Queden poques places

Àlaba i el Condado de treviño.

L’any 1161 el rei Sanç VI de Navarra fundà la vila de Treviño en la comarca que s'anomenava Uda. Aquesta fundació es va fer per a consolidar la frontera del regne amb Castella que començava a imposar la seua hegemonia en la península. Va ser l'any 1200 quan aquest territori, encara senyoriu, passà a la corona de castellana, sent en l'actualitat un enclavament de la província de Burgos dins d'Euskadi. Tant el territori d'Àlaba com el de Treviño han conservat un patrimoni romànic de primer orde amb una quantitat d'esglésies i ermites emmarcades en un paisatge de bellesa discreta i cuidada. No oblidarem en aquesta ruta conéixer la ciutat de Vitòria-Gasteiz, polsant la seua vida així com el famós "tapeo".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 22/06/2022 al 26/06/2022
 • Àlaba i el Condado de treviño.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
570

5 dies

22/06/2022

26/06/2022

Reservar

Queden poques places

Les Falles pirinenques de Boí i la Vall d’Aran.

Les falles valencianes són la commemoració de l'arribada de l'equinocci de primavera, les falles pirinenques de l'alta Ribagorça a la vall de Boí celebren l'arribada del solstici d'estiu. Ambdues són patrimoni de la humanitat. Volem sumar-nos a aquesta festa i conèixer el fascinant patrimoni de la vall ribagorçana així com els seus preciosos paisatges. La nit del solstici esperarem a veure l'arribada a Boí dels "faros" que són els pals que s'encenen a les parts més altes de les muntanyes,ja que és creença que allí els rajos del sol arriben millor i aleshores aquesta fusta és més pura. Així amb les falles mig consumides provarem el vi i la coca que es trau per a tots i celebrarem l'entrada d'un nou estiu. A més hem afegit una excursió a la verdíssima vall d'Aran i un passeig matutí fins a encisador estany de la Llebreta. Tota una celebració del solstici d'estiu.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 4
  dies

  4 dies

  Del 23/06/2022 al 26/06/2022
 • Les Falles pirinenques de Boí i la Vall d’Aran.

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
450

4 dies

23/06/2022

26/06/2022

Reservar

Queden places

La Corunya i Lugo. Any xacobeo

Anomenada així- costa da morte- per la gran quantitat de naufragis que ocorren en aquesta part de Galícia, és la costa més perillosa de tota Espanya però també una de les més belles. La seua geografia està oberta als temporals de l’atlàntic, amb platges immenses, penya-segats desafiant les borrasques més extremes i pobles al redòs de la costa. Els impetuosos vents carregats d’aigua i llum han pintat en l’imaginari comú supersticions, llegendes i misteris que li donen relleu literari. Recorrerem els indrets més fabulosos que vigilen l’oceà, passejarem per les seues platges secretes, menjarem els seus deliciosos mariscs i gaudirem d’una ciutat amb una gran activitat cultural: La Corunya. La Costa da Morte, una costa plena de vida.A més hem unit la ciutat de Lugo amb les seues muralles i la capital gallega, Santiago, ambdues patrimoni de la humanitat per complir amb l'any Xabobeo.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 16/07/2022 al 22/07/2022
 • La Corunya i Lugo. Any xacobeo

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
960

7 dies

16/07/2022

22/07/2022

Reservar

Llista d'espera

Estocolm i el centre de Suècia.

