León, el Bierzo i la Maragatería


Del 04/08/2020 al 10/08/2020
7 dies
per persona 790
 • Del 04/08/2020
  al 10/08/2020
 • 7 dies
 • Natura
 • Història
 • Bus
 • NOVETAT
 • Mitja pensió.

 • Santi Tormo

Descripció

León, el Bierzo i la Maragatería

Al racó nord-est de Lleó troben dues comarques que en pocs quilòmetres són molt diferents, tant en caràcter com en costums, tant en paisatge com en esperit: El Bierzo i la Maragateria. Sempre al fons els monts de Lleó que tenen en el pic Teleno el seu cim més alt (2188 m) i la serralada cantàbrica que tanca aquest territori al nord regalant-nos esplèndids paisatges i fragants i frescos boscos. Vos presentem un viatge fet per descobrir aquestes terres sense pressa, per assaborir els colors i la llum d'aquestes contrades que han sofert en molts llocs l'abandonament i l'èxode de la població –el que anomenem ara "España Vaciada" i que –també per això- conserven la puresa i la candidesa d'altres temps. Visitarem els principals indrets des del nostre hotel a Ponferrada. La capital berciana, els monestirs que l’envolten, el paisatge únic al món i patrimoni de la humanitat de Las médulas, la capital cultural que és la vital Villafranca del Bierzo.  A més el patrimoni arquitectònic únic d'Astorga i la Maragatería i una visita imprescindible a Lleó. Una visió plena d'aquest racó de l'antic Regne de Lleó.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • 6 sopars

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 01/06/2020

Opcions

 • Habitació individual + 150 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Santi Tormo
Arquitecte tècnic i restaurador de monuments.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 790 €


Programació

4 agost. València- Ponferrada.

Eixida a les 07.00h des de Nuevo Centro. Trasllat a la capital del Bierzo, Ponferrada.  Hotel a Ponferrada. 6 nits. Sopar.

 

5 Agost.” El valle del Silencio” Peñalba de Santiago i Carracedo.

La vall del Silenci és un lloc màgic situat al sud de la comarca del Bierzo, fent frontera amb Galícia. Un espai que arrebossa natura, on el temps s'atura i li dóna a la vall eixa pau característica. Visitarem recorrent boscos de castanys i roures el poble de Peñalba de Santiago amb les seues característiques cases i la joia d'art mossàrab: L'església de Peñalba, cenobi del segle X fundada per Sant Genadi. L'any 990 el rei Bermud II dona una finca als monjos que fugien d'Almansor. El 1138 és restaurat per la Infanta Sansa passant després a les mans de l'ordre del Cister que li canviarà el nom a l'actual Santa Maria de Carracedo. Sopar.

 

6 agost. La Maragateria-Astorga i Castrillo de los Polvazares.

Socialment tancada sobre si mateix durant molts segles, la Maragateria, antigament també anomenada La Somoza, és una comarca impressionant per la duresa del seu paisatge i la seua arquitectura popular que s'ha mantingut en alguns llocs intacta. Visitarem la capital Astorga, ciutat senyorial amb monuments de primer ordre que segueixen la ruta jacobea: les muralles d'origen romà, l'església de “San Francisco”, l'església de "San Bartolomé", el Palau Episcopal-obra iniciada pel gran Gaudí-, i la catedral començada el segle XV. Després ens aproximarem a Castrillo de los Polvazares passejant- temps lliure- pel carrer Real vestit per les millors cases de la ciutat. Els seus mesons tenen fama de fer fabulosos "cocidos maragatos." Sopar.

 

7 agost. Las Médulas - Ponferrada.

Per l'explotació de l'or que es trobava a l'interior de les muntanyes, els romans decidiren utilitzar el mètode conegut com a “Ruina montium”, que suposava que les muntanyes literalment es desferen per després arreplegar l'or filtrat. Així es va formar “Las Médulas”, patrimoni mundial de la Humanitat. Aquest paisatge ple de castanyers i roures creat en el passat per la mà de l'home serà al que dedicarem la jornada. Anirem a l'aula arqueològica per poder entendre millor tot aquest conjunt, després farem un passeig per les sendes habilitades així com dels miradors. En aquest dia també ens aturarem per gaudir del castell de Cornatel, obra que comença el segle IX i acaba el XVI i que ha estat restaurat recentment. A  la vesprada, la capital, Ponferrada, la Pons Ferrata romana i que actualment és una ciutat comercial de primer ordre. El castell Templer del segle XIII sobre el riu Sil, l'església barroca de San Andrés, la casa dels escuts, el Museu del Bierzo. Als afores trobarem l'església romànica de Santa Maria de Vizcayo, del segle XI amb reminiscències mossàrabs. Sopar.

 

8 agost. León.

La capital del que va ser Regne de Lleó ha estat "renovada" els últims anys. No podem en aquest viatge deixar passar l'oportunitat de gaudir-la. Fundada com campament romà: Legio VII Gemina en el segle I i repoblada amb mossàrabs per Alfons V arribà a ser una de les ciutats cristianes més importants de la península Ibèrica. Visitarem la catedral coneguda com "la Pulchra Leonina" obra mestra de l'art gòtic amb els seus impressionats vitralls, el claustre, etc. Així com la Basílica de Sant Isidor altra obra cimera del romànic i famosa pels frescos. L'hostal de San Marcos, la plaça de Santa Maria del Mercat, el carrer dit La Rua, etc. Ja a última hora de la vesprada tornarem a Ponferrada. Sopar.

 

9 agost. Villafranca del Bierzo. El camí de Sant Jaume.

A la frontera dels antics regnes de Lleó i Galícia es troba la ciutat gallega de O Cebreiro, allí començarem el camí de Sant Jaume veient l'església preromànica i el conjunt del poble de gran interés així com el seu paisatge i la llegenda del sant Graal. La ruta de "las pallozas" serà un altre dels al·licients del dia, visitarem la palloza de Balboa així com el poblet de Corullón amb les esglésies romàniques de San Esteban i San Miguel. Villafranca del Bierzo és la capital cultural de la comarca a la qual dedicarem la resta del dia. L'església de Santiago, la puerta del Perdón, la Plaza Mayor, etc. seran llocs que anirem trobant en el nostre passeig. Mesons, bar i cafeteries complementen l'oferta que ofereix l'acollidora Villafranca. Sopar.

 

10 agost. Ponferrada - Valencia.

Iniciarem el retorn cap a València, on arribarem cap a les 19h.Visitarem