Festival dels Patis de Còrdova. Medina Azahara.


Del 30/04/2023 al 03/05/2023
4 dies
per persona 580 Últimes places lliures
 • Del 30/04/2023
  al 03/05/2023
 • 4 dies
 • Bus
 • Clàssic
 • Festa
 • Ciutat amb encant
 • Història

 • David Gimeno

Descripció

Festival dels Patis de Còrdova. Medina Azahara.

Des de 1921 l’espléndida ciutat de Còrdova celebra el festival dels patis. Han estat declarats patrimoni de la humanitat. Aquells patís n'eren, són, lloc de reunió de la família, de veïns, de visitants. Centre de convivència en un ambient únic que s'engalana més si cap en arribar la primavera amb tota la seua esplendor. Llum, aigua, vegetació, mobles, etc. donen forma a un decorat humà dels més magnífics que podem trobar a Europa. A més, Còrdova ens assegura un recorregut ple de meravelles: el temple romà, la Mesquita, edifici emblemàtic d'al-Àndalus,del que va dir en la seua visita allà pel segle XIX el viatger anglès John Barrow: "és potser el temple més extraordinari del món". Tot un goig descobrir Còrdova en este únic i concret moment de l'any. A més hem afegit la visita a Medina Azahara, lloc irrepetible així com el descoriment extraordinari del Palau de Viso del Marqués, museu de la Marina i lloc on es desenvolupa tot un programa pictòric únic a un palau a Espanya, així com la fastuosa plaça de la castellana ciutat de San Clemente.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 1 Mitja Pensió

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 10/01/2023

Opcions

 • Habitació individual + 165 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

David Gimeno
Guia de turisme.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 580 €


Programació

30 abril. Viso del Marqués - Cordòva

Eixirem de matí cap a Còrdova detenint-nos a Viso del Marqués. És en aquest poble castellà on el Marqués de Santa Cruz D. Álvaro de Bazán, almirall de la marina castellana, va ordenar construir el seu palau renaixentista, ja que el poble està situat a mitjan camí entre Madrid i Sevilla. Tot ell està decorat al fresc per pintors italians. Hotel a Còrdova. 3 nits. Sopar.

 

1 maig. Còrdova

Un dia per visitar o revisitar la que va ser capital de l'al-Àndalus. L'any 171a. C. el general romà Marcus Claudius Marcellus va fundar la ciutat de Corduba, nom provinent de l'antic poble turdetà. Va ser en època musulmana quan aconseguí el màxim esplendor arribant a tindre 1600 mesquites. L'any 1236 va ser conquistada pel rei castellà Ferran III el Sant, expulsant als musulmans i repoblant-la per camperols castellans i lleonesos. Visitarem la imprescindible Mesquita, patrimoni de la humanitat, que va des de l'època d'Abderraman a la tercera ampliació al segle X. Després passà a ser catedral. Passejarem els barris de la ciutat, el pont vell, els convents, el call jueu, la torre de la Calahorra, la plaça de la Corredera, la font del potro, etc. A la vesprada l'Alcàsser dels reis cristians. Palau que va ser la residència favorita dels reis de Castella. Després temps lliure. 

 

2 maig. Medina Azahara. Festival dels Patis de Còrdova

Medina Azahara, la fastuosa i misteriosa ciutat que Abd-al Rahman III va ordenar construir als peus de Serra Morena, a huit Quilòmetres de Còrdova, porta tota ella històries llegendàries. Aquest matí tindrem una visita guiada on ens explicaran fil-per-randa totes les vicissituds dels magnífics palaus.A la vesprada s'inaugura el mundialment conegut festivals dels patis de Còrdova. A causa de la climatologia seca i calorosa els habitants de la ciutat, primer els romans i més tard els musulmans, adaptaren la tipologia de la casa popular a les necessitats, centrant la habitatge al voltant d'un pati, que normalment tenia una font al centre i en moltes ocasions un pou que recollia aigua de pluja. En aquests dies de primavera la ciutat s'engalana en aquest concurs que ompli de bellesa tots els patis de flors. 

 

3 maig. San Clemente

Encetarem el camí cap a València on ens aturarem en la ciutat Castellana-Manxega de San Clemente. Aquest poble disposa d'un amplíssim patrimoni històric-artístic amb dos grans monuments: la Casa consistorial- renaixentista-i l'església de Santiago Apòstol amb traces del gran arquitecte Andrés de Vandelvira. Dinarem en la ciutat i després eixirem per arribar al Cap i Casal.
Visitarem