El Rosselló. A L’ombra Del Canigó.
Sant Joan


Del 20/06/2024 al 24/06/2024
5 dies
per persona 780 Llista d'espera
  • Del 20/06/2024
    al 24/06/2024
  • 5 dies
  • Natura
  • Ruta de pobles
  • Bus
  • Regions d'Europa

  • Enric M. Català

Descripció

El Rosselló. A L’ombra Del Canigó.

Quan l'any 1659 se signà el tractat dels Pirineus, els catalans de les comarques del Rosselló, el Conflent, el Vallespir i una part de la Cerdanya no podien imaginar, igual que el govern de la Generalitat catalana, que això seria "definitiu". De fet, anys després el rei de França intentà intercanviar eixes precioses comarques pel territori de Charolles, al nord de l'actual França. Durant molts anys els catalans del nord viviren la seua vida sota la fèrula de la monarquia francesa i després d'aquella República que dividí França com qui divideix un pastís imposant la llengua francesa com a “única”, destruint un patrimoni cultural preciós sota el paraigua de la igualtat, això sí, la seua. Volem descobrir en un curt però intens viatge les terres nord-catalanes. Farem un recorregut des de la seua capital Perpinyà, centre del món segons Dalí, per anar desgranant cada dia una part d'aquestes comarques delicioses. La costa Vermella continuació de la "Brava", amb pobles d'un encant màgic com Cotlliure i les vistes al blau i feroç Mediterrani. El castell de Salses, frontera indubtable de Catalunya amb el Llenguadoc francès. Monestirs que expliquen l'art romànic català com Sant Miquel de Cuixà i Sant Martí del Canigó o Santa Eulàlia i Santa Júlia d'Elna. Això i més sota l'ombra del mític Canigó en arribar els focs de Sant Joan. 

Inclou

  • Itinerari en Bus
  • Guia FPR
  • Hotel i desdejuni
  • Assegurança de viatge
  • Tren Groc
  • 1 Mitja Pensió

Inscripcions

    Inscripcions obertes des del 08/01/2024

Opcions

  • Habitació individual + 85 €
  • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 780 €


Programació

20 juny. La Maternitat I La Catedral D’elna. Perpinyà.

Eixida des de Nuevo Centro (Expo Hotel) a les 7 del matí. Concentració a Eixirem de matí per arribar a dinar ja a França. Després anirem a  Elna. A prop del camp de refugiats d'Argelers es trobava el palauet d'En Bardou. L'any 1939 la suïssa Elisabeth Eidenbenz fundà la maternitat d'Elna o maternitat suïssa dedicada a les mares i xiquets dels exiliats de la Guerra Civil Espanyola. La tancaren els nazis l'any 1944. Abandonat l'any 1950,el 14 de juliol del 2004, l'ajuntament de la vila va anunciar l'adquisició de la maternitat, per conservar-ne la memòria. Farem una visita per conéixer part de la nostra història. Després anirem a Elna.La catedral de Santa Eulàlia i Santa Júlia és romànica-gòtica. Va ser la seu del bisbat d'Elna, antiquíssim fins que ara és co-bisbat amb Perpinyà. Visitarem aquest monument històric amb el seu claustre. Després anirem a Perpinyà on tenim l'hotel tot el viatge. Sopar.

 

21 juny. Perpinyà I Castell De Salses.

La fidelíssima vila de Perpinyà era la capital terrestre del reialme de Mallorca, època de la qual queden molts rastres i també escenaris de guerres ,fins al tractat dels Pirineus, quan queda sota administració francesa. Malgrat la resistència de la població, a poc a poc i amb el pas del temps els vincles amb el sud es van anar trencant. Però a partir del 1939, Perpinyà passa a ser una terra d'exili per a alguns i una ciutat de llibertat —per exemple amb el cinema— per a d'altres. Des de fa unes dècades, la tendència és recuperar la identitat catalana des del punt de vista històric, cultural i gastronòmic. Salvador Dalí va definir l’estació de Perpinyà com el centre del món. Des de el nostre hotel farem un passeig per la ciutat capital del Rosselló descobrint-la pas a pas. A la vesprada eixirem per a vore la fortalesa de Salses. El castell de Salses marcava la frontera del Principat de Catalunya amb les terres del Llenguadoc, i per tant de França. Ferran II va ser qui va ordenar la remodelació a finals del segle XIV i principis del XV. Ara és museu.

 

22 juny. El Tren Groc De La Cerdanya-Sant Martí Del Canigó.

Hui tindrem una experiència fantàstica amb el "tren groc". Aquest trenet s'ha convertit en un clàssic en el viatge a la Catalunya del Nord. Anirem amb el nostre autobús fins a Mont-Lluís, des d'aquesta porta de la Cerdanya, i amb les vistes de la fortalesa construïda pels francesos encarregada a Vauban per vigilar la nova frontera, agafarem el trenet. En arribar a Vila-franca de Conflent, tindrem temps per passejar pel poble i prendre alguna cosa. Després anirem a dinar, passant per Vernet, per arribar al monestir de Sant Martí del Canigó. L'abadia benedictina domina dels del segle XI la vall de Cadí. Farem la fabulosa visita.

 

23 juny. Sant Miquel De Cuixà-Serrabona-Cotlliure.

Als peus del Canigó es va fundar l'abadia benedictina dedicada a Sant Miquel Arcàngel el segle IX. Sant Miquel de Cuixà és un model d'arquitectura romànica catalana al quededicarem el matí. Després anirem al Priorat de Serrabona. Aquest priorat agustinià conté una altra obra mestra del romànic, la tribuna, feta en marbre rosa. Després de les visites anirem a la costa. Ens espera Cotlliure. El poble és tot ell una postal mediterrània. El portet amb les barques que pintaren els impressionistes i fauvistes, amb una ruta dels quadres i que està dominat per l'antic far, ara campanar de l'església. També visitarem el castell dels reis de Mallorca. Monumental. Per acabar farem un tomb pel cementeri de la ciutat per rendir-li un xicotet homenatge a Antonio Machado, poeta que té allí la seua tomba.

 

24 juny. Sant Genís De Fontanes-Sant Andreu De Sureda.

Als peus de la serra de l'Albera trobem dos portals fantàstics del primitiu romànic català: Sant Genís de Fontanes i Sant Andreu de Sureda. Abans de tornar cap a València farem una visita a aquests llocs.

 

 Peripinyà  Hotel Paris - Barcelone 3*

 



Visitarem