Nova York. El món en una ciutat


Del 21/08/2020 al 29/08/2020
9 dies
per persona 2195
 • Del 21/08/2020
  al 29/08/2020
 • 9 dies
 • NOVETAT
 • Avió
 • Gran viatge
 • Arquitectura

 • Clara Ros

 • Guia Local.

Descripció

Nova York. El món en una ciutat

Si posarem els vint edificis més alts de la ciutat, l’un damunt de l’altre, arribaríem a fregar el cim de l’Everest. Nova York és un viatge ineludible, almenys una vegada en la vida. Capital del món, la Gran Poma ha de ser recorreguda intensament per a poder gaudir de totes les parts que la componen. A l’escriptor nord-americà Mark Twain ‒novaiorqués d’adopció‒ se’l qualificava d’iconoclasta, irrespectuós, culturalment blasfem, sense perjuís i lliure... Nova York també. Des dels primers colons holandesos que compraren l’illa als algonquins fins a l’actualitat aquesta metròpoli ha anat reinventant-se contínuament, descobrint noves fórmules d’eterna joventut que la converteixen en totes les ciutats en una. Nova York està en la nostra vida des del principi. El cinema, la música, la literatura, l’art, tot ens ha portat a la capital dels gratacels: Manhattan, Brooklyn, el Village, Nolita, Fith Avenue, Central Park, Wall Street, el Metropolitan Museum, el MoMa, Chinatown, Tribeca, el Soho, Harlem i un llarguíssim etcètera. Tindrem temps per a poder anar gaudint de tots els barris. Aquest estiu vos convidem a pegar un bon mos a la poma.

NOTA-. El viatge a Nova York està dissenyat per fer una part en transport privat i un altra en transport públic. Cada dia es fa una passejada d’unes quatre hores amb guia local i a la vesprada es visiten parcs i museus amb el guia FPR. El nostre hotel està a Times Square, gran nus de comunicació.

PREU HABITACIONS.- El preu varia segons el tipus d'habitació: Doble, Twin (dos llits: +200€) i Individual (+740).

 

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/01/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 16/07/2020

Opcions

 • Habitació individual + 740 €
 • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora de francés i Història de l'art..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2195 € + 180 € de taxes


Programació

21 agost. Anada

Concentració a les 10.30 h a l’aeroport de Manises. Vol València-Nova York, via Lisboa. Arribada a les 20.00 h i trasllat a l’hotel. Hotel a Nova York, a Times Square. 7 nits.

 

22 agost. Brooklyn-Lower Manhattan-Financial district

Iniciarem el nostre descobriment de la ciutat de Nova York des del barri de Brooklyn. Fundat en el segle XVII amb el nom de Breukelen ‒nom d’una xicoteta ciutat holandesa‒, va créixer fins a ser annexat a la ciutat de Nova York en 1898. Des de Brooklyn Heights, barri burgés i on tenia la casa l’escriptor Truman Capote, tindrem una fabulosa vista del Lower Manhattan. DUMBO és un conjunt de fàbriques i magatzems convertits en tallers i galeries d’art. El famós pont de Brooklyn ens acostarà a la part baixa de l’illa de Manhattan. Farem un recorregut entre els grandiosos gratacels –Municipal Building, NY Courthouse, Woolworth Building, Trinity church, American Stock Exchange etc.‒. La passejada acabarà entre Wall Street i la Zona Zero, on s’alçava el World Trade Center. Dinar lliure. A la vesprada, agafarem el ferri d’Staten Island i vorem Battery Park.

 

23 agost. Midtown. De Central Park a Columbia University. The Cloisters

El Lincoln Center es va construir sobre els terrenys del West Side ‒on abans de la demolició va servir de decorat al clàssic cinematogràfic West Side Story‒. Ara és un important centre cultural en què destaca el Metropolitan Opera House i el New York State Theater. Es necessitaren setze anys per a fer el Central Park, amb fidelitat a la tradició paisatgística anglesa. Hi farem un recorregut per vore la vida pletòrica en cada racó. Recordarem Rita Hayworth en Shanghai Lady passejant en cotxe de cavalls i ella mateixa veient el parc des del  San Remo Apartments, on també han viscut, entre altres famosos, Bono, Demi Moore o Steve Jobs. Al la seua vora hi ha el mític Dakota Building, edifici decimonònic on es va rodar Rosemary’s Baby. Al nord del Central Park trobarem la Columbia University, obra de la firma McKim Mead and White. En destacarem la revisita del panteó romà al  Low Memorial Library. A la vesprada, podrem anar a gaudir, a Upper Manhattan, del magnífic Museu The Cloisters, en què trobarem, entre altres, el claustre de Sant Miquel de Cuixà i de Sant Guilhem Le Desert.

