El Miño. A Raia Mollada. El Riu Verd.
JULIOL 2024


Del 21/07/2024 al 28/07/2024
8 dies
per persona 1180 Queden places lliures
 • Del 21/07/2024
  al 28/07/2024
 • 8 dies
 • Bus
 • Natura
 • Passejada
 • Ruta de pobles
 • Vaixell

 • GUIA FPR

Descripció

El Miño. A Raia Mollada. El Riu Verd.

El Riu Minyo és en els últims 75 km la frontera viva entre Espanya i Portugal. Com diuen allí “A raia Mollada”.  Un viatge al voltant del riu que ha marcat la vida des de temps immemorials d’aquesta part de la península Ibèrica. Tot un descobriment encisador. Com a compendi de la història del  riu descobrirem ciutats dinàmiques com Vigo, que mira el parc nacional de les illes atlàntiques, més conegudes com illes Cies. Pobles amb un encant fora de l'habitual i que presenten bellíssimes estampes de la vida en la seua esplendor com és el mercat de Ponte da Lima. Places amb un sabor únic a Caminha o Viana do Castelo. Catedrals que lleven l’alé com la de Tui o xicotetes i afortunades sobrevivents d’èpoques molt llunyanes com Santa Comba de Bande o Bravaes. I no només castros , castells i  pobles, també bodegues que atresoren un or verd que es diu Alvarinho, muntanyes i paisatges d’una bellesa salvatge. Un viatge pensat en tots els sentits per gaudir del millor de les dues parts d’un mateix riu que unix Galícia i el nord de Portugal. Benvinguts a l'Atlàntic.

Inclou

 • Hotel i desdejuni
 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Vaixell
 • 4 Mitjes Pensions
 • Itinerari en Bus

Opcions

 • Habitació individual + 370 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

GUIA FPR
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1180 €


Programació

21 juliol. València- Vigo.

Eixida a les 7.30 des de Nuevo Centro (Expo Hotel). Dinar per el camí.  Continuació fins Vigo.

 

22 juliol.  El Mercat De Ponte Da Lima- Viana Do Castelo.

Ponte da Lima és una tranquil·la ciutat provincial envoltada de vinyes que donen vida al  vi verd reunint  a tots els habitants de la contrada en el gran mercat agrícola. La ciutat antiga es forma amb cases i residències de gran bellesa com seria el Palau del Marquis, la casa da Garrida o la vila Belmira. El pont és l'element més característic de la ciutat i que li dóna nom. Construït pels romans va ser refet al segle XIV pel rei Pere I conferint-li l'aspecte actual. Passejarem la vila. Remuntant pocs quilòmetres el riu Lima es troba l'església romànica de Bravaes: Sant Salvador, exemple del romànic portuguès. Viana do Castelo és la ciutat més animada de la "Costa Verde" embotida als peus de la muntanya de Santa Luzia. El pont dissenyant per Gustave Eiffel presenta la vila. Tots els carrers del centre històric convergeixen cap a la plaça de la República. Edificis històrics com l'Antigo Paço dos Concelho amb la font del segle XV, l'Hospital de la Misericòrdia amb atlants que sostenen els balcons i el palau Carrerira completaran el passeig per aquesta ciutat en ebullició.

 

23 juliol. Vigo

La ciutat més poblada de Galícia, amb un dinamisme econòmic i cultural de primera magnitud manté, malgrat el "desarrollismo" descontrolat als anys 60 i 70 durant la dictadura una quantitat encara notable d'edificis de gran interès. El seu port pesquer és el més important d'Espanya i la ciutat  també és la seu de l'Agència Europea de la pesca. Visitarem passejant des de l'hotel la ciutat. Destacarem el "casco Velho" on trobarem entre d'altres la cocatedral de Santa Maria de Vigo, la plaça de la Constitució, la rua do Príncipe, el barri dels pescadors, així com l'església romànica de Santa Maria de Castrelos del segle XII, etc. Sopar a l'hotel.

 

24 juliol. El Miño. Verd I Blau. De Caminha A Baiona.

El riu Minho en la part portuguesa ens presenta una sèrie de ciutats i pobles d'un encant fascinant. A prop i ja a la desembocadura del Miño apareix Caminha. Les construccions antigues s'ordenen al voltant de la font de granit del s. XVI i donen a aquesta plaça amb un aire medieval. La torre del rellotge i el palau dels Pitas-s. XV- completen el passeig per la ciutat. Des d'allí la Foz do Minho amb la seua pineda que dóna ja a l'atlàntic configuren la fi del riu verd. Travessarem el riu amb el vaixell públic per acostar-nos a Santa Tegra, el castro més visitat a Galícia i que té un període d'ocupació del segle I aC al segle I dC. Conclourem a Baiona on podrem gaudir de les visites del castell ara parador nacional de turisme així com l'església de Santa Maria de Baiona.

 

25 juliol. El Parc Natural De Les Illes Atlàntiques- Illes Cíes.

El Parc nacional Marítim-Terrestre de les illes atlàntiques està compost per les illes Cies, Ons, Sàlvora i Cortegada. Farem una visita excursió a les illes Cies on farem senderisme – qui vulga- d'algunes hores. Podrem gaudir de la ruta del Far de Cies-3 h  anada i tornada- o algun més curt i de més baixa intensitat podent pujar al mirador de Jules Verne. Tornada a la vesprada.

 

26 juliol. Tui-Valença Do Minho.Palau De

Capital d'una de les set antigues províncies del Regne de Galícia la ciutat de Tui és una de les que té l’'urbanisme medieval millor conservat al  país. Amb el seu perfil característic dominant la catedral fortalesa del segle XII i elements que van del romànic al gòtic conserva també altres edificis de gran interés com les esglésies de Sant Telm o la majoritàriament gòtica Santo Domingo. Visitarem la ciutat. Després anirem a Valença do Minho. Antigament anomenada Contrasta per ser l'espill on es mirava Tui, l'actual Valença és l'entrada o eixida de Portugal assegurant per això una de les fortaleses més monumentals de la península Ibèrica. Vorem el nucli antic de la ciutat i les seues muralles amb unes vistes fabuloses on s'hi han instal·lat gran quantitat de tendes. L'església de Santa Maria dels Àngels del segle XII i els canons que apunten a Espanya seran part del recorregut. El Palau de Brejoeira va ser construït l'any 1834 imitant el Palau d'Ajuda a Lisboa. 

 

27 juliol. La Baixa Límia- Celanova.

Les comarques de Celanova i la Baixa Límia es troben a un racó de Galícia fora dels circuits habituals. Nosaltres volem dedicar el dia de hui a descobrir els principals indrets de les dues comarques. Celanova té com a principal lloc d'interès el monestir de Sant Salvador que fundat al segle XI té en l'actualitat com a més destacables els seus elements. En Entrimo trobem una de les joies arquitectòniques barroques de Galícia: l'església de Santa Maria La Real, que vorem per fora. Una altra joia, aquesta vegada del preromànic és Santa Comba de Bande. Magníficament conservada i primera de les esglésies visigodes amb planta de creu grega a la península, la seua visita serà tot un goig.. Lindoso és el primer poble portuguès al passar la frontera. Farem una parada en aquesta xicoteta "fregesia" que està a l'interior de l'únic parc nacional portugués: Peneda-Gerés. El poblet té el conjunt més gran de "espigueiros" u "horreos" de tota la península.

 

28 juliol. Tornada a Valencia.Visitarem