Mercat nadalenc de Núremberg. Bamberg,...


Del 04/12/2022 al 08/12/2022
5 dies
per persona 945
 • Del 04/12/2022
  al 08/12/2022
 • 5 dies
 • NOVETAT
 • Arquitectura
 • Història

 • Enric M. Català

 • GUIA FPR

Descripció

Mercat nadalenc de Núremberg. Bamberg,...

El mercat nadalenc més famós d'Europa i un dels més grans del món se celebra a la ciutat de Nuremberg. Des de 1212 és ciutat imperial i va ser la seu del tresor del Sacre imperi Romanogermànic. Als segles XV i XVI es converteix en centre del Renaixement alemany veient l'arribada al món d'Albert Dürer i abraçant la reforma luterana. Nuremberg també va ser la ciutat del primer banc públic fundat al món i com es deia d'ella "epicentre de la creació i innovació a la terra". La dissolució d'aquell imperi medieval la va unir al nou Regne de Baviera, del que forma part. Els nazis utilitzaren aquesta capital  pels seus congressos, ja que com a vila imperial la feren servir amb propòsits propagandístics. Ara gaudeix d'una nova vida cultural intensa, plena d'ocasions per a assaborir totes les propostes que ens ofereix. Descobrirem els llocs més importants de la ciutat, passejant-la: l'Opera, l'hospital de l'Esperit Sant, la casa de Durer, el museu germànic nacional, l'Ajuntament, la catedral i un llarg etcètera. La visita vespertina del seu celebèrrim mercat nadalenc ens obrirà les portes per assaborir a la vora del foc les salsitxes típiques i una cervesa que  arrodoniran el dia. Hem unit al viatge  dos de les ciutats més interessants a prop de Nuremberg: Bamberg i Würzburg. El Nadal comença ací.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • Avió
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 31/05/2022

Opcions

 • Habitació individual + 230 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

També vindrà amb nosaltres:

GUIA FPR
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 945 € + 75 € de taxes


Programació

4 desembre. Bamberg.

Concentració a les 04.20h a l’aeorport de Manises. Vol València-Frankfurt del Main. A l'Alta Francònia es troba la ciutat de Bamberg. En ser poc industrialitzada se salvà dels bombardejos de la segona guerra mundial. Patrimoni de la humanitat per l'Unesco, conserva una preciosa ciutat antiga. Aquest dia la visitarem tranquil·lament descobrint les joies que ha conservat. La catedral romànica, l'Ajuntament antic, L'antiga i la nova Residenz seus dels bisbes, etc. Trasllat a Nurenberg. Hotel a Nuremberg. 4 nits.

 

5 desembre. Nuremberg.

Absolutament reconstruïda després de la segona guerra mundial Nuremberg és la ciutat alemanya arquetípica. Capital de la Francònia medieval en arribar passejarem la ciutat antiga o "Altstadt". Ens encantaran els edificis que conten la història d'aquell imperi que va ser Alemanya. Des del nostre hotel al centre de la ciutat i sempre caminant, començarem un tranquil recorregut. La Hauptbahnhof o estació central del ferrocarril serà el primer punt de parada per vore l'interior Jugendstil,  després pel carrer principal farem les aturades necessàries en cadascun dels principals indrets de la ciutat. A vora l'hotel ens trobarem el que queda de l'antic convent de Santa Clara, la Torre de la muralla, la impressionant església de Sant Llorenç amb obres de Veit Stoss i Adam Krafft. Enfront està la Nassauer Hus que és una casa fortificada del segle XIII. La Tugend Brunnen, els ponts que travessen el riu i el Hauptmarkt on se celebra el mercat des de l'edat mitjana. Acabarem el recorregut a vora del Rathaus o Ajuntament on es troba el millor mercat nadalenc d'Alemanya. Les més de 180 casetes de fusta rivalitzen entre si en un concurs a la millor decoració. En el mercat es pot trobar de tot, des de pa de gingebre picant de Nuremberg, pans de fruites, dolços, pessebres, veles, artesania joguets i les figures nadalenques fetes amb pa de ciruela, anomenats "plums". 

 

6 desembre. Nuremberg.

Continuem visitant la fascinant Nuremberg. La Frauen Kirche i la Sebalduskirche, romànica del segle XIII seran les primeres parades. També anirem cap al Kaiserburg destacant la capella imperial i si tenim forces podem pujar els 113 escalons amb la recompensa de la vista fabulosa sobre la ciutat. La casa d'Albrecht Dürer està a prop. Després temps lliure per poder visitar el Museu Nacional Alemany amb obres del mateix Dürer com la famosíssima "Hèrcules matant als pardals de l’Estimfal" o el retrat del seu mestre Michael Wolgemut. A la vesprada gaudirem de nou dels mercats, on podem optar pel "Handwerkerhof" o mercat d'artesans que es troba a vora la torre Köningstor o l'encisador mercadet per als xiquets o "Kinderweihnacht". En algunes cantonades es col·loquen cors cantant nadalenques que encara donen més encant al lloc. Podem gaudir del vi calent o Gluehwein i les famoses salsixes de Nuremberg

 

7 desembre. Rothenburg Ob Der Tauber.

Als afores de Nuremberg el règim criminal nazi amb la  seua febre megalòmana va iniciar la construcció d'un edifici com a palau de congressos, imitant el coliseu romà. Abans de deixar la ciutat farem una parada per vore'l. Després eixirem cap al bellíssim poble i inici de la "ruta romàntica" de Rothenburg ob der Tauber. Salvat de la total destrucció per una aposta en finalitzar la Guerra dels Trenta Anys ha conservat un paisatge urbà de gran perfecció. En arribar passejarem els seus carrers detenint-nos en la Marktplatz dominada pel  Rathaus o ajuntament en aquest cas renaixentista. La Joia de la ciutat és St-Jakobskirche. El passeig ens portarà a la "Herrngasse", un dels carrers més bonics així com al Burggarten, parc amb idíl·liques visites de la ciutat. També el seu mercat nadalenc és un dels més encantadors de tota Baviera.

 

8 desembre. Tornada.

Trasllat a l’aeroport de Frankfurt. Arribada a València cap a les 18.00hVisitarem