Grans Vil·les Medievals segovianes


Del 28/10/2022 al 01/11/2022
5 dies
per persona 590
 • Del 28/10/2022
  al 01/11/2022
 • 5 dies
 • Bus
 • NOVETAT
 • Ruta de pobles
 • Història

 • Clara Ros

Descripció

Grans Vil·les Medievals segovianes

Quan el jove regne de Castella avançà cap al sud en la "reconquesta" va organitzar la vida de les noves terres conquerides més enllà del riu Duero-extremadura castellana- en Comunidades de Villa y Tierra. Aquestes podien ser “de realengo, de abadengo, solariega o behatría” depenent del titular. D'aquells temps són les fundacions i repoblació de viles, monestirs, esglésies i castells que formen part de l'actual província de Segòvia i que sorprenen pel seu patrimoni arquitectònic i cultural. Aquestes comarques que anem a visitar i que en aquest viatge hem anomenat grans viles medievals segovianes mantenen l’esperit seriós, auster, militar gairebé, junt amb un paisatge que les acompanya absolutament, com si l'espai, la història i el temps haguessen trobat un matrimoni perfecte.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/06/2022

Opcions

 • Habitació individual + 120 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 590 €


Programació

28 octubre. Anada

Eixida desde València (Nuevo Centro) a les 16.00h. Trasllat a Sepúlveda. Parada a sopar de camí.  Hotel Rural**** a Sepúlveda. 4 nits.

 

29 octubre. Sepúlveda - Hoces del Duratón.

La comarca de Sepúlveda va estar habitada des de temps molts antics, en ella trobem restes celtes dels arèvacs, romans - d'on apareix el nom Septempublicam- i visigots. Sancho García la conquereix definitivament als musulmans atorgant-li el fur que va ser model per a la resta de Castella. La seua època d'esplendor foren els segles XI i XII. Des del nostre hotel al centre de la ciutat farem una visita a tots els principals monuments de la ciutat, destacant l'església del Salvador, un dels edificis del romànic castellà més antics-, la plaça major amb l'ajuntament blasonat, el castell, l'església de San Justo, la casa del moro, etc. Dinarem en la vil.la on podrem assaborir, si ens ve de gust els saborosos rostits de corder entre altres delícies gastronòmiques. Després de dinar farem un passeig des de l'aparcament del Duratón cap a l'ermita de San Frutos. Les visites de "las hoces" són fabuloses, un espai obert, grandiós, espectacular. Més tard temps lliure a Sepúlveda. Sopar.

 

30 octubre. Ayllón – Maderuelo - Riaza i las Hoces de Riaza

Farem una ruta per descobrir les magnífiques places majors de les ciutats castellanes per gaudir del millor romànic en aquestes terres. Començarem a Riaza, vila amb un caseriu tradicional i una suggerent i esplaiada plaça major, continuarem cap a Ayllón. Aquesta ciutat va ser durant segles residència de nobles i "hidalgos" i mantingué la jurisdicció sobre terres de l'actual província de Sòria. Un passeig per la ciutat ens portarà a vore entre d'altres la plaça major i l'església d'un romànic tardà de San Miguel així com Santa María la Mayor amb trets renaixentistes. Després anirem a dinar a Maderuelo fent també un passeig per la ciutat d'on podrem albirar un meravellós paisatge castellà que la tardor impregna de vívida melancolia. A la vesprada farem un passeig per contemplar -si el temps ho permet- las hoces del Rio Riaza. Aquestes gorges són d'una solitud que només trenca el vol dels voltors. Sopar.

 

31 octubre. Cuéllar, Turégano i Pedraza.

La vila de Cuéllar és la segona més poblada de Segòvia. La comarca és Tierra de Pinares. Va ser a l'edat Mitja una de les ciutats més importants de Castella. Allí se celebraren les bodes dels reis Pere I i Joan I. El seu patrimoni és magnífic destacant el Castell del duc d'Alburquerque, monument nacional. Després anirem a Turégano, que es troba en la zona geogràfica de l'anomenada "campiña segoviana". Destacarem l'església castell, una obra cimera d'aquest tipus d'arquitectura a Espanya. La plaça major d'un tipisme autèntic així com la parròquia de Santiago. Dinar a Turégano. Acabarem el dia visitant la vila de Pedraza. Declarada conjunt monumental farem un passeig per la ciutat, la bellíssima plaça major, el carrer reial, l'església de San Juan i el castell.l així com una sèrie d'esglésies mudèjars de gran valor arquitectònic. Sopar.

 

1 novembre. Monestir d’Uclés.

Conegut com l'Escorial de la Manxa el fabulós monestir d'Uclés ha anat durant els anys situant-se en el lloc que li correspon com a manifestació absoluta de l'arquitectura herreriana la terres del sud Castellà. Farem una visita al monestir i dinarem a la plaça de la ciutat. Tornada a València.Visitarem