


Del 29/12/2024 al 05/01/2025
8 dies
per persona 2390 Últimes places lliures
  • Del 29/12/2024
    al 05/01/2025
  • 8 dies
  • NOVETAT
  • Avió
  • Arqueologia
  • Història

  • Ximo Corts

  • Guia Local.

Descripció

Xipre. L'illa d'Afrodita.

La tercera illa més gran de la Mediterrània és Xipre. Arraconada a l'est del nostre mar ha sigut des de l'inici de la història de la humanitat encreuament de civilitzacions i pont entre Àsia i Europa. De la Grècia antiga als imperis romans i bizantí, el patrimoni xipriota està impregnat per la petjada de civilitzacions de gran prestigi. Una història mil·lenària que trobarem en els monestirs i capelles pintades i escampades per les muntanyes Tróodos o en les ruïnes gregues, romanes, bizantines, franques, turques. Un país arrebossant de mitologia i arqueologia. L'illa d'Afrodita està repleta de tresors. Aquest Cap d'Any vos proposem que descobriu amb nosaltres aquest país que des del seu ingrés en la Unió Europea ha trobat el seu lloc entre l'occident europeu i el Mediterrani més autèntic. També en el nostre programa hem inclòs la visita de la zona nord o turcoxipriota per a tindre una visió global d'aquesta gran illa mediterrània.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Hotel i desdejuni
  • Pensió Completa
  • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
  • Itinerari en Bus
  • Entrades
  • Guia local
  • Guia FPR

No Inclou

  • Propines
  • Tot el que no estigui en l'apartat d'Inclou

Opcions

  • Habitació individual + 490 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Ximo Corts
Professor i especialista en música antiga.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2390 € + 195 € de taxes


Programació

29 desembre. Vol Madrid-Larnaca.

Concentració a les 06.00 a Nuevo Centro (Expo Hotel). Eixida a l’aeroport de Madrid. Vol Madrid-Atenes-Larnaca. Trasllat a Limassol. Hotel a Limassol quatre nits. Pensió completa tots els dies.

 

30 desembre. Kourion- Apol.Lo Hylates-Limassol.

Hui matinarem per complir tot el gran programa de visites. Primerament, el jaciment arqueològic de Kourion, ciutat que va ser un dels majors i més importants enclavaments polítics i religiosos de tota Xipre, sobretot en l’ època hel·lenística i romana: la casa de Eustolios, el gran teatre, el Santuari d'Apol·lo Hylates, etc. D'aquest últim santuari podem dir que va ser un importantíssim lloc de peregrinació i culte. Dinarem i continuarem visitant l'illa d'Afrodita. Després anirem cap a Limassol i el seu castell medieval. Aquest va ser reconstruït al segle XIV en el mateix lloc on es trobava el fort bizantí. De la història de la fortalesa hem de dir que va ser ací on el rei Ricard Cor de Lleó es va casar amb Berenguera de Navarra, al seu viatge cap a Terra Santa durant la tercera croada. Després anirem cap a l'hotel en Limassol.

 

31 desembre. Pafos. 

Excursió a Pafos. Tot el conjunt de la ciutat està inclòs en la llista dels tresors naturals i culturals de la Unesco. Hui Pafos és un xicotet port, però durant el període hel·lenístic i romà va ser capital de Xipre. Visitarem els banys d'Afrodita on diu la mitologia que nasqué aquesta deessa de l'amor i la bellesa i el seu santuari. Aquest va ser un dels centres de peregrinació més importants de l'antiguitat. Encara trobarem excavacions en aquest fascinant lloc. Després Kato Pafos, recentment declarada també patrimoni de la humanitat. Baixarem a les tombes on es celebraven també banquets funeraris. Els mosaics de la vila de Dionisi són famosíssims, per descomptat també els vorem.

 

1 gener. Tróodos.

Al centre de l'illa trobem boscos de coníferes, xiprers, cedres i arbres fruiters. El nom de l'Illa és Kypros és a dir xiprers. A l'època bizantina es va convertir en un centre d'art amb les xicotetes esglésies i monestirs que s'adornen de bellíssimes pintures. Deu d'aquestes esglésies han sigut declarades patrimoni de la humanitat. Dedicarem el dia en conéixer algunes de les més importants: Pangia Forviótissa del segle XII, el Monestir de Kykkos, sota el mont Olimp xipriota, amb la miraculosa icona de la Mare de Déu. Finalment, el monestir de Stravros en la plaça del poble d'Ómodos, i que a part té fama per l'elaboració del moscatell de la comarca que podrem tastar.

 

2 gener. Khirokitia- Làrnaca.

Khirokitia és el jaciment arqueològic que va estar habitat entre el VIII i el IV mil·lenni, és el més antic d'Europa. Cases circulars de 9 metres de diàmetre, altes i amb coberta plana. Enterraments en la mateixa casa, muralla que envoltava el poblat, etc. Patrimoni de la humanitat que visitarem en començar el dia. Després l'església de Panagia Angeloktisti de l'XI sobre ruïnes d'una església paleocristiana més antiga, de la que destaca el mosaic de l'absis. Làrnaca ens espera al finalitzar el dia. L'església de Sant Llàtzer patró de Làrnaca serà una de les últimes visites junt al llac salat, un fenomen natural  amb vistes bellíssimes. Nit a Nicòsia.

 

3 gener. Nicòsia.

La capital de Xipre és Nicòsia des del segle IX. Aquesta ciutat al centre de l'illa encara té les muralles venecianes del segle XVI, de planta regular en forma d'estrella. Tindrem un dia per descobrir-la: El museu arqueològic amb la cultura neolítica de Xeroquília, la catedral que construïren els Lusignan, reis de Xipre, Santa Sofia que ara és una mesquita que es troba en la part turcoxipriota, el mercat, les muralles. A més del centre d'artesania que va ser antiga estació elèctrica i un exemple únic de l'activitat industrial a l'Illa. Nit a Nicòsia.

 

4 gener. Xipre Del Nord. 

La regió de Morfou és una de les regions agrícoles més importants que té el nord de Xipre. En passar al Xipre del Nord visitarem, en primer lloc Salamina. Va ser durant deu segles la ciutat més important de l'illa. És el jaciment més gran arqueològic de Xipre i  importantíssim enclavament hel·lènic, que tenia port, acròpolis, etc. El teatre és ja del periode romà. Després el monestir de Sant Bernabé o Barnabàs, que també vorem. Famagusta antiga ciutat turística ha perdut el seu "allure" però conserva la catedral gòtica de Sant Nicolau ara mesquita. Continuem a l'abadia de Bella país -que ve del francés Belle Paix- Seu dels bisbes de Kyrenia fundada pels monjos agustins. El lloc on es troba és bonic i impressionant, amb vista des d'un penya-segat de trenta metres d'alt. En acabar les visites tornarem a l’hotel.   

 

5 gener. Larnaca-Madrid.

Vol Larnaca- Atenes - València. Arribada a Madrid cap a les 18 hores. Trasllat a Nuevo Centro.

 

HOTELS

 Nicosia  Classic Hotel Nicosia 3*
 Limassol  Hotel Nyx Limassol 4*

 

 




Visitarem