Etrúria i els Jardins de Bomarzo.


Del 11/03/2024 al 17/03/2024
7 dies
per persona 1390 Llista d'espera
 • Del 11/03/2024
  al 17/03/2024
 • 7 dies
 • Avió
 • Regions d'Europa
 • Arquitectura
 • Escultura
 • Clàssic

 • Xavier Vidal

Descripció

Etrúria i els Jardins de Bomarzo.

Etrúria va ser una antiga regió històrica situada en el centre d'Itàlia, entre les actuals Toscana, Lazio i Úmbria. El topònim deriva dels etruscos o tirrens, els pobladors que s’assentaren creant una poderosa confederació. Les ciutats-estat independents, van ser les més importants d'Itàlia central i septentrional fins a la seua caiguda davant de Roma en el segle III aC. Necròpolis antigues, pobles medievals, viles renaixentistes, natura incontaminada. Paisatge intens el de la Túscia, aquesta regió conserva un patrimoni únic i irrepetible. Memòria d'una gran civilització perduda que descobrirem completament. A més hem afegit les visites a dos llocs extraordinaris: Bomarzo i el seu parc dels monstres un dels llocs més màgics d’Itàlia i que donà nom a una famosa novel.la. I l’espectacular catedral d’Orvieto amb la capella pintada pel gran Signorelli.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Opcions

 • Habitació individual + 330 €
 • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1390 € + 32 € de taxes


Programació

11 març. Viterbo.

Concentració a les 15.00h a l’aeroport de Manises. Vol directe València - Roma. En arribar, trasllat a Viterbo. La ciutat de Viterbo presenta una singular concentració de monuments destacables en un àrea relativament reduïda. Va ser una vila molt més populosa que Roma al segle XIII.  Hotel a Viterbo, 6 nist. Sopar.

 

12 març. Tarquinia i Tuscània

Tarquínia, mare de les ciutats d ‘Etrúria, enigmàtica i de refinada civilització que es va desenvolupar durant quasi mil anys. La necròpolis és considerada com la més important pinacoteca de l’antiguitat. Dinar lliure. La Ciutat de Tuscania és un antic burg d'origen etrusc que va arribar a la seua esplendor a l'edat mitjana enriquint-se amb dos bellíssimes basíliques romàniques: Santa Maria la Major i Sant Pere. La muralla, el palau dels espanyols, la fontana de les sette cannelle, esglésies i carrerons ens ompliran de goig. Sopar.

 

13 març. Orvieto i Necropolis Crossifiso del Tufo.

La meravellosa ciutat Umbra d'Orvieto es troba en una pintoresca posició sobre una roca al mig de la vall del Paglia. Universalment coneguda pel seu "Duomo" del que farem una visita aprofundida per gaudir d'aquest únic edifici. La façana àgil i harmoniosa acabada ja al 500, els portals, la rosassa central i a l'intern destacarem els frescos del grandíssim Luca Signorelli. Aquests són uns dels majors cicles de pintura del renaixement on els personatges es mouen, es recaragolen amb un estrany frenesí. Després seguirem visitant la ciutat que encara ens oferirà agradables sorpreses: La plaça del Popolo, el corso Cavour, els palaus i esglésies. Dinar per lliure a Orvieto. A la vesprada visitarem la necròpolis etrusca de Crosifisso del Tufo el segle IV aC. Sopar.

 

14 març. Caprarola - Villa lante. Del Renaiximent al Manierisme.

Caprarola, és famosa pel seu palau, obra mestra i sumptuosa residència del cardenal Alexandre Farnese que va ser disenyat per Sangallo el Jove i a la seua mort pel magnífic Vignola. És un dels castells més fascinants d'Itàlia. Dinar lliure. A Bagnaia, destaca la bellíssima vila Lante pel seu esplèndid jardí geomètric amb fonts, jocs d’aigua i un magnífic parc.

 

15 març. Bomarzo i Narni

El jardí de Bomarzo, realitzat al segle XVI per voluntat del Duc Vicino Orsini, és un singular i fantàstic parc poblat d’escultures gegantines i monstruoses, animals exòtics, divinitats, i tantes originalitats escampades entre la vegetació. Esotèric i secret. Dinar lliure. Vesprada a Narni ,ciutat  de caràcter medieval que ja pertany a l'Úmbria. Visitarem en aquesta ciutat el Duomo, construcció romànica, la plaça dels Priors amb la famosa loggia, el palau del podestà i l'encantadora via Mazzini.

 

16 març. La “Tuscia” romana. El llac de Bolsena. Ferento.

La Terra dels "misteriosos" etruscs és la "Tuscia", al voltant del Llac de Bolsena. Els viatgers del segle XVIII trobaren aquesta terra d'especial interés i curiositat. Farem el Tour al voltant del llac - que en alguns punts assoleix els 900 metres de profunditat. Sempre acompanyats pel llac visitarem Montefiascone amb delicioses vistes on trobarem l'església de San Faviano, romànica, després a Bolsena destaca la col·legiata de Santa Cristina. Bolsena és famosa pel miracle.  També visitarem a prop de Viterbo Ferentium.Aquesta va ser una antiga ciutat etrusca que va ser absorbida per Roma. Conserva encara les ruïnes del seu teatre, un dels millors conservats d'Itàlia.

 

17 març. Cerveteri.

En el burg medieval de Cerveteri  visitarem la necròpoli de Banditaccia, amb gran varietat de tipus de tombes: en forma de pou són les més antigues, segle VII aC., les de túmul en forma de cabanya i les més complexes amb vestíbul i diverses estàncies. Trasllat a l’aeroport de Fiumicino, vol directe Roma – Valéncia.

 

HOTELS

 Viterbo  Best Western Hotel Viterbo 4****

 Visitarem