La Ruta Washington Irving. “La Campiña Sevillana”


Del 03/12/2022 al 08/12/2022
6 dies
per persona 735
 • Del 03/12/2022
  al 08/12/2022
 • 6 dies
 • Bus
 • Ruta de pobles
 • NOVETAT
 • Història
 • Mitja pensió.

 • Ximo Corts

Descripció

La Ruta Washington Irving. “La Campiña Sevillana”

L'escriptor i diplomàtic nord-americà Washington Irving va visitar Sevilla l'any 1828 per motius de treball. En aquell temps Espanya i Andalusia eren destinacions exòtiques al igual que l’Àfrica i l'Orient. De l’amor d’aquelles terres els artistes de l'època establiren un corrent cultural que coneixem com Orientalisme. Irving forma part d'aquest moviment. L'any següent realitzà la ruta comercial que aleshores unia Granada amb Sevilla, quedant fascinat i enamorat de la riquesa i esplendor de la cultura hispano-àrab. Aquesta aventura donà com a fruit unes quantes obres literàries com "els comtes de l'Alhambra". Hem emprat d'aquesta ruta la "Campiña Sevillana" i les grans ciutats que la vesteixen. Ciutats d'una lluminositat i bellesa fora del comú.  Ciutats monumentals, plenes d'art, riques, d'un romanticisme en la que l'art andalús musulmà, barroc i popular es barrega en un fabulós patrimoni amb multitud de palaus, castells, fortaleses, banys i edificis públics. Una ruta per gaudir d'aquestes urbs i els seus paisatges en la millor època per conéixer-les.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/06/2022

Opcions

 • Habitació individual + 165 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Ximo Corts
Professor i especialista en música antiga.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 735 €


Programació

3 desembre. Anada.

Eixida des de València (Nuevo Centro) a les 08.00h. Trasllat a Carmona, fent una parada a dinar en La Carolina. Hotel a històric**** a Carmona. 5 nits.  Sopar.

 

4 desembre. Carmona

Carmona és rotunda, senyorial, formant un extraordinari conjunt emmurallat replet de monuments, que s'explica per la gran fertilitat i riquesa del territori i per ser nus importantíssim de comunicació. Farem una visita completa a la ciutat, els "alcázares", l'església prioral de Santa Maria, els artesans, la gastronomia rotunda, les seues places i carrers plens d'encant. En l'època romàntica Richard Ford va dir: Carmona, la mora Karmunah, amb les seues muralles massisses i la porta musulmana de la ciutat, en arc... La vista sobre les vastes planures de baix és magnífica." Sopar.

 

5 desembre. Écija i Osuna.

Ecija és "el pueblo que no se ve hasta que se está encima", poble d'un esplendorós blanc a la vora del riu Genil i contemplat per esveltes torres. Dedicarem  part del dia a la visita del poble que va ser als segles XII i XIII una de les principals urbs andaluses. Després es beneficià de la prosperitat de la baixa Andalusia convertint-se en la ciutat de les torres. Visitarem els llocs més emblemàtics d’Écija com la plaça d'Espanya o el salón, la parròquia major de Santa Cruz, etc. No podem oblidar la gastronomia ecijana com: la sopa de gato, el salmorejo, espinacas labradas, etc. o els dolços de les monges. L'any 1240 la musulmana Osona passa a la corona castellana i uns anys després la governà l'orde militar de Calatrava. Va ser D. Pedro Girón, duc d'Osuna el que la convertí en capital del senyoriu ducal enriquint-la amb fundacions i edificis d'acord amb la seua jerarquia. La col·legiata domina el conjunt de la ciutat i guarda el panteó ducal. Farem un passeig pels carrers, plaça major, torre del agua, etc. Sopar.

 

6 desembre. Alcalá de Guadaira.

En la seua narració del viatge Washington Irving descriu Alcalá de Guadaira com" la benefectora de Sevilla" perquè durant segles va abastir Sevilla d'aigua i pa, per la qual cosa es va conèixer entre el poble com Alcalá de los Panaderos. També és considerada el bressol del flamenco al que ha aportat grans figures.  Caminarem la ciutat per gaudir del tipisme amb les cases cova, les esglésies mudèjars i el gran castell. La necròpolis romana de Carmona és un dels principals monuments de l'antiguitat a la península, excepcional amb els més de 200 soterraments. Sopar.

 

7 desembre. Marchena.

Marchena és una de les típiques grans viles sevillanes, agrícola i monumental. El seu patrimoni aquitectònic és sorprenent. Entre grans extensions de cereals i oliveres la blancor del poble s'escampa entre els dos turons que formen la ciutat. Visitarem en un llarg passeig la ciutat amb les restes de les muralles almohades semiocultes. Els carrers més típics com San Juan, Carreras, San Francisco, las Torres on proliferen les cases senyorials. Aquestes cases tenen com a característica més comuna les reixes eixides, "cierros y balcones" així com els patis amb columnes o entradors decorats amb cura. Destacarem Santa Maria de la Mota així com el palau i la plaça ducal. Sopar.

 

8 desembre. Tornada a València.

Trasllat a València, arribada cap a les 20.00h.Visitarem