Mèxic. Viva la Vida. D.F. - Puebla - Oaxaca


Del 18/02/2024 al 01/03/2024
13 dies
per persona 2855 Llista d'espera
 • Del 18/02/2024
  al 01/03/2024
 • 13 dies
 • Avió
 • NOVETAT
 • Història
 • Gran viatge
 • Arqueologia
 • Regions del Món

 • Imma Rodilla

 • Guia Local.

Descripció

Mèxic. Viva la Vida. D.F. - Puebla - Oaxaca

La immensa mexicana Frida Kahlo va dir "del año más maligno nace el día más bonito”. Vos proposem el Viatge al Mèxic més autèntic amb una sel.lecció que va de l’art Asteca, passant per l’època del virregnat fins a l’actualitat més inmediata . Hem elegit aquest gran estat de l'Amèrica del Nord per molts motius, però potser el primer siga que aquesta terra és una de les més màgiques del planeta. Mèxic és un calidoscopi de personatges i històries. Trencaclosques fascinant d'una riquesa i diversitat poques vegades vista. Un Univers en si mateix en equilibri entre allò que és màgic i allò que és real. Alegre, melancòlic, modern, tradicional. Hereu dels antics asteques, maies, tolteques, espanyols. L'únic país al món on els morts van de festa. Otavio Paz el descrigué com " montañas con cielos precipitados" i André Breton afirma que de tot l'orbe era l'únic autènticament surrealista.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
 • Vols internacionals
 • Vols domèstics
 • Itinerari en Bus
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.

Opcions

 • Habitació individual + 420 €
 • Assegurança cancel·lació + 100 €

Guia

Ens acompanyarà:

Imma Rodilla
Gestora turística i guia FPR..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2855 € + 140 € de taxes


Programació

18 de febrer. Ciutat de Mèxic.

Eixida a les 06.00h des de València (Nuevo Centro) Trasllat a l’aerport Madrid-Barajas i vol directe Madrid-Ciutat de Mèxic. En arribar ens traslladarem a l'hotel amb sopar inclòs. La ciutat de Mèxic és una de les àrees urbanes més grans del món. Amb una arquitectura colonial extensa, amb racons plens d'història conjugada amb una de les millors experiències gastronòmiques de l'Amèrica Llatina. Hotel a Ciutat de Mèxic. 5 Nits. Sopar.

 

19 febrer. El Zócalo. Basílica Guadalupe - Teotihuacan

Començarem el viatge a Mèxic en la "plaza de las tres culturas" on antigament s'ubicava el gran mercat dels asteques, sobre aquesta es va edificar l'església de Santiago Tlatelolco. Després anirem a la Basílica de Guadalupe, un dels santuaris religiosos més venerats pels Americans. El miracle es va produir l'any 1531 a Juan Diego mentre passejava al costat de l'antic temple de la deessa mare Tanantzin. Guadalupe és encara el símbol de la independència de Mèxic. El món asteca ens espera en tota la seua esplendor visitant Teotihuacán. Va ser la ciutat més important de Mesoamèrica declarada per la Unesco patrimoni de la Humanitat. Tota ella és de traces ortogonals partint de la calçada dels morts. Aquesta espècie d'avinguda s'anomenava així per ser el lloc de soterrament de reis i sacerdots i està flanquejada per piràmides, temples, llocs de culte i palaus. Visitarem el complex destacant el Palau Quetzalpapalotl, el temple de la serp emplomada, la piràmide de la Lluna, la piràmide del Sol- una de les més grans del món-. Etc. Sopar.

 

20 febrer. Museu d’Antropologia. Chapultepec i el centre históric. Barris de Roma i Condesa.

Tindrem de matí una panoràmica de “las lomas de Chapultepec” Després visitarem un "must" en Amèrica: el Museu d'antropologia nacional de Mèxic. Es troba al parc Chapultepec i està precedit per l'estàtua monolítica de Tlàtoc. Una extraordinària col·lecció i una disposició museològica digna d'admirar i que fa accessible a tots els públics aquest espai. Destacarem la piedra del Sol, l'estàtua de Coatlicue, l'escultura de Xiuhcóatl, cap d'animal en mosaic de mareperla, etc. En acabar visitarem els barris de Roma i Condesa així com la Casa Giraldi. Tornarem al centre per continuar el nostre passeig: La Casa de Correus, el Palacio Nacional, la Casa de Azulejos, el templo Mayor, entrarem en la catedral etc.. Sopar.

