El Mar de Màrmara i Istanbul. Edirne, Nicea i Troia.


Del 18/08/2023 al 29/08/2023
12 dies
per persona 1940 Últimes places lliures
 • Del 18/08/2023
  al 29/08/2023
 • 12 dies
 • NOVETAT
 • Història
 • Gran viatge
 • Avió

 • Clara Ros

 • Guia Local.

Descripció

El Mar de Màrmara i Istanbul. Edirne, Nicea i Troia.

Istanbul és una de les ciutats més fascinants al món. Volem presentar-vos el viatge a l'antiga Constantinoble amb un "Tour" al voltant del Màrmara. Les terres que envolten l'antiga ciutat dels Sultans estan farcides de grans històries i monuments. L'actual Edirne és tot un gran descobriment, la porta turca d'Europa. Recórrer la ciutat antiga amb les cases d'estil otomà, les mesquites, els basars, karavansarais, turbets, etc. és tot un plaer per al viatger. Creuar els Dardanels a la península de Gallipoli vigilats pels castells que tancaren el cercle a aquella Constantinoble agonitzant. Un vent fresc del Màrmara recorre l'estret i ens porta a Troia. Troia, mítica, única, origen i fi de la cultura grega i de tot l'occident. Pobles que foren grecs fins a la primera guerra mundial i que encara -en ruïnes- conserven secretes esglésies entre herbes indiferents. Bursa, Prussa, vital, amb les termes que venen de temps remots i de gran fama. I la muntanya olímpica decorant el seu cel. Nicea, trist final per un efímer imperi que encara envolten muralles entre bicicletes i ramat. Al final Istanbul, secreta, misteriosa i plena de meravelles. Capital que va ser del món cristià i ara tentacular i infinita. Tot un viatge per descobrir l'essència de la Història a la vora del Mar i entre dos continents.

Inclou

 • Vol directe des de València
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 6 sopars
 • Guia local
 • Guia FPR
 • Entrades

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 03/04/2023

Opcions

 • Habitació individual + 485 €
 • Assegurança cancel·lació + 100 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1940 € + 185 € de taxes


Programació

18 agost. Anada

Concentració a les 16.30h a l’aeroport de Manises. Vol directe a Istanbul. Trasllat a Hotel. Hotel a les afores de Istanbul.

 

19 agost. Edirne/ Adrianòpolis

La primera gran ciutat turca a Europa, a la Tràcia, és Edirne, l’antiga Adrianòpolis.  Preservada de les hordes turístiques ha conservat l’autenticitat i el caràcter turc. Segona capital otomana, Edirne és un resum de tota l’evolució de l’art otomà. A banda, té el privilegi d’albergar l’obra cimera de Sinan, la Gran Mesquita de Selim II –Unesco–. Dedicarem el dia a passejar per la ciutat, visitant els caravanserralls, basars i, sobretot, el complex de Beyacit, un dels més bells de Turquia als afores de la ciutat. Hotel a Edirne, 2 nits. Sopar.

 

20 agost. Edirne

La Orient Railway Company, va rebre una concessió per a construir un ferrocarril a Viena, a través d'Edirne. En 1871, la línia va arribar a Edirne, però per a evitar la construcció d'un pont sobre el riu Maritsa, l'estació es va construir en Karaağaç. Per la vesprada gaudirem de temps lliure al Basar i al centre històric… Sopar.

 

21 agost. Els Dardanels. Gal·lípoli. Troia

Eixirem al matí rumb En arribar als Dardanels, ens aturarem en el castell de Kilitbahir, Senyor de l’estret, construït en el segle XV. Rememorarem la famosa batalla de Gal·lípoli tot gaudint del pas dels vaixells per aquest fantàstic braç de mar que separa Europa d’Àsia. Punt de trobada de dos continents, unió de dos mars, l’Hel·lespont del món antic ha vist passar des de l’inici dels temps infinitat de pobles. També ha sigut el teatre de guerres famoses per a l’eternitat, com la de Troia, visitarem la mítica ciutat. Hotel a Çanakkale. Sopar.

