Fira del bolet al Berguedà. Cardona i Ripoll.


Del 21/09/2023 al 24/09/2023
4 dies
per persona 560 Últimes places lliures
 • Del 21/09/2023
  al 24/09/2023
 • 4 dies
 • NOVETAT
 • Bus
 • Escapada
 • Festa
 • Història

 • Silvia Llacer

Descripció

Fira del bolet al Berguedà. Cardona i Ripoll.

El Berguedà és un xicotet món que recorre l'espai i el temps. L'espai, des de les altures de la serra del Cadí-Moixeró a les planes, seguint el curs del riu Llobregat d'aigües encara sense contaminar. I el temps, des dels ermitoris pre-romànics escampats per tot arreu, fins arribar a les colònies-factories. Aquest edificis d’una potentíssima indústria tèxtil que feia servir la força del riu com a energia i que, hui desapareguda, ha esdevingut una magnífica opció de recórrer el passat més recient a través d’aquesta arqueologia industrial. A finals del segle XIII, la vall de Lillet formava part de la baronia dels Mataplana i el 15 d'abril de 1297, Ramon d'Urtx i el seu fill Hug de Mataplana atorgaren la carta de poblament i franquesa a aquestes contrades, aconseguint així repoblar l'indret i lliurar a la vegada els seus habitants dels tributs imposats pels feudataris. En arribar el principi de la tardor se celebra en aquesta població la Fira del Bolet i del Boletaire. Tenim el plaer de portar-vos a gaudir d'aquesta gran experiència cultural i gastronòmica en una de les comarques més màgiques de Catalunya. A més hem unit les visites a dos dels principals monuments catalans: Ripoll i Cardona.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • 1 Mitja Pensió

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 27/04/2023

Opcions

 • Habitació individual + 160 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Silvia Llacer
Guia FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 560 €


Programació

21 setembre. Puig-Reig.

Eixida a les 07:00h. des de València (Nuevo Centro) Arribada a Puig-reig i tot seguit visita al museu de la indústria de Catalunya, allotjat en una antiga colònia tèxtil. L’escola, el banc, el cine, les vivendes, la factoria... tot igual, com quan erem menuts. Sopar. Hotel a Berga, 3 nits.

 

22 setembre. Sant Quirze de Pedret. Ripoll i Berga.

Situat al terme de Cercs, Sant Quirze de Pedret és una obra cabdal de l’escassa arquitectura preromànica a Catalunya. La restauració ha recuperat el caràcter genuí del segle X, encara que la data original de construcció és el segle IX. Les pintures murals de l’interior, algunes originals i d’altres reproduïdes,són  d’una  gran intensitat. L’entorn inspira serenor i el pont romànic emmarca el paisatge. Després anirem a Ripoll. Bressol de Catalunya conserva un dels monuments més fabulosos del país: El Monestir de Santa Maria, fundat per Guifré el Pilós l'any 880 sobre possiblement un altre d'època visigoda. Farem una visita al conjunt monumental de la que destacarem la gran portada historiada. Després tindre temps lliure per passejar la ciutat i dinar. A la vesprada tornem a Berga.

 

23 setembre. Fira del bolet a la Pobla de Lillet.

La Pobla de Lillet es troba situada a la Vall de Lillet, envoltada per les muntanyes del Cadí, el Moixeró, la serra de Catllaràs,etc.A finals del segle XIII, la vall de Lillet formava part de la baronia dels Mataplana i el 15 d'abril de 1297, Ramon d'Urtx i el seu fill Hug de Mataplana atorgaren la carta de poblament i franquesa a aquestes contrades, aconseguint així repoblar l'indret. A partir del segle XIII s'inicia la construcció de la Pobla, amb el castell, els passos, les muralles i posteriorment l'emblemàtic Pont Vell (segle XIV), segell de singularitat que ens recorda un passat avui encara molt present. Anys després durant la seua estada a la Vall de Lillet, Gaudí es va allotjar a casa dels Srs. Artigas, propietaris d'una de les fàbriques més pròsperes de l'època. En agraïment a l'hospitalitat rebuda, Gaudí els va regalar el disseny d'un jardí en un terreny que la família tenia just davant la seua casa i fàbrica tèxtil. D'ací van néixer els Jardins Artigas, obra on natura i arquitectura es fusionen en perfecta harmonia .Farem una visita a tots aquests llocs a més de la Fira del Bolet, que es desenvolupa tot el dia pels carrers de La Pobla de Lillet. Tindrem també un dinar a la mateixa fira.

 

24 setembre. Cardona.

A l’entorn de la riquesa de la sal i de l’estratègica cruïlla de camins, va créixer una vila medieval regida per mercaders i traginers que van construir el centre històric de Cardona, hui declarat bé cultural d’interès nacional. Farem un passeig pel nucli històric de Cardona, sentirem la història en directe, passejarem per una vila medieval i contemplarem la bellesa de temples romànics i gòtics. Destaquem el castell més inexpugnable de Catalunya. Després empendrem el retorn a València.Visitarem