 

21 febrer. Coyoacán-Xochimilco i la Ciutat Universitaria

El barri de Coyoacán ha conservat el seu aspecte colonial, amb carrers empedrats, placetes ocultes i lluminoses, elegants cases dels segles XVII i XVIII. Hernán Cortés la va elegir per viure amb la seua companya: La Malinche. Lloc d'artistes per la seua quietud i exclusivitat ha vist passar pels seus carrers a la meravellosa Frida Kahlo i a L. Tromsky entre d’altres. Visitem la “Casa azul” de Frida Kahlo. El mercat és molt colorit amb el menjar 100% mexicà. Els jardins flotants de Xochimilco que estaven connectats amb la capital asteca de Tenochtitlan-ara Ciutat de Mèxic- mitjançant una calçada elevada els descobrirem navegant els canals a bord d'una típica "trajinera", una barqueta coberta de flors i on ens explicaran la vida dels asteques abans de l'arribada dels europeus. Acabarem el dia meravellant-nos de la ciutat universitària, obra mestra declarada patrimoni de la Humanitat. Sopar.

 

22 febrer. Tepoztlan – Cuernavaca - Taxco.

Gaudirem del dia visitant Cuernavaca i Taxco. Eixirem de bon matí desdejunant en el màgic Tepoztlan. Aquest poble d'origen otomí, evangelitzat pels franciscans, fa ser confiat a la Companyia de Jesús. Aquest poble conserva l'aspecte de l'època colonial i deu la seua fama a l'antic convent jesuïta. Després Cuernavaca, capital de l'estat de Morelos, coneguda per ser la ciutat de l'eterna primavera. En l'època prehispànica ja era residència estival i s'anomenava Cuauhnáhiac. Visitarem el parc central i la catedral que és una de les primeres esglésies catòliques construïdes pels espanyols a Amèrica. Trobarem també el palau d'Hernán Cortés, de 1527 que va ordenar la construcció sobre un edifici ja preexistent. Un interessant recorregut amb vista als volcans i a la fèrtil vall de Morelia ens portarà a una de les ciutats més suggerents del país: Taxco. Ciutat que té com a activitat principal el treball amb plata. També trobem les esglésies de Santa Prisca, d'un barroc esplendorós així com les cases del virregnat també del segle XVIII a la Plaza Borda. Sopar.

 

23 febrero. Cacaxtla – Tlaxcala - Puebla.

Ja hui eixim de la capital del país i amb un poc de bon temps podrem vore els cims dels volcans Popocatépetl i Iztacihuatl. Arribem a la zona arqueológica de Cacaxtla on  destacarem la pintura de la Batalla, on més de quaranta-set personatges desfilen per un impressionant fris de fons turquesa. Tlaxcala és una de les ciutats més tranquil·les de tot l'estat. Forma part de la ruta de Cortés i farem un passeig a través els carrers amb les façanes de rajoles ataronjades gaudint de la sensacional plaza de armas o el Convento de San Francisco, un dels primers fundats a la Nova Espanya. Després ens traslladem a Puebla. També aquesta ciutat està declarada patrimoni de la Humanitat pel seu magnífic centre històric amb una quantitat de joies arquitectòniques fora del comú. Catedral, palau de l'Ajuntament, la Biblioteca Palafoxiana i la capella del Rosario serien alguns dels llocs a destacar. També Puebla és coneguda per la gastronomia local d'expressions úniques com el "chile en nogada", el mole i els dolços típics. A banda la ceràmica coneguda com a Talavera Poblana és d'una gran varietat trobant gran quantitat de tallers locals on adquirir aquestes peces tan boniques. Hotel a Puebla, 2 nits. Sopar.

 

24 febrer. Cholula i Puebla.