A la primeria del segle XX, el Consell d’Educació suec encarregà un llibre a l’escriptora Selma Lagerlöf per a ensenyar la geografia del seu país als xiquets suecs. Pocs anys després, va ser la primera dona que va rebre el premi Nobel de Literatura. A través de la seua novel·la, Les meravelloses aventures de Nils Holgersson  per Suècia, va aconseguir ‒ja al començament d’aquell segle‒ introduir als xiquets l’amor i respecte a la natura. Hem preparat un viatge introductori a aquest món del nord a través de les seues ciutats, pobles, castells, boscos i llacs. Envoltats per un cel ample i que en els dies solsticials captura un blau elèctric, vibrant, ple de matisos. Estocolm, la capital del país d’un encant fora del que és comú; Uppsala, amb la seua catedral i jardí botànic; i el país que l’envolta amb el llac Mälaren, vorejat de castells que ens transporten al fascinant segle XIX. Al fons, el Bàltic, així, en majúscula. La mar hanseàtica d’un estrany color ambarí, que porta un vent sempre fresc quasi de novel·la negra.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 22/07/2022 al 29/07/2022
 • Estocolm i el centre de Suècia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
1370

8 dies

22/07/2022

29/07/2022

Llista d'espera

Queden places

Copenhaguen i l’Illa de Selàndia.

Malgrat que Escandinàvia es troba a la mateixa latitud que Alaska, gràcies al corrent del Golf, gaudeix d'un clima molt més temperat. Vos presentem com a novetat el viatge a la ciutat capital del xicotet regne de Dinamarca. Copenhaguen va ser fundada l'any 1167 pel bisbe Absaló, el seu nom significa port de mercaders. Des d'aleshores ha canviat la seua fisonomia unes quantes vegades deixant-nos en l'actualitat una vila moderna i espaiosa, d'un dinamisme impressionant. Adjectius com "calorosa, harmoniosa, tranquil.la, moderna i tradicional." Bé mereix un gran viatge. Juntament amb la descoberta de la capital del disseny nòrdic hem afegit diverses excursions en l'illa de Sealand per admirar els castells de Frederiksborg, de Kronborg, i la "riviera danesa".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 03/08/2022 al 10/08/2022
 • Copenhaguen i l’Illa de Selàndia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1480

8 dies

03/08/2022

10/08/2022

Reservar

Llista d'espera

Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

La Bretanya és un Univers: turisme verd, marítim, cultural… Fil-Per-Randa Viatges sempre ha tingut una relació especial amb aquesta terra plena de meravelles. Volíem aquest estiu tornar a descobrir el país bretó centrant-nos- aquesta vegada- en la part oriental. Rennes, nus de comunicació, dinàmica, dedicada a la cultura, amb el seu parlament històric. La capital bretona està envoltada de joies de l'art medieval a Fougères a Vitré. I les costes, sempre canviants, d'uns colors que captaren intensament els grans mestres de la pintura francesa com Corot o Gauguin. Costes retallades, amb marees vives, formidables, d'un olor d’oceà que inunda l'ànima. Farem excursions per gaudir d'aquest vivificant vent, fresc, intens, visitant les Costes d'Armor, i el Golf de Morbihan. Sense oblidar el Mont Saint-Michel, illa mítica, d'una bellesa paisatgística fora del comú. La Bretanya és una terra màgica, mística i real. De "pardons" i pescadors, de camperols aferrats a la terra, de sidres, i "galetes", plena de vida. Un estiu Bretó.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 10/08/2022 al 17/08/2022
 • Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1440

8 dies

10/08/2022

17/08/2022

Llista d'espera

Queden places

Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

El Sud de Finlàndia és una feliç trobada de paisatges marins, ciutats plenes d’història i una luxuriant taigà boreal. Una costa plena d’illes i illots, de caps i penínsules, on l’aigua és element primordial. Totes les ciutats i pobles del sud finlandés tenen un ric patrimoni cultural, com ho testifiquen les esglésies, els castells i les fortaleses. El territori també està marcat per la regió dels grans llacs, les casetes de fusta i la dolça tranquil·litat com a forma de vida. No debades Finlàndia és un dels països on es viu millor ell món. Hi farem un recorregut admirant cada un d’aquests elements. Hem programat com a imprescindible forma de gaudir del país les excursions en vaixell. Ens ajudarà la quietud de les aigües dels llacs i de l’ambarí mar. Tindrem a més temps suficient per a recórrer la capital Hèlsinki. Anomenada la “xica del Bàltic”, és hui el centre polític, econòmic i cultural del país.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 16/08/2022 al 23/08/2022
 • Hèlsinki i sud de Finlàndia. El pur aire del nord

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1875

8 dies

16/08/2022

23/08/2022

Reservar

Queden places

Romania. Transilvània i els Monestirs de la Bucovina.

