Torí. La Joia de la Família.


Del 09/10/2024 al 13/10/2024
5 dies
per persona 980 Queden places lliures
  • Del 09/10/2024
    al 13/10/2024
  • 5 dies
  • Avió
  • Regions d'Europa
  • Arquitectura
  • Història

  • Xavier Vidal

Descripció

Torí. La Joia de la Família.

Tori va néixer per ser capital. En època antiga ho va ser del poble taurí, en edat romana de l'àrea subalpina, capital del regne de Savoia, del Piemont i de la Sardenya, cap i casal del "Resorgimento", després primera capital de la Itàlia unida, i ja al segle XX centre de l'automòbil.  La ciutat del vermut, dels cafés històrics, dels millors dolços d'Itàlia, té a més una quantitat de museus dignes d'una urbs cosmopolita. Hem preparat un viatge per descobrir completament l'ànima de Torí, que ha conjugat història amb modernitat. Esquiva i austera, noble i "popolana", plena de secrets que esperen ser descoberts. Els seus palaus d'un reialme perdut, la quadricula romana, el Sant Sudari custodiat en pany i clau al "Duomo San Giovanni Battista", el barroc esplèndid entre el màgic Guarino Guarini i el "borbònic" Filippo Juvarra. I no només, també gaudirem de l'esplendor del Liberty piemontès i les residències reials dels Savoia així com del millor museu d'art Egipci fora del país del Nil. Torí és la joia secreta d’Itàlia, la joia de la família.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Hotel i desdejuni
  • 1 Mitja Pensió
  • Trasllat amb bus fins l'aeroport del Prat
  • Itinerari en Bus
  • Guia FPR
  • Assegurança de viatge

No Inclou

  • Entrades als monuments

Opcions

  • Habitació individual + 210 €
  • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 980 € + 65 € de taxes


Programació

9 octubre. Vol València - Malpensa. Torí.

Concentraciò a les 08.30h a Nuevo Centro (Expo Hotel). Eixirem pel matí cap a Barcelona amb el nostre bus privat per agafar el vol a Milà-Malpensa. En arribar, trasllat a Torí. Hotel al centre de Torí totes les nits.

 

10 octubre. Torí. Aristocràtica Elegància.

Començarem descobrint Torí en un llarg passeig pel centre. Des de la porta Palatina que és una de les entrades de la ciutat romana Iulia Augusta Taurinorum a l'elegant Piazza San Carlo. Visitarem la Catedral de Sant Joan Batista, únic vestigi arquitectònic del Renaixement torinés que es conserva. La Capella del Sant Sudari, construïda en forma de rotonda i coberta per una cúpula calada, obra cimera de Guarino Guarini, sacerdot, matemàtic i arquitecte, entre altres. El Palazzo Chiablese, la basílica menor del Corpus Domini, piazza Castello, palazzo Madama i l'església de San Lorenzo, també obra de Guarini i decorat amb marbres policroms amb una extraordinària cúpula de nervis creuats. Dinar per lliure. A la vesprada La Mole Antonelliana, construcció destinada en principi per a temple de la comunitat jueva, amb els seus 167’5 metres d’alçària és el símbol de Torí. Guarda al seu interior el Museu  Nacional del Cinema. -visita per lliure. Sopar.

 

11 octubre. Torí. Jocs I Virtut. -Museu Egipci- Un Passeig D’art.

La capital del ducat de Savoia, després regne, va gaudir de diverses intervencions al llarg de la seua història. La tercera d'elles canvia completament l'aparença de l'urbs convertint-la en lloc de referència del Barroc italià i europeu. Les places són la principal característica d'aquesta remodelació, ja que fetes i refetes en el mateix període estilístic gaudiren d'una extrema varietat de solucions. Us proposem un itinerari per la ciutat per delectar-nos de totes aquestes respostes arquitectòniques. L'arquitecte mesinés Filippo Juvarra, deixeble de Guarino Guarini va ser un dels principals artífex d'aquesta nova cara de la ciutat: Santa Cristina, el palazzo università, el palazzo Carignano, l'acadèmia de les Ciències, San Filippo Neri, el palazzo de la Città.La Cappella dei Mercanti. Després la Via Po ens portarà a l'escenogràfica església de Gran Madre de Dio. Dinar per lliure. A la vesprada  el museu Egipci. Va ser fundat l'any 1760 i l'any 2015 va doblar la seua capacitat expositiva després de molts anys de treballs. És un dels museus d'art egipci més grans del món. Entre les obres exposades destacarem l'estàtua de Ramsés II i la famosa tomba de Kha i Merit, trobada intacta. Podrem gaudir al cor del Piemont del millor del país del Nil: sarcòfags, estàtues, mobles i objectes de tocador així com el vestuari dels antics egipcis. Tot un regal.

 

12 octubre. Torí. Fàbrica Lingotto Fiat- Sacra De San Michele.

Al matí visitarem la fàbrica Lingotto de la Fiat. La fàbrica de cotxes de Fiat va començar a construir-se l'any 1916, obra de l'arquitecte Giacomo Mattè-Trucco, el disseny permetia localitzar la cadena de producció: per la part inferior entraven les matèries primes i en el mateix terrat s'ubicava el circuit de proves. A l'entrada de la Vall de Susa a 40 km de Torí trobem la Sacra de San Michele, abadia construïda al segle X i que va inspirar l'escriptor Umberto Eco la novel·la "el Nom de la Rosa". Tindrem una excursió per poder gaudir d'aquest monument símbol de la regió del Piemont. Tornarem a Torí per poder gaudir d'algun dels seus cafès històrics. 

 

13 octubre. Vol Milà-Barcelona. Trasllat a València.

Després del desdejuni tindrem temps lliure per Torí fins al migdia quan agafarem el bus que ens portarà a l'aeroport de Milà Malpensa.

 

HOTELS

 TORÍ  BEST WESTERN PLUS HOTEL GENOVA (TORÍ) 4*

 




Visitarem