Al matí visitarem el lloc arqueològic de Cholula. Cholula és una paraula d'origen náhuatl que significa" lloc del qual fugiren", hui li dóna nom a un dels llocs més emblemàtics de Puebla. Farem el recorregut dins d'un túnel a l'interior de la Gran Piràmide que consta d'aproximadament 280 metres de recorregut en un mateix pla, il·luminat artificialment i sense riscos que el visitant puga extraviar-se, finalment vorem la zona arqueològica de Cholula constituïda pels patis cerimonials del sud i ponent de la Gran Piràmide. A la vesprada - i tot passejant- visitarem la preciosa ciutat de Puebla: la capilla del Rosario, màxima joia del barroc mexicà, ubicada a l'interior de l'església de Santo Domingo i que té una decoració tan sumptuosa que difícilment ens pot deixar indiferents. La plaça de l'Art, la catedral, les galeries dels artistes locals, etc. tancaran el recorregut del dia. Sopar.

 

25 febrer. Viatge a Oaxaca - Monte Alban

Seguirem el nostre Tour mexicà viatjant cap a Oaxaca (5 hores de bus). A 400 metres d'altura sobre el Valle de Oaxaca, espectacularment localitzat es troba Monte Albán- patrimoni de la Humanitat-. És la més gran de les antigues ciutats zapoteques, i dominava la vida cultural, econòmica i religiosa de la regió. Triomf de l'enginyeria, anivellant el cim de la muntanya perquè es pogués crear un lloc cerimonial. Explorarem la gran plaça, el joc de pilota, l'observatori, el palau i altres estructures. Puebla es troba a 1550 m d'altitud en la confluència de tres valls. El cel és d'un blau pur emmarcat per les vistes com difuminades de les muntanyes que l'envolten. Oaxaca té un ritme de vida tranquil, de forma quadriculada i estil colonial espanyol. A l'arribar farem un Tour d'ubicació d'aquesta màgica i encisadora ciutat. Les "mezcalerias", els bars que proposen combinats inimaginables i plens de sabor i vida. Hotel a Oaxaca, 3 nits. Sopar.

 

26 febrer. Mitla - Teotitlan del Valle i la Ruta Mezcal

Aquest dia visitarem el lloc arqueològic de Mitla. Mitla es caracteritza per les seues construccions ornamentades amb mosaics de greques d'un mateix tipus, però amb variacions estilístiques i per les tombes en forma de creus que s'han trobat sota els palaus, els quals segurament se soterraren grans personatges o sacerdots. Segon alguns estudiosos, la seua arquitectura rebé una forta influència del poble Mixtec, sobretot en l'ús de greques amb motius ornamenta'ls en les façanes dels edificis i en la distribució espacial dels conjunts, que és dintinta de la resta de l'arquitectura de la vall d'Oaxaca. Després vorem a Teotitlan del Valle la comunitat d'artesans de telers. Acabarem desgustant el "mezcal", beguda espirituosa feta de l'agave, coneixerem la història, cultura i tradició. Sopar.

 

27 febrer. Cuilapan - San Bartolo Coyotepec

El dia s’obrirà visitant el convento de Santiago Apostol Cuilapam, començat a mitjan segle XVI, l'edificació d'aquest imposant monestir dominicà té com a millor obra la capella d'inspiració renaixentista. San Bartolo Coyotepec serà la nostra pròxima parada.  Allí el fang negre brillant resultat de cremar pedres de quars per donar-li la brillantor dóna com a resultat una ceràmica especial, podrem vore la seua fabricació. Sopar.

 

28 febrer. Oaxaca – Ciutat de Mèxic.

Descobrirem la ciutat d'Oaxaca a peu, visitant els monuments més importants com el Mercado Benito Juárez que destaca per la varietat de productes alimentaris, l'església de Santa Domingo del segle XVI i principis del XVII, el temple Virgen de la Soledad, la Avenida Alcalá, el Mercat 20 de Noviembre. A la vesprada ens traslladarem a l'aeroport per tornar a la ciutat de Mèxic. Hotel a Ciutat de Mèxic. Sopar.

 

29 febrer. Ciutat de Mèxic.

A l’hora convinguda anirem cap a l’aeroport internacional de la ciutat de Mèxic per agafar el nostre vol cap a Madrid. En arribar amb el nostre autobús privat ens traslladarà a València.

 

1 març. Madrid – València

Arribada a Madrid-Barajas i trasllat a València.Visitarem