Al sud-est d'Europa, riberenc del Mar Negre, creuat pel majestuós Danubi, el territori Romanés s'organitza al voltant de l'arc muntanyós dels Carpats. Aquest serveix de frontera natural dels tres principats històrics que conformen actualment el país. En FPR vos volem presentar un viatge per descobrir una part de l'ingent patrimoni històric d'aquest racó balcànic anant de la capital Bucarest als més recòndits monestirs de la Bucovina, regió apartada, i plena de tresors per a gaudir sense moderació. I tot passant per la ja mítica Transsilvània, regió històrica d'una bellesa fora del comú i que la literatura romàntica va col·locar al mapa.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 16/08/2022 al 23/08/2022
 • Romania. Transilvània i els Monestirs de la Bucovina.

 • Guia

  Ens acompanyarà Àngel Barcelona, Història i professor d'Educació Física
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1220

8 dies

16/08/2022

23/08/2022

Reservar

Queden places

2on Grup - Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

La Bretanya és un Univers: turisme verd, marítim, cultural… Fil-per-randa viatges sempre ha tingut una relació especial amb aquesta terra plena de meravelles. Volíem aquest estiu tornar a descobrir el país bretó centrant-nos- aquesta vegada- en la part oriental. Rennes, nus de comunicació, dinàmica, dedicada a la cultura, amb el seu parlament històric. La capital bretona està envoltada de joies de l'art medieval a Fougères a Vitré. I les costes, sempre canviants, d'uns colors que captaren intensament els grans mestres de la pintura francesa com Corot o Gauguin. Costes retallades, amb marees vives, formidables, d'un olor d’oceà que inunda l'ànima. Farem excursions per gaudir d'aquest vivificant vent, fresc, intens, visitant les Costes d'Armor, i el Golf de Morbihan. Sense oblidar el Mont Saint-Michel, illa mítica, d'una bellesa paisatgística fora del comú. La Bretanya és una terra màgica, mística i real. De "pardons" i pescadors, de camperols aferrats a la terra, de sidres, i "galetes", plena de vida. Un estiu Bretó.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 18/08/2022 al 25/08/2022
 • 2on Grup - Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
1440

8 dies

18/08/2022

25/08/2022

Reservar

Queden places

Caminar entre Asturies i Galícia. As Catedrais.

L'Occident asturià és un gran gegant per extensió geogràfica, per la bellesa dels paisatges, per la intensitat de la seua història, per la hospitalitat dels seus habitants, en definitiva per la riquesa natural i cultural. A més el límit entre Galícia i Astúries és un territori on la mar, els rius i les muntanyes formen un mosaic vital ple de contrastos. Roca, arena, boscos i aigua completen una armoniosa barreja d’ambients misteriosos i plens de llegendes, al cap i a la fi són terres de meigues, de farroncus, de trasgus i de frebas.Aquest viatge està dissenyat per gaudir de l'estiu cantàbric passejant aquestes verdes i fresques terres  descobrint un dels paisatges més màgics i bells de la península Ibèrica.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 22/08/2022 al 28/08/2022
 • Caminar entre Asturies i Galícia. As Catedrais.

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
880

7 dies

22/08/2022

28/08/2022

Reservar

Llista d'espera

Creta. El cor del laberint. 2on grup

"Quan en les primeres llums de l'alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s'entreveu des del vaixell l'ombra allargada de l'illa, fa l'efecte d'un miratge suspès entre el cel i la terra." Així descrivia el gran escriptor Josep Pla l'arribada a Creta. La gran illa del mediterrani oriental va ser elegida des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d'oliveres, platges vestides amb palmeres africanes, muntanyes amb canyons majestuosos, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d'aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com acostada sobre el blau de l'Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 04/09/2022 al 11/09/2022
 • Creta. El cor del laberint. 2on grup

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
1690

8 dies

04/09/2022

11/09/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Creta. El cor del laberint. La Canea, Heraclea,...

"Quan en les primeres llums de l'alba incerta, amb un mar blanquinós i oleaginós, s'entreveu des del vaixell l'ombra allargada de l'illa, fa l'efecte d'un miratge suspès entre el cel i la terra." Així descrivia el gran escriptor Josep Pla l'arribada a Creta. La gran illa del mediterrani oriental va ser elegida des de temps immemorials com a punt central, com a referència dels vents que regeixen les nostres vides a la vora del Mare Nostrum. Terres cobertes d'oliveres, platges vestides amb palmeres africanes, muntanyes amb canyons majestuosos, monestirs ortodoxos, mesquites dels temps  otomans, castells venecians, i les restes d'aquella primera de les civilitzacions que porta feliçment el nom del seu rei mític: Minos. És tant el que ens ofereix aquesta terra allargada, com acostada sobre el blau de l'Egeu, que no ens cap en un viatge. Volem impregnar-nos de tots els colors, olors i sabors de Creta. La gran illa grega. El cor del laberint.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 18/09/2022 al 25/09/2022
 • Creta. El cor del laberint. La Canea, Heraclea,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1590

8 dies

18/09/2022

25/09/2022

Llista d'espera

Queden places

El Poitou i La Rochelle. Bressol Romànic.

El Poitou és un dels antics territoris en què -fins a la revolució- es dividia França. És una terra ondulada, de turons baixos d'argila i de valls riques i amples. Regió que podem considerar com un istme entre el nord i el sud, terra de transició i de clima temperat amb gran producció agrícola i ramadera. País que ha estat al centre de la història de França i per això ha trobat un lloc preeminent en l'arquitectura medieval, gaudint d'una quantitat d'art romànic de primera magnitud. Al costat d'aquest país descobrim la Santonja i Angulema, regions també dinàmiques i plenes de sorpreses. Vos presentem la segona part o complement del viatge que iniciarem al romànic de l'Alvèrnia i el Llenguadoc. Hem recopilat el millor d'aquestes regions atlàntiques, plenes de bellesa i de secrets que vos anirem presentant. De la capital Poitiers a les menys conegudes: Angulema, Saintes i la Rochelle. Tot un encisador periple al voltant de l'art i la Història.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 22/09/2022 al 29/09/2022
 • El Poitou i La Rochelle. Bressol Romànic.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
1130

8 dies

22/09/2022

29/09/2022

Reservar

Queden places

La Geoda de Pulpí. Lorca, Alhama de Murcia,...

La Regió de Múrcia malgrat la relativa proximitat ha estat moltes vegades una gran desconeguda per als valencians. El sud d'aquesta solejada terra va ser territori fronterer amb el regne musulmà de Granada durant alguns segles i ha mantingut aquest concepte de frontera, de lloc de pas. Els castells que coronen els cims així ho confirmen, com també el record d'aquells temps musulmans amb esglésies que foren mesquites, o banys àrabs ara redescoberts. Us volem donar a conèixer aquest racó de la península i les xicotetes joies que amaga unint-lo a la visita de la conegudíssima Geoda de Pulpí, un imprescindible -ja en Andalusia- d'aquestes terres on viu la llum.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 3
  dies

  3 dies

  Del 30/09/2022 al 02/10/2022
 • La Geoda de Pulpí. Lorca, Alhama de Murcia,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
325

3 dies

30/09/2022

02/10/2022

Reservar