La tardor i el Bidasoa. Art cultura i paisatge.


Del 29/10/2021 al 01/11/2021
4 dies
per persona 520
 • Del 29/10/2021
  al 01/11/2021
 • 4 dies
 • NOVETAT
 • Història
 • Bus
 • Taules i pobles

 • Irene Buigues

 • Guia Local.

Descripció

La tardor i el Bidasoa. Art cultura i paisatge.

La ciutat emmurallada millor conservada de tota Euskadi és Hondarribia. A la vora de la desembocadura del Bidasoa és frontera entre Espanya i França. El paratge és d'una gran bellesa. La vila va ser construïda sobre un xicotet promontori albirant una àmplia badia. En una posició molt forta per a la defensa era considerada  la clau del Regne de Castella cap a l’Aquitania i la posició que s’havia de conquerir per poder entrar a la península Ibèrica. De la mà de Pia Alkain arqueòloga i guia intèrpret de patrimoni descobrirem la ciutat i la ria així com la ciutat d'Irun tot sense oblidar el paisatge de tardor tan fantàstic a la vora del Bidasoa i el camí de Sant Jaume que transcorre pel mont Jaizbikel. No oblidarem la increïble gastronomia entre pinxos i tonyines de la que Hondarribia se'n orgulleix.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • 1 Mitja Pensió
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 15/09/2021

Opcions

 • Habitació individual + 135 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Irene Buigues
Turisme, gestió cultural i guia FPR.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 520 €


Programació

29 octubre. Anada

Eixida des de Nuevo Centro (València) a les 15.00h. Trasllat a Irun. Sopar en Ruta. Hotel a Hondarribia. 3 nits.

 

30 octubre. Hondarribia, Jaizbikel i el txakolí.

Començarem el descobriment d'Hondarribia amb el Santuari de la Verge de Guadalupe, patrona d'Hondarribia i que ens permetrà gaudir de les vistes sobre l'estuari del Bidasoa. A prop trobem el fort de Guadalupe, una construcció defensiva d'època contemporània que té molt a contar. Després farem una xicoteta ruta de senderisme per les faldes del mont Jaizbikel, per arribar a l'única bodega de txakoli. Són uns 4 km i 90 minuts de duració. Visitarem les vinyes i farem una degustació del txakoli. Després tenim dinar lliure a Hondarribia. A la vesprada descobrirem la vila medieval, entre bodes reials, corsaris, contrabandistes, bruixes, vikings, etc. La Marina, raval dels pescadors, serà l'últim descobriment d'aquesta bellíssima ciutat.

 

31 octubre. Irún i el Bidasoa.

Dediquem el diumenge a descobrir el museu Oiasso i la necròpolis romana. El Museu inaugurat en 2006 reuneix les restes arqueològiques d'època romana més significatives que han estat recuperades en la zona a través de les excavacions realitzades en les últimes dècades. Els guies del museu ens aniran explicant les troballes fetes durant tot aquest temps i ens acompanyaran a la visita de l'ermita de Santa Elena, on es localitza la necròpolis. Dinar - inclòs- en una Sidreria ferreria del segle XV-XVI. Farem un recorregut pel camp de pomes i una degustació per arredonir-ho amb el dinar a base de truita de bacallà, bacallà fregit amb pimentons, xulletes, formatge i sidra. Acabem la jornada a la vora del Bidasoa. El riu és lloc de trobada i de conflicte. Passejarem per Behobia i vorem l'illa dels Faisans que té un règim jurídic sorprenent.

 

1 novembre. San Miguel de Aralar.

En les altures de la Serra d'Aralar domina el paisatge el monestir romànic de Sant Miquel Arcàngel. Allí es troba el que es creu regal de nuvis de Ricard Cor de Lleó, Rei d'Anglaterra, a la seua promesa Berenguera de Navarra: el retaule que presideix l'altar. Farem una parada per gaudir de les fantàstiques vistes d'Euskadi des de les seues altures i vore els tresors que conté aquest monestir.::: Arribada a València sobre les 19.00hVisitarem