Grans capitals otomanes. Amb Pèrgam, Nicea i Troia


Del 11/04/2020 al 19/04/2020
9 dies
per persona 1450
 • Del 11/04/2020
  al 19/04/2020
 • 9 dies
 • Avió
 • Mitja pensió.
 • Gran viatge

 • Clara Ros

 • Guia Local.

Descripció

Grans capitals otomanes. Amb Pèrgam, Nicea i Troia

És ben sorprenent adonar-se que fins a fa molt poc els manuals d’art islàmic no havien dedicat gens d’espai l’art otomà. Durant molts anys es va admetre que l’art turc no era més que una imitació, en part, de l’art bizantí, però, en canvi, hui podem apreciar, admirar i redescobrir les joies que l’art del primer imperi otomà ens ha deixat al llarg de la història, des dels inicis seljúcides fins a l’esplendor del segle XV¦, amb el seu màxim creador¦ el gran i genial arquitecte Mimar Sinan. En aquest itinerari exclusiu d’FPR hem unit la visita acurada de les primeres capitals d’aquell imperi¦ Bursa i Edirne amb quatre "must" de l’antiguitat: Troia, Pèrgam, Assos i Nicea, sense deixar de banda les vistes d’una costa que, passant l’estret dels Dardanels, va de la mar de Màrmara al blau profund de l’Egeu.

Inclou

 • Vol directe des de València
 • Visat
 • Assegurança de viatge
 • Guia local
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 07/10/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 25/03/2020

Opcions

 • Habitació individual + 235 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora de francés i Història de l'art..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1450 € + 170 € de taxes


Programació

11 abril. Anada

Concentració a les 10.30h. a l’aeroport de Manises. Vol directe a Istanbul. Trasllat a Edirne. Hotel a Edirne. 2 nits. Sopar.

 

12 abril. Edirne. Adrianòpolis

La primera gran ciutat turca a Europa, a la Tràcia, és Edirne, l’antiga Adrianòpolis. Preservada de les hordes turístiques ha conservat l’autenticitat i el caràcter turc. Segona capital otomana, Edirne és un resum de tota l’evolució de l’art otomà. A banda, té el privilegi d’albergar l’obra cimera de Sinan, la Gran Mesquita de Selim ¦¦ –Unesco–. Dedicarem el dia ha passejar per la ciutat, visitant els caravanserralls, basars i, sobretot, el complex de Beyacit, un dels més bells de Turquia als afores de la ciutat. Sopar.

 

13 abril. Els Dardanels. Gal·lípoli

Eixirem al matí rumb a l’estret dels Dardanels per   a detindre’ns en el  pont  Uzunkopru,  del  segle XIV: el de més llargària fet en pedra a Turquia. En arribar als Dardanels, ens aturarem en el castell de Kilitbahir, Senyor de l’estret, construït en el  segle XV. Rememorarem la famosa batalla de Gal·lípoli tot gaudint del pas dels vaixells per aquest fantàstic braç de mar que separa Europa d’Àsia. Hotel a Çanakkale. Sopar.

 

14 abril. Troia. Assos. L’Egeu

Punt de trobada de dos continents, unió de dos mars, l’Hel·lespont del món antic ha vist passar des de l’inici dels temps, infinitat de pobles. També ha sigut  el teatre de guerres famoses per a l’eternitat, com la de Troia. No serem els primers, atés que Alexandre  el Gran ja va sacrificar als déus en l’acròpolis troiana. La ciutat de les deu vides ens ocuparà part del matí. De cara a l’illa de Lesbos, sobre un tossal es troba Assos i les restes del temple d’Atena. Gaudirem de les millors visites a l’Egeu a Seytan Sofrasi, on es troba gravat el peu del dimoni. Hotel platja Ayvalik. 2 nits. Sopar.

 

15 abril. Pèrgam

Ayvalik i l’illa de Cunda sofriren l’intercanvi de població de l’any 1923 entre Turquia i Grècia. Hui en dia han quedat com a record dels antics habitants, l’arquitectura popular grega en cases, carrers i places. La major part del dia el dedicarem a la visita de la fabulosa Pèrgam. Va ser en aquesta ciutat on s’elaboraren els principis de l’arquitectura hel·lenística. Gaudirem d’una visita completa a les seues restes de l’acròpolis de la qual destacarem el teatre, el més vertiginós del món antic, el temple d’Atena, l’altar de Zeus, el de Demèter i l’Asclepeion, majoritàriament d’època romana, captaran tota la nostra admiració. Sopar.

 

16 abril. Màrmara. Bursa

Eixirem cap al mar de Màrmara, on dinarem en l’antiga ciutat de Tryleia de Bitínia actualment Zeytinbagi. Aquesta xicoteta vila gaudeix de Zeytinbagi, una deliciosa arquitectura popular i de restaurants a vora mar. Bursa, és la primera capital otomana. ¦dentificada com la Prusa dels temps clàssics, està situada als peus de la muntanya Ulu Da i va ser el bressol de l’art otomà. 2 nits a Bursa.

 

17 abril. Bursa

Descobrirem l’antiga Prusa, primera capital de l’¦mperi otomà, de la qual destacarem el seu gran nombre de monuments com la Ulu Cami, fabulosa mesquita pagada amb el botí pres als cristians en la batalla de Nicòpolis, la mesquita de Yildirim Beyazit, la mesquita del sultà Murat i les dotze tombes dels segles XV i XVI. El bedesten o basar dels joiers, al costat de l’immens i espectacular basar actual, tancaran les visites. Sopar

 

18 abril. Nicea

La que va ser seu del primer concili ecumènic i capital de les restes de l’¦mperi romà d’Orient durant l’ocupació llatina de Constantinoble, ha conservat miraculosamentles seues muralles romanobizantines. Les visitarem, així com l’església de Santa Sofia, ara museu, i la mesquita Yesil de 1492. A la vora del seu llac, continua sent una de les viles més monumentals de la vora del Màrmara. Creuarem el Bòsfor per a fer nit a Istanbul. Sopar. Hotel Istanbul.

 

19 abril. Tornada a València

Trasllat a l’aeroport d’Istanbul. Vol directe Istanbul- València. Arribada cap a les 12.00h.Visitarem