 

24 agost. Museum Mile-5th Avenue. Guggenheim

Upper East Side és un museu en si mateix. Edificis com la French Embassy Cultural Services, Cooper-Hewitt Museum, Goethe House, etc., ens portaran a descobrir el barri del qual visitarem el Guggenheim Museum. L’arquitecte Frank Lloyd Wright va construir una estructura helicoïdal que passats els anys no ha vist minvada la seua originalitat. Tot el museu està il·luminat per llum natural. Aquest dia també vorem la catedral de Sant Patrici, obra neogòtica que es combina estranyament amb la fastuositat dels edificis que l’envolten, com el Swiss Center de grandiós art déco, el Saks Fifth Avenue o el MoMa. Després, tindrem temps lliure per a passejar per la 5th. Avenue. Aquesta és una de les vies més famoses del món. La combinació del comerç de luxe amb la fastuositat dels edificis la converteixen en un imprescindible a Nova York.

 

25 agost. East River-Grand Central-Rockefeller Center. Metropolitan

L’edifici de l’ONU presideix l’East River. Aquesta icona del modernisme és obra del grup d’arquitectes encapçalats per W.K. Harrison, amb Le Corbusier i Niemeyer com a ideòlegs destacats. L’estació Central de Nova York, edifici belles arts i on l’arquitecte d’origen valencià, Rafael Guastavino, va patentar el Guastavino system, que fins llavors es coneixia com la Volta de Rajola Vista, tradicional de l’arquitectura catalana i valenciana. També traurem el cap als vestíbuls dels edificis Chrysler i Meetlife. Tancarem el matí al Top of the Rock, al Rockefeller Center. Des d’allí tindrem una de les millors vistes de Nova York. A la vesprada, podrem anar a vore el Metropolitan Museum. Les seues col·leccions són de les millors del món.

 

26 agost. Soho-Little Italy-Chinatown

El Lower East Side és un dels barris amb més història de Nova York. Aquesta part de la ciutat ha sigut lloc d’acollida d’immigrants que buscaven a l’Amèrica del Nord una nova vida. Italians, irlandesos, xinesos, jueus o hispanoamericans formaven un mosaic fascinant que ha deixat les seues empremtes en aquest racó de Manhattan. Visitarem ‒en transport públic i a peu‒ la zona que es va anomenar la Gran Ceba. Chinatown, un laberint de carrers en constant activitat i el seu basar a Canal Street. Little Italy és la zona italiana novaiorquesa. Encara hi ha tendes de pasta fresca o fàbriques de pa i formatge. Restaurants i negocis made in Italy fan el seu agost en el laberint de carrers. Entre ells trobarem l’església Most-Holy-Crucifix Church en Broome st., temple catòlic pagat pels napolitans que vivien en el barri. El Soho va ser en el segle XIX el gran centre comercial de la ciutat. Aquest districte històric amb els seus magatzems i indústries presenta un paisatge urbà de gran homogeneïtat amb la concentració més gran d’edificis amb façanes cast-iron.

 

27 agost. De l’Empire State al MoMA

Fins al 1973, l’Empire State Building va ser l’edifici més alt del món. Va ser símbol del futur. Pujarem al seu mirador per gaudir d’unes vistes úniques, en un lloc en què han estat celebritats com Churchill, Fidel Castro o Khrusxov. El barri presenta igualment alguns dels edificis històrics més bonics de Nova York, com el Chrysler Building, la New York Public Library o la General Post Office, entre altres immobles. Després, passejarem pel districte de Chelsea, amb les cases estil georgià, galeries d’art i gratacels de luxe. Acabarem la visita a la ciutat amb una incursió al MoMa o Museu d’Art Modern. Podem optar per l’exposició de Niki de Saint Phalle ‒visionari feminista‒ o gaudir de la mostra permanent. Temps lliure.

 

28 agost. Comiat de Nova York

Dia lliure a NY. A l’hora indicada vol nocturn Nova York-València, via Lisboa.

 

29 agost. Tornada

Arribada a València cap a les 17.30 h.Visitarem