info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00

La Campània. Insòlita i Extraordinària.


Del 14/03/2025 al 19/03/2025
6 dies
per persona 1480 Llista d'espera
  • Del 14/03/2025
    al 19/03/2025
  • 6 dies
  • Avió
  • Regions d'Europa
  • NOVETAT
  • Història
  • Escultura

  • Vicent Climent

Descripció

La Campània. Insòlita i Extraordinària.

És ja un clàssic de Fil-per-randa el viatge a Nàpols i la costa Amalfitana, encara què sempre ens quedàvem amb el desig de continuar descobrint la regió de la que formen part: La Campània. Hem dissenyat un viatge al voltant de Nàpols per gaudir de les joies secretes per al gran públic que guarda el país. Un autèntic viatge d'autor on dia darrere dia tindrem com qui obri una xicoteta caixa plena de sorpreses les visites als llocs més fascinants d'aquesta superba regió. Kampanom, així definien els Oscs, antic poble itàlic, la regió al voltant de Càpua. Cappànoi, l'anomenaren els grecs, Campània Fèlix els romans. Terra fertilíssima, d'història grandiosa amb aquells Samnites que resistiren la invasió romana. Els tresors que ens esperen en aquest viatge són múltiples i magnífics. L'època romana ha deixat un gran llegat d'aquell passat que pareixia no acabaria mai: L’amfiteatre flavi i el "Macellum" a Pozzuoli, les àrees arqueològiques de Baia i Cumas, Benevento amb l'arc romà, la villa de Popea a Oplontis.. Però la Història no s'atura: catedrals i esglésies medievals, poblets plens d'encant, paisatges fantàstics a la vora del Vesuvi. Tot un recorregut que només t'ofereix Fil per randa.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Trasllat Aeroport Alacant
  • Hotel i desdejuni
  • 3 Mitjes Pensions
  • Guia FPR
  • Assegurança de viatge
  • Itinerari en Bus

No Inclou

  • Entrades als monuments
  • Tot el que no estigui en l'apartat d'Inclou

Opcions

  • Habitació individual + 210 €
  • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1480 € + 85 € de taxes


Programació

14 març. Vol València-Roma. Caserta Vecchia.

Concentració a les 07.30h a l'aeroport de Manises. En arribar a Itàlia  anirem cap a Caserta Vecchia on farem un passeig. Poble d'origen medieval, de fundació llombarda, està situat en una bellíssima posició sobre la planura campana. Cases històriques, pòrtics del set-cents, ens aniran conduint  cap a una sola direcció: la Catedral. Fundada a l'inici del segle XII està dedicada a Sant Miquel Arcàngel. Tindrem temps per assaborir aquesta joia medieval. En acabar anem al nostre hotel al centre de Caserta on ens allotjarem  tot el viatge. Sopar.

 

15 març. Baia-Pozzuoli. Els Camps Flegrei.

A l'oest del Vesuvi apareixen els Campi Flegrei, del grec “flegraios” que significa ardent. Concentrat de fenòmens geològics, terra en moviment i activa encara. Les forces tel·lúriques han modelat un paisatge de turons, de cràters de poca altura deformats per l'erosió i l'acció del mar. Aquest dia el dediquem a conéixer la zona. Comencem per la fascinant àrea arqueològica de Baia. Al costat del llac de l'Avern on Virgili situava l'entrada a l'infern trobem les restes de les Termes de Baia que pren el nom del company d'Ulisses Baios. Visitarem el parc arqueològic, fascinant complex d'una envergadura monumental i tutelada per l’absolut castell "aragonés" que protegeix els tresors trobats en l'àrea. En acabar arribem a Pozzuoli, l'antiga Puteolis. Visitarem l'amfiteatre flavi, el tercer més gran al món, el poble vell amb les restes del "macellum"i el duomo. 

 

16 març. Cimitile-Salerno-Villa De Poppea.

Un dia ple de joies secretes. Cimitile està als peus del Vesuvi. Actual centre agrícola i rural guarda el complex de les basíliques paleocristianes, testimonis de l'arquitectura del segle V a l'Itàlia meridional. Basíliques de Sant Esteve, de Sant Tomàs, de Sant Joan. Les visitarem. En acabar anirem cap a Salern. Oberta al mar, dinarem en la ciutat i farem la seua visita. De la part vella amb carrerons, placetes recòndites i xicotets locals destacarem la visita del Duomo, monument d'insigne història. En acabar Oplontis, barri de Pompeia que acollia viles de gran prestigi, visitem la Vila de Poppea, d'època Claudi. Dinar.

 

17 març. Benevento- Sant’agata De Goti.

Entre turons coberts d'oliveres, valls vestides de vinyes, muntanyes boscoses on en març comença a despuntar el verd de la primavera, la terra de Benevent custodia una història antiga poblada pels samnites que es varen oposar ferament al domini de Roma. Farem la visita a aquesta ciutat hui capital de província campana amb un llarg passeig pel corso Garibaldi, centre neuràlgic de la vila vella. El Duomo amb el magnífic "campanile", el teatre romà, l'Arc romà de Trajà, el complex de Santa Sofia-, etc. Dinarem en Benevent per a després visitar Sant'Agata de Goti. Ciutat típica sobre un turó que recorda la colonització dels gots i que va ser ciutat samnita. Sopar.

 

18 març. Sessa Aurunca-Sant’angelo In Formis.

La Terra di Lavoro és una comarca històrica-geogràfica que aixopluga centres rics en art i en història. Visitem la basílica meravellosa de San Angelo in Formis, fundada sobre un antic temple de Diana que n'era santuari centre dels campans i completament reedificat a partir de l'any 1073 i que guarda els millors frescos medievals del territori. En els pendents meridionals del gran volcà extingit de Roccamonfina apareix Sessa Aurunca, pàtria del poeta satíric Caio Lucilio i municipi de gran prestigi en l'època imperial farem una visita a la ciutat amb un llarg passeig. El duomo està dedicat a Sant Pere i va ser edificat al segle XII amb les despulles de les ruïnes romanes.

 

19 març. Vol Roma-Alacant.

 A l’hora convinguda agafarem en nostre bus per anar a l’aeroport de Roma on tenim vol directe a Alacant. En arribar trasllat en bus privat a València.

 

HOTEL

  Caserta  Hotel dei Cavalieri 4*

 

*Per raons alienes a Fil per Randa i sense haver-hi possibilitat d'una altra opció, el vol de tornada es realitza a Alacant.*




Visitarem