Grans Catedrals del Nord de França.


Del 02/08/2023 al 09/08/2023
8 dies
per persona 1395 Últimes places lliures
 • Del 02/08/2023
  al 09/08/2023
 • 8 dies
 • Avió
 • Clàssic
 • Arquitectura
 • Regions d'Europa

 • Silvia Llacer

Descripció

Grans Catedrals del Nord de França.

Recuperem un clàssic de FPR, les grans catedrals de França. Aquest viatge que va de la Xampanya i la seua capital Reims a la Picardia és un dels més satisfactoris pels amants del gòtic i les seues meravelles.Mentre que en l'art romànic dominava un ambient més íntim i recollit, l'aparició del gòtic va fer que la llum envaïra els edificis. Aquest art naixcut a França  s'estendrà ràpidament per tota Europa donant pas a una estètica que serà símbol del poder i la riquesa no només de l'església, també de les ciutats i dels senyors feudals. La catedral és l'edifici més representatiu. És lloc de culte però també de reunió dels gremis, dels governs municipals, centre neuràlgic dels burgs. En aquest viatge visitarem algunes de les catedrals més espectaculars del món: Reims, Amiens, Beauvais, Laon, Troyes, etc a més del descobriment de les ciutats que les portaren a terme. Un viatge al cor del gòtic.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 01/02/2023

Opcions

 • Habitació individual + 295 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Silvia Llacer
Guia FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1395 € + 52 € de taxes


Programació

2 agost. Chartres

Concentració a les 04.45h a l’aeroport de Manises. Vol València – París. En arribar a França agafarem el nostre autobús que a través d’un paisatge verd i ondulat ens portarà a la ciutat de Chartres. Sobre tots els camps, ressaltada sobre el blau canviant del cel a l'estiu del nord apareix monumental, esplèndida, com de comtela catedral de Nostra Senyora. Declarada patrimoni de la humanitat va ser construïda entre els segles XII i XIII. Obra cimera del gòtic, destaca per la monumentalitat, les portades i els vitralls del segle XIII, considerats els millors i més ben conservats del món. Farem la visita a més de passejar el poble, ple d'encant, on dinarem. A la vesprada eixirem cap a Reims, la capital de la Xampanya. Hotel a Reims. 7 nits. Sopar.

 

3 agost. Reims

Des del nostre hotel a Reims farem un llarg passeig per anar descobrint aquesta ciutat cap i casal de la Xampanya. Anirem trobant-nos el Palau de Tau, la basílica de Saint-Remi, l'Hôtel de Ville i sobretot la magnífica i única catedral. Patrimoni de la humanitat és d'una monumentalitat extraordinària. Va ser construïda el segle XIII i era lloc de coronament dels reis de França fins al segle XIX. La seua unitat d'estil, l'altura de la volta, els vitralls, les gàrgoles, els rics portals, etc. ens tindran ocupats durant tot un matí. Després tindrem temps lliure per passejar per la ciutat.

 

4 agost. Soissons. Laon

Soissons domina un puig calcari. Després de la Primera Guerra Mundial el centre es va reconstruir conservant la catedral gòtica de Saint-Gervais-et-Saint-Protais, un dels més bells testimonis de l'arquitectura gòtica. La seua construcció comença el segle XII i destaca l'harmonia de les proporcions i la gràcia constructiva. Els vitralls són dels segles XIII i XIV. A més la ciutat encara guarda alguna sorpresa més, com l'antiga abadia de Saint-Jean-des-Vignes. Aquesta va ser una de les més riques de França. Després anirem a Laon. Situada sobre un turó es divideix en dues parts, en la ciutat i el burg. Amb un passeig arribarem a la seua catedral, una de les més antigues de França. D'aquesta obra monumental destacarem les torres que porten grans bous en els angles. La seua nau és de quatre plantes. 

 

5 agost. Amiens

Amiens té la catedral gòtica més gran de França, dues vegades més gran que Notre Dame de París a més d'estar inscrita en la llista del patrimoni de la humanitat. Li dediquem una part del dia. Aquesta catedral és d'una homogeneïtat absoluta, ja que la seua construcció va ser d'una execució molt ràpida. Al segle XIX va ser restaurada per Viollet-le-Duc i miraculosament salvada durant la II Guerra Mundial. Després dinarem i passejarem per la ciutat. Destacarem els "hortillonnages", que són uns terrenys d'horta que alimentats pels rius Somme i Arve han trobat una nova vida convertint-se en pulmó verd de la ciutat. En acabant tornarem a Reims. Sopar.

 

6 agost. Beauvais - Chantilly

Dediquem la jornada a descobrir tres meravelles del nord de França. La catedral de Beauvais en la Picardia quedà inacabada, però el cor de 48 metres d'altura és vertiginós. Ens fascinarà la història d'aquesta catedral dedicada a Sant Pere així com els vitralls i el rellotge astronòmic. Després anirem a Chantilly on després de dinar visitarem el castell i el seu fascinant museu. Aquest "chateau" envoltat d'un grandíssim parc a la francesa es compon d'edificis de diverses èpoques que van del renaixement a l'historicisme i que va ser propietat dels prínceps de Condé. Del seu museu destacarem les obres de Rafael, Poussin, Piero di Cosimo, o Van der Weyden. Després tornarem a Reims.

 

7 agost. Châlons-en-Champagne - L’Epine

El xicotet poble de L'Épine té com a epicentre la grandiosa basílica d'estil gòtic flamíger de Nostra Senyora amb aires de catedral. En acabant anirem a Châlons-en-Champagne, on va tindre lloc la batalla dels camps Catalàunics entre l'imperi romà i Àtila. Des d'aleshores la regió ha canviat molt. Hui en dia és una comarca tranquil.la i que ha acumulat un patrimoni medieval concretament d'art gòtic fascinant. Visitarem la ciutat detenint-nos en la col·legial de Notre Dame en Vaux inscrita en el patrimoni mundial de la Humanitat per ser un dels inicis del camí de Sant Jaume. La catedral de Saint-Étienne, l’Hôtel de Ville, l’Hôtel de la Intendance, el palau de Jacquesson etc. A la vesprada temps lliure a Reims.

 

8 agost. Senlis. Pierrefonds

Modesta població de la Picardia, Senlis ha aconseguit recuperar el centre històric i revalorar-lo. Passejarem els seus ben cuidats carrers d'aspecte medieval amb les seues abadies, el castell reial i sobretot la catedral. Aquesta és d'estil gòticfortament modificat al segle XIII. Gaudirem d'aquest poblet. Dominant el poble la imatge del castell de Pierrefonds ens transporta a una pel·lícula o un conte de fades. És per açò que aquest té un lloc privilegiat en la història del cine. Plaça forta dels Valois va ser construït al segle XII. Va caure en ruïnes i el compra l'emperador Napoleó i el seu nebot Napoleó III, amant de l'arqueologia, encarrega la reconstrucció a Viollet-Le-Duc. Es converteix en residència imperial. La seua visita és apassionada. El poblet ens procurarà també grans terrasses on gaudir del moment.

 

9 agost. Troyes.

Tanquem el viatge amb una meravella com és la Catedral de Troyes. Al costat del riu Sena la població és de gran interès, les seues places i cases d'entramat. Els carrers d'aspecte medieval i el canal del riu li donen un especial encant. La catedral Saint-Pierre-et-Saint-Paul gòtica va ser acabada el segle XVII. Li falta una torre. L'interior és impressionant. Dinarem en la ciutat. Després eixirem cap a l’aeroport per agafar el vol directe París-València. Arribada cap a les 23.35 h.Visitarem