La Turíngia. Del Sacre-Imperi a la Bauhaus


Del 24/08/2023 al 31/08/2023
8 dies
per persona 1660 Queden places lliures
 • Del 24/08/2023
  al 31/08/2023
 • 8 dies
 • NOVETAT
 • Avió
 • Regions d'Europa
 • Història
 • Natura

 • Marisa Pellicer

Descripció

La Turíngia. Del Sacre-Imperi a la Bauhaus

Al centre d'Alemanya l'estat de Turíngia, per la seua situació, ha aconseguit escapar del turisme de masses conservant tota l'autenticitat d'altres temps. En FPR us volem presentar un viatge a aquesta esplèndida i poc coneguda regió alemanya on anirem descobrint pobles plens d'encant, fabuloses catedrals amb tots els estils que els europeus hem inventat, brillants castells d'altres èpoques, muntanyes i valls remotes amb màgics boscos, meravelles modernes que hem anomenat Bauhaus. Un viatge al Vell Cor d’Alemanya, secret i autèntic.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Opcions

 • Habitació individual + 280 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Marisa Pellicer
Guia FPR, profesora d'alemany..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1660 € + 75 € de taxes


Programació

24 agost. Weimar

Concentració a les 10.30h a l’aeroport de Manises. Vol a València - Frankfurt. En arribar trasllat a Weimar. Sopar. Hotel a Weimar, 7 nits.

 

25 agost. Weimar

Weimar és la vila del classicisme alemany. Els monuments i museus consagrats a aquesta època, els noms dels carrers, les llibreries, absolutament tot ens portarà a aquells dies de "l'harmonia Goethiana". Weimar és una ciutat-museu i està inscrita al patrimoni de la humanitat com a "conjunt Clàssic de Weimar". Ens acompanyaran els noms de Goethe, Schiller, la duquessa Anna-Amàlia, Carl August i la seua cort. Tot un dia per gaudir de la ciutat de les llums i l'humanisme alemany. A més visitarem el Museu de la Bauhaus, moviment artístic fundant en aquesta ciutat l'any 1919. 

 

26 agost. Erfurt

Capital de la Turíngia, Erfurt és una ciutat tranquil·la i plena d'encant amb les cases d'entramat de fusta, edificis renaixentistes, les esglésies gòtiques i el pintoresc Krämerbrücke, pont dels mercaders, una espècie de "ponte vecchio" alemany. Aquest dia el tindrem per gaudir de la bella ciutat alemanya. Durant el temps lliure podem anar al Museu Anger amb una rica col·lecció d'art Turingi medieval amb retaules dels segles XIV a XVI i dels paisatgistes alemanys dels segles XVIII i XIX. O també del sorprenent teatre de marionetes o Waid Speicher.

 

27 agost. Abadia de Paulinzella i el bosc de Turíngia.

La noble saxona Paulina de Paulinzella fundà un ermitori a principis del segle XII, aquest uns anys després es convertirà en una gran i rica abadia. Durant el curs del temps anirà adaptant-se i sofrirà diverses reformes. Quan els senyors de Turíngia Schwarzbourg accepten l'Església Reformada l'abadia serà desmantellada a poc a poc. Un pavelló de caça s'inclourà entre les seues dependències. Al segle XVIII i XIX les ruïnes del que fou centre religiós adquiriran un valor extrem pels romàntics alemanys que conservaran les despulles del cenobi. Ens endinsarem al Bosc de Turíngia, on visitarem aquest complex fabulós. Sopar.

 

28 agost. Naumburg

En entrar a l'estat de Saxònia-Anhalt trobem Naumburg. Envoltada d'un paisatge de vinyes i boscos la ciutat desplega un encant amb les cases al voltant de la seua excepcional catedral que combina amb gràcia el romànic i el gòtic. Després de la reunificació d'Alemanya va ser seleccionada com ciutat model en la rehabilitació de la ciutat vella. Farem un passeig per descobrir els principals indrets i tindrem temps lliure pergaudir de les seues places i si ve de gust fer un tast del famós Kirsch, aiguardent obtingut per la d'estil·lació del suc fermentat de les cireres. A prop deNaumburg es troba l'idíl·lic poble de Goseck, que era conegut pel seu castell, fins que en 1991 els arqueòlegs descobrirem un recinte circular amb rases. Amb set mil anys d'antiguitat és considerat actualment l'observatori solar més antic d'Europa. Farem una parada per vore'l.

 

29 agost. Coburg

En començar aquest dia anirem a l'església dels Catorze Sants- Wallfahrtskirche Vierzehnheiligen- és una obra mestra de l'arquitectura barroca del centre d’Europa. Església de pelegrinatge magníficament decorada ja pertany a l'Alta Baviera on se la coneix com el "jardí de Déu". Després anirem a Coburg. Fundada en època medieval era ciutat de pas dels comerciants alemanys. Va formar part de la Turíngia fins que l'any 1920 un referèndum la incorporà a l'estat de Baviera, passant a formar part de la R.F.A. La seua proximitat al teló d'acer la deixà arraconada, sense a penes activitat. Des de la caiguda del mur ha anat recuperant l'antiga vitalitat. Farem una visita passejada al centre històric on anirem descobrint la Marktplatz, el castell d'Ehrenburg, Morizkirche, Scholsplatz, etc.

 

30 agost. Eisenach. Gotha

Eisenach és una de les ciutats que són fonamentals a la cultura alemanya. Ciutat molt estimada per Luter, va vore el naixement del monumental compositor Bach. Domina la ciutat la fortalesa de Wartburg, residència dels margraves de Turíngia, inscrita al patrimoni de la humanitat per la Unesco, i que visitarem. Passejarem la vila on trobarem la plaça del mercat, l'Ajuntament, l'església de Sant Jordi, etc. També trobarem la casa de Luter i la casa natal de Bach. Després explorarem la ciutat de Gotha. Aquesta va adquirir una reputació internacional pel seu almanac que edita la genealogia de les famílies nobles. La plaça del mercat amb les cases burgeses que arriben fins al castell. L'ajuntament és d'estil renaixentista. El conjunt el domina el castell de Friedenstein, auster edifici barroc. L'exterior és un poc massís i decebedor, l'interior és tot un regal de sales fastuoses.

 

31 agost. Fulda

Al segle VIII Sant Bonifaci va fundar una abadia que seria el centre neuràlgic de la tasca missionera al centre d'Europa. Al seu voltant va anar creixent una ciutat: Fulda. Ciutat prussiana es formà part de l'antic ducat de Saxònia-Weimar i actualment de l'estat de Hesse. Fronterera amb la Turíngia ha anat recuperant des de la unificació alemanya el seu ritme i vitalitat. Visitarem els llocs més emblemàtics de la ciutat detenint-nos més extensament en "l'abadia Imperial de Fulda", refeta en l'estil barroc alemany i que guarda les restes del seu sant fundador. Vol directe a València des de Frankfurt. Arribada al voltant les 23.40 h.Visitarem