Polònia oriental. De Varsòvia a Gdansk.


Del 22/08/2020 al 29/08/2020
8 dies
per persona 1320
 • Del 22/08/2020
  al 29/08/2020
 • 8 dies
 • Història
 • NOVETAT
 • Avió
 • Mitja pensió.

 • Gabriel Benavides

Descripció

Polònia oriental. De Varsòvia a Gdansk.

Polònia és un país bàsicament de terres baixes, situada en el que s’anomena gran plana europea. De fet, la paraula pole significa ‘camp’, ‘plana’ en polonés. Gabriel Benavides, guia d’FPR i expert en l’Europa de l’est ha preparat un viatge que, començant i acabant en la capital del país, Varsòvia, ens portarà a gaudir del millor de la terra dels 9.300 llacs, Mazúria, així com de les ciutats històriques que aniran presentant-se en el nostre camí. Boscos, llacs, poblets medievals i renaixentistes, abadies barroques i un llarg etc., de grans i secrets indrets. Després l’antiga Prússia oriental, ara anomenada Wàrmia, ens oferirà els vells i fabulosos castells de l’orde teutònic i de la capital del bàltic polonés: Gdansk –l’antiga Danzig–. L’orient de Polònia és un viatge per a aquells/es que prioritzen l’aspecte rural i de la natura tranquil·la junt amb les joies que la història ens ha deixat.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 07/01/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 20/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + 220 €
 • Assegurança cancel·lació + 35 €

Guia

Ens acompanyarà:

Gabriel Benavides
Músic i Humanitats.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1320 € + 150 € de taxes


Programació

22 agost. Varsòvia

Concentració a les 11.00 h a l’aeroport de Manises. Vol València-Varsòvia, via Frankfurt.  Arribada a la vesprada. Tindrem sopar de benvinguda en un restaurant local. Hotel al centre de Varsòvia. 3 nits. 

 

23 agost. Varsòvia. La ciutat vella i la ruta reial

Encetarem el descobriment de Varsòvia, 1.700.000 hab., fent una passejada per la ciutat antiga, acuradament reconstruïda després de la catastròfica Segona Guerra Mundial. La plaça del Palau, amb el castell reial –entrada inclosa– i símbol de la independència serà la primera visita. Després la plaça del Mercat de la ciutat vella, la catedral de Sant Joan, on eren coronats els reis polonesos, la barbacana, el Gran Teatre, etc. La ruta reial, repleta d’estàtues, esglésies i residències aristocràtiques també alberga la presidència de la república, així com interessants mercats a l’estiu. Acabarem amb  l’antic gueto jueu i vorem en el Museu Històric de Varsòvia un xicotet documental de Varsòvia no oblidarà. Temps lliure. Sopar.

 

24 agost. Varsòvia. Wilanow i Lazienki.  Jardins i perspectives

Wilanow, és un barri de Varsòvia que fa segles fa ser un llogaret i un dels llocs predilectes de rei Jan II Sobieski. Allí el monarca ordena construir en el segle XVII la seua residència estiuenca i uns preciosos jardins on solia entretindre’s treballant com un llaurador. El Palau és l’únic que es va salvar de la destrucció de la Segona Guerra Mundial, i manté fins hui intacta la seua aparença barroca. El visitarem detenint-nos en les cambres del rei i de la reina Maria Ludovica. El parc Lazienki és un gran complex de jardins històrics. Destacarem el palau sobre l’aigua el teatre de l’Illa o l’hivernacle nou. Sopar.

 

25 agost. Mazúria. En vaixell pel llacs

Eixirem cap Mikolajki, en la regió dels llacs, on farem un creuer pel llac Rynskie, Talty, Mikolajskie i Beldany, tots encadenats amb una longitud de 38 km. Baixarem del vaixell als peus del castell teutònic a Ryn. El castell d’origen medieval va ser reconstruït al segle XIX en l’estil gòtic anglés. Hui dinarem en un antic molí d’aigua convertit en restaurant a la vora del llac. El menjar consistirà en plats típics polonesos. Eixirem cap a Olsztyn, però ens detindrem davant del santuari de Swieta Lipka, una de les construccions barroques poloneses més belles. A l’estiu, s’ofereixen diàriament almenys huit recitals d’orgue. De segur que assistirem a un. Hotel a Olsztyn. Sopar. 

 

26 agost. Olsztyn-Frombork-Malborg. Relíquies prussianes

Olsztyn, capital de l’actual Warmia i ciutat més gran de la regió, té un passat alemany. Va ser durant segles l’antiga Allenstein, a la Prússia oriental, i és per açò que conserva el castell de l’orde teutònic i un xicotet però deliciós barri antic. Després Frombork. Aquesta tranquil·la vila costanera té una majestuosa catedral gòtica que es va salvar miraculosament de la Guerra Mundial. Des del tossal pròxim hi ha una gran vista de la punta del Vístula. La fortalesa de Malborg va ser la seu i capital d’un estat independent fundat per l’orde teutònic de l’Hospital de Santa Maria de Jerusalem. El visitarem. Hotel a Gdansk. 2 nits. Sopar.

 

27 agost. Gdansk-Sopot. Bàltiques ambarines

La ciutat de Gdansk és fascinant i molt especial. Ciutat portuària, amb fortes arrels germàniques i hanseàtiques. Voltarem pels carrers més cèntrics i emblemàtics de la ciutat, on podrem admirar els seus tresors. La porta Alta, la torre de la Presó i la casa de les Tortures, entre altres visites, ens portaran a la porta Daurada, que s’obri al carrer Dluga, replet d’espectaculars cases. A la vesprada, visitarem el famós balneari bàltic; Sopot. Aquesta ciutat d’estiueig té el moll de fusta més llarg del món. La major part dels edificis de la ciutat són d’estil modernista o eclèctic. Gaudirem de la brisa marina. Sopar.

 

28 agost. Gniew-Kwidzyn-Torun. Moviment copernicà

Desdejunats eixirem cap a Gniew per vore el castell del segle XIII –impressionant construcció de rajola–. En acabant, visitarem el pati del castell catedral de St. Johannes. Aquest monumental conjunt gòtic, de planta quadrangular fa ser ordenada construir entre 1320 i 1347. En l’actualitat conté un museu amb interessants col·leccions d’instruments de tortura. La catedral conserva la policromia gòtica. Ja a Torun –la ciutat de Copèrnic–, passejarem pels llocs més especials de la ciutat. Aquesta té el conjunt gòtic més gran de Polònia. L’ajuntament, la casa de Copèrnic, les muralles, les portes, etc. Hotel a Varsòvia. Sopar.

 

29 agost. Varsòvia

Tindrem temps lliure al matí a Varsòvia per a gaudir de les seues placetes, dels museus, dels parcs o les mítiques cerveses eslaves, en què podrem fer alguna compra pels mercadets del centre. A l’hora convinguda trasllat a l’aeroport. Vol Varsòvia-València, via Frankfurt. Arribada a València cap a les 23.30 h.Visitarem