Santander. Fundació i Centre Botín.


Del 04/12/2020 al 08/12/2020
5 dies
per persona 620
 • Del 04/12/2020
  al 08/12/2020
 • 5 dies
 • NOVETAT
 • Arquitectura
 • Bus

 • Arnau Zapata

Descripció

Santander. Fundació i Centre Botín.

Santander és la capital de l'actual comunitat autònoma de Cantàbria. Felip II la declara base naval principal del cantàbric i port fonamental de la Marina Castellana. Des de llavors la ciutat amb la seua prosperitat atlàntica creà una burgesia forta que portarà la ciutat a gaudir d'un nivell cultural i social molt alt respecte a la resta de Castella. Es convertirà ja al segle XIX en vila d'estiueig de la reialesa-La Magdalena- la noblesa i l’alta burgesia espanyola. Anys després, en la matinada del 15 al 16 de febrer de 1941 se va iniciar un incendi que en començar pel carrer Cadis s'anomenà l'andalús. El fort vent del sud ajudà a propagar-lo de forma feroç durant dos dies, el resultat va ser la destrucció de la zona històrica de la ciutat: la catedral de Nuestra Señora de la Asunción, l'antiga casa Consistorial, etc. Aquesta catàstrofe  va donar un nou impuls a la ciutat i una ràpida reconstrucció. Des d'aleshores la capital càntabra ha anat adquirint un gran vitalitat en l’aspecte urbà, social i cultural. Actualment gaudeix d'una vida nova i dinàmica. Des de l'any 1964, la Fundació Botín ha anat col·locant a Santander en el mapa dels grans centres europeus. Actualment és un motor de generació de riquesa per la ciutat. Visitarem l'exposició de "Retratos, Esencia y Expresión" on gaudirem d'obres Mestres de Matisse, Sorolla, Gris, etc.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 23/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + 150 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Arnau Zapata
Història.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 620 €


Programació

4 de desembre. Eixida València Santander.

Eixida a les 15.00h des de Nuevo Centro. Trasllat a Santander. Hotel a Santander.

 

5 de desembre. Santander. El Centre.

El descobriment de la ciutat de Santander començarà al matí recorrent el centre de la ciutat, passejant els carrers més emblemàtics així com delectant-nos amb la gran quantitat d'edificis que ens sorprendran. La plaça de l'ajuntament, lloc de trobada dels santanderins, el mercat de la "Esperanza", modernista i ple d'encant, els principals carrers comercials, "l'arrabal", la plaça del Pombo, etc. La Fundació Botín edifici on va viure D.Marcelino Sanz de Sautuola, descobridor de les coves prehistòriques d'Altamira i seu principal d'aquesta fundació. Continuarem fent el passeig per què coneixen com "la Puebla Vieja", barri al voltant de la Catedral. La plaza de las atarazanas, el Banc d'Espanya, la plaça Alfons XIII, la "plaza porticada" i el Passeig de Pereda així com els seus jardins. El puerto chico, la grua i el modern edifici de la fundació Botín ens portaran vents atlàntics. Dinarem al centre per lliure en qualsevol de la nombrosíssima quantitat de restaurants i bars que vesteixen la gastronomia cantabra. Sopar.

 

6 desembre. Santander. La Magdalena i el Sardinero. Centre Botín.

Aquest dia serà consagrat a la part est i nord de la ciutat. El Palau de la Magdalena va ser la residència d'estiu del rei Alfons XIII, d'un estil eclèctic domina la península del seu nom i vigila el brau mar cantàbric. La platja i barri del Sardinero, nom que ens porta a una època on la pesca de la sardina era abundantíssima, seran el passeig matutí. Ens aproparem als pinars i als ben cuidats jardins de Piquio on podrem gaudir de les millors vistes de la ciutat. Per davant ens trobarem el gran Casino del Sardinero, records de la "Belle epoque". Després tornarem al centre per gaudir de l'exposició al Centre Botín de "Retratos, Esencia y Expresión". Temps lliure. Sopar.

 

7 desembre. La costa cantàbrica. Liencres i Suances.

De matí farem un recorregut en autobús per descobrir la costa i els seus més bells miradors i platges. Entre elles el cabo mayor, les dunes de Liencres i Suances. El parc Natural de les Dunes de Liencres han sigut creades per l'acció del vent, que reuneix les arenes dels corrents litorals i les del riu Pas formant un bellíssim estuari. Farem un passeig per elles. La vila de Santoña en la comarca de Trasmiera. Pàtria natal de Juan de la Cosa. Els seus principals monuments són l'església de Santa Maria del Puerto, del segle XIII amb una pila baptismal del segle IX i un retaule major neogòtic. Els palaus del marquès de Chiloeches i els ducs de Santoña completen els principals monuments de la ciutat. Després tornarem a Santander i temps lliure. Sopar.

 

8 desembre. Tornada Santander-València.

Dia de tornada a València. Arribada cap a les 20h.Visitarem