El Poitou i La Rochelle. Bressol Romànic.


Del 22/09/2022 al 29/09/2022
8 dies
per persona 1130
 • Del 22/09/2022
  al 29/09/2022
 • 8 dies
 • Bus
 • NOVETAT
 • Història
 • Regions d'Europa

 • Vicent Climent

Descripció

El Poitou i La Rochelle. Bressol Romànic.

El Poitou és un dels antics territoris en què -fins a la revolució- es dividia França. És una terra ondulada, de turons baixos d'argila i de valls riques i amples. Regió que podem considerar com un istme entre el nord i el sud, terra de transició i de clima temperat amb gran producció agrícola i ramadera. País que ha estat al centre de la història de França i per això ha trobat un lloc preeminent en l'arquitectura medieval, gaudint d'una quantitat d'art romànic de primera magnitud. Al costat d'aquest país descobrim la Santonja i Angulema, regions també dinàmiques i plenes de sorpreses. Vos presentem la segona part o complement del viatge que iniciarem al romànic de l'Alvèrnia i el Llenguadoc. Hem recopilat el millor d'aquestes regions atlàntiques, plenes de bellesa i de secrets que vos anirem presentant. De la capital Poitiers a les menys conegudes: Angulema, Saintes i la Rochelle. Tot un encisador periple al voltant de l'art i la Història.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • 4 Mitjes Pensions
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus

Opcions

 • Habitació individual + 220 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1130 €


Programació

22 setembre. València-Dax.

Eixida des de València (Nuevo Centro) a les 07.00h cap a Dax. En arribar farem un passeig per la ciutat on descobrirem la catedral de Ntra Dame que conserva com a relíquia de temps gòtics l'antiga portada anomenada dels apòstols. Aquesta ciutat termal també té una xicoteta joia medieval: Sant Pau. Hotel a Dax. Sopar.

 

23 setembre. La Brède - Niort. Dos esperits lliures.

Continuem viatjant cap al nord on creuarem les meravelloses landes de la Gascunya. Els seus frondosos boscos de pins amaguen el començament de la gran planura europea. La creuem i ens aturem al màgic castell de La Brède. L'any 1689 va néixer ací Charles de Segondat, que sería baró de la Brède i de Montesquieu. Ens aturarem al bellíssim Chateau on es va redactar "l'esperit de les lleis" i del que dia Montesquieu: "és la vila campestre més bella que conec". En la ciutat de Niort, concretament en la seua presó, va néixer una dona de vida fantàstica, Françoise d'Aubigné, coneguda pel món com Madame de Maintenon. Visitarem en un passeig la ciutat on tindrem l'hotel durant tot el viatge i recorrerem els llocs que acolliren a la bella i intel·ligent Françoise. Hotel a Niort. 5 nits. Sopar.

 

24 setembre. Saintes i Saint Piere D’Aulnay. Romans i gals.

Quan els francesos del nord arriben a Saintes senten haver traspassat una frontera climàtica, senten estar ja al Midi. La vila de Saintes o Santes - en la nostra llengua- té més de dos mil anys d'història. Capital de la Santonja gaudeix d'un patrimoni arqueològic, arquitectural i artístic que fa girar el cap. Descobrirem la dolça ciutat i els seus encants: l'arc de Germànic, l'amfiteatre galó-romà, l'abadia de les Dames, la romànica basílica de Sant Eutropi amb una de les criptes més grans d'Europa. A la vesprada farem una excursió per fruir de la majestuosa i solitària Saint Pierre d'Aulnay, obra cimera del romànic poiteví. Sopar.

 

25 setembre. Saint Savin I Chauvigny. Els camins de la Fe.

Una llarga excursió ens portarà al límit del Poitou i el Llemosí. André Malraux va definir Saint Savin: la sixtina del romànic. Inscrita en la llista UNESCO el descobriment d'aquest cicle de pintures bíbliques del segle XI miraculosament preservades ha fet d'aquesta antiga abadia un dels llocs més interessants de l'art medieval a Europa. Tot comença al segle V