L’alta Mesopotàmia. Sud-est de Turquia. Entre el Tigris i l’Eufrates.


Del 14/04/2022 al 24/04/2022
11 dies
per persona 1660
 • Del 14/04/2022
  al 24/04/2022
 • 11 dies
 • Mitja pensió.
 • Avió
 • Arqueologia
 • Gran viatge

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

L’alta Mesopotàmia. Sud-est de Turquia. Entre el Tigris i l’Eufrates.

La península d’Anatòlia és geogràficament i històricament lloc d'encreuament de pobles. Pas obligatori d’Orient a Occident i de nord a sud. Aquesta terra fascinant ha estat adornada amb “masterpieces” arquitectòniques que són reflex d’antigues i noves civilitzacions. Terra plena de llum i de veus de tots els pobles que l’habiten: turcs, kurds, assiris, àrabs, i dels que l’habitaren en el passat:  uràrties, hurrites, hitites, etc. Hem preparat un viatge per a descobrir la riquesa d’aquest paisatge multicolor recorrent els rius que ens portaren la civilització: l’Eufrates i el Tigris. El sud-est de Turquia és un viatge a l’essència del passat. El nostre viatge transcorrerà entre ciutats de basars trafegosos, cims de muntanyes coronades per grandioses tombes. Castells abandonats al vent. Veus de muetzins, campanes tímides i vida pertot arreu. Terra primigènia.

Inclou

 • Avió
 • Guia local
 • Assegurança de viatge
 • Entrades
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Hotel i desdejuni

Opcions

 • Habitació individual + 320 €
 • Assegurança cancel·lació + 90 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1660 € + 230 € de taxes


Programació

14 abril. Anada

Concentració a les 10 h a l’aeroport de Manises. Vol València-Istanbul-Gaziantep. Hotel a Gaziantep. 2 nits.

 

15 abril. Gaziantep i l’Eufrates. El país del pistatxo. Porta d’Orient.

Començarem el viatge visitant el Museu de Mosaics de l’antiga ciutat de Belkis-Zeugma. Alguna de les seues peces són de les millors del món romà de l’antiguitat. També podem veure in situ la ciutat de Zeugma, amb les seues excavacions. Naveguem hui en vaixell pel riu Eufrates, on podrem veure les fabuloses ruïnes de Rumkale, el castell de Ranculat dels croats.  Sopar.

 

16 abril. Mont Nemrud. El Tron dels Déus ***

Eixim cap a la ciutat d’Adiyaman. En arribar-hi, agafarem dos minibusos per fer la visita del Mont Nimrud. Veurem de camí el pont de Septimí Sever entre les ruïnes d’Arsameia. La posta de sol la gaudirem a 2.150 m d’altitud sobre el cim del Mont Nemrut, entre el conjunt d’extraordinàries estàtues i panteó del rei Antíoc I, amb fortes influències grec iranianes. Hotel a Adiyaman. Sopar.

***Aquesta visita estarà subjecta a les condicions climàtiques de la muntanya.

 

17 abril. Harran. La Casa d’Abraham

La ciutat d’Harran és esmentada en la Bíblia com el lloc on va viure Abraham durant algun temps quan es dirigia a Canà. Les ruïnes d’una universitat, una fortalesa i una mesquita és el que en queda, així com les cases rusc que encara hui en dia són habitades. Aquestes estan fetes per a protegir les persones de la calor i com a amagatalls enfront de les invasions. Hotel a Sanliurfa. 2 nits.

 

18 abril. Sanliurfa (Edessa). La Ciutat dels Profetes

La ciutat d’Urfa es coneixia en l’època dels croats com a Edessa. De caràcter completament oriental i coneguda com la Ciutat dels Profetes va ser la capital del comtat croat d’Edessa, governada per Balduí de Bolonya. Ciutat que viu entre la serenitat i l’agitació. Visitarem, entre altres punts d’interés, la ciutadella, el basar, els vivers d’Abraham i la magnífica Ulu Camii ‒mesquita d’estil sirià‒. Sopar.

 

19 abril. Goblekli - Tepe i Mardin. Un antic ritus

Abans d’arribar a Mardin gaudirem d’un dels llocs més fascinants del món: Gobeklitepe. La història que envolta aquest lloc és fantàstica. Descobrirem per què. Després, Mardin, ciutat coneguda des de l’antiguitat com a Marida, guarda meravellosos monuments del passat que van ser construïts en pedra calcària blanca. Dedicarem el dia visitant, entre altres llocs, la Gran Mesquita, possiblement d’origen seljúcida; les Madrasses del Sultà Isa, fundada en el s. VIII; i del Sultà Kasim. Hotel a Mardin. 4 nits. Sopar.

 

20 abril. Deyrul - Zafaran i Dara. Llocs remots

Anirem a veure el convent del Safrà, de ritus cristià sirioortodox, i hui orfenat, conserva una església del s. VIII, així com les tombes dels patriarques. Després el lloc de Dara. Era ciutat guarnició per a defendre les fronteres orientals de l’Imperi romà. Queden les restes d’una església, un palau, l’àgora, i sobre tot l’antiga cisterna. etc. Sopar.

 

21 abril. Mydiat i Tur-Abdin. Joies d’orient.

La ciutat de Midyat,  compta amb nou esglésies ortodoxes sirianes en activitat. Els carrers guarden les cases color de mel, amb finestres i portes esculpides. Al voltant de la ciutat  la regió de Tur Abdin és un centre de la cultura cristiana siriana i aramea. Podrem veure el monestir de Mor Gabriel. És un dels més grans i famosos de l’Església ortodoxa siríaca. Alberga, entre altres, un mausoleu octogonal conegut com la Tomba dels Monjos Egipcis. Sopar.

 

22 abril. Mardin. Màgica.

Continuarem visitant la ciutat de Mardin. Els seus carrers, placetes, basars, i els artesans que inunden cadascun dels llocs d'aquesta màgica ciutat. La vesprada la tindrem lliure per poder gaudir de les vistes aèries des dels terrats de la ciutat per contemplar la posta de sol sobre els elegants minarets. Sopar.

 

23 abril. Diyarbakir. El Tigris emmurallat.

Ciutat amb gran població kurda. La vila antiga presenta una cinta de sinistres i negres muralles que només són passades de llargada per la gran muralla xinesa. Visitaren una part de la grandíssima concentració de monuments islàmics, com són l’Ulu Cami (1091), la mesquita de Solimà, o el Hani de Hasan Paixà. També guarda la ciutat alguna església com la Keldani, de ritus caldeu. Hotel a Diyarbakir. Sopar.

 

24 abril. Tornada a València

Trasllat a l’aeroport i vol a València via Istanbul. Arribada a València cap a les 16.30 h.Visitarem