 

22 agost. Màrmara. Bursa

Eixirem cap al mar de Màrmara, on dinarem en l’antiga ciutat de Tryleia de Bitínia actualment Zeytinbagi. Aquesta xicoteta vila gaudeix d’una deliciosa arquitectura popular i de restaurants a vora mar. Després Bursa. La primera capital otomana. Identificada com la Prusa dels temps clàssics, està situada als peus de la muntanya Ulu Daǧ i va ser el bressol de l’art otomà. 2 nits a Bursa. Sopar.

 

23 agost. Bursa

Descobrirem l’antiga Prusa, primera capital de l’Imperi otomà, de la qual destacarem el seu gran nombre de monuments com la Ulu Cami, fabulosa mesquita pagada amb el botí pres als cristians en la batalla de Nicòpolis, la mesquita de Yildirim Beyazit, la mesquita del sultà Murat i les dotze tombes dels segles XV i XVI. El bedesten o basar dels joiers, al costat de l’immens i espectacular basar actual tancaran les visites. Sopar

 

24 agost. Nicea

Poble oblidat envoltat de boscos d’oliveres, la que va ser seu del primer concili ecumènic i capital de les restes de l’Imperi romà d’Orient durant l’ocupació llatina de Constantinoble, ha conservat miraculosament les seues muralles romanobizantines. Les visitarem en una passejada, així com l’església de Santa Sofia, ara museu, i la mesquita Yesil de 1492. A la vora del seu llac, continua sent una de les viles més monumentals de la vora del Màrmara. Creuarem el Bòsfor per a fer nit a Istanbul. Sopar. Hotel Istanbul. 5 nits.

 

 25 agost. Istanbul. Clàssics eterns. Santa Sofia, Topkapi,…

Visita de la basílica de Santa Sofia, aquesta antiga església bizantina és un dels monuments més importants del món. Després la plaça de l’Hipòdrom i la Mesquita de Sultan Ahmed, coneguda com a la mesquita blava. A la vesprada veurem el Palau de Topkapi, residència dels Sultans Otomans així com la cisterna - si la de la Basílica està tancada farem la cisterna Serefiye. 

 

26 agost. Istanbul. Dels Romans als Otomans.

Des de l'hotel farem un llarg passeig per la ciutat, visitant la mesquita de Solimà i la dels Prínceps, dues grans obres del magnífic arquitecte Sinan. La Mesquita Kalenderhane és l'antiga església Theotokos Kyriotissa que va ser monestir i que es troba a la vora de les restes de l'aqüeducte de Valent. També gaudirem del corn d'or des del cafè que freqüentava l'escriptor francès Pierre Loti, així com el barri d'Eyup un dels més conservadors de la ciutat.

 

27 agost.  ISTANBUL-Barris de Fener i Balat

Durant l'època de l'imperi otomà la ciutat d'Istanbul era un mosaic de pobles diversos. Convivien cristians ortodoxos, catòlics, armenis, georgians, etc. amb els musulmans. D'aquella època després de les guerres mundials ha quedat el record als seus barris, i a les seues esglésies. Dediquem el dia a descobrir la Mesquita de la Rosa, antiga església bizantina, el Patriarcat grec, l'escola Roja, l'església búlgara, i l'única sinagoga oberta al Balat, fundada per jueus procedents de la Macedònia, etc. Temps lliure.

 

28 agost. ISTANBUL. Basar egipci- creuer pel Bòsfor i el barri de Gàlata

Visitarem un dels basars més coneguts a Istanbul. Després agafarem un vaixell privat per admirar l'estret del Bòsfor, gaudint així de les vistes de l'única ciutat del món dividida en dos continents: Europa i Àsia amb els seus pobles, palaus i cases antigues de fusta. Durant el recorregut vorem la Torre de Leandre, els ponts sobre el Bòsfor o el castell de Rumeli. A la vesprada visitarem el que va ser barri europeu, amb la famosa Torre Gàlata, el passatge de les Flors i l'Avinguda Istiklal, la mesquita dels àrabs que va ser un antic monestir dels catòlics, etc

 

29 agost. Tornada a València

Temps lliure a Istanbul. Trasllat a l’aeroport d’Istanbul. Vol directe Istanbul-València. Arribada cap a les 18.00 h.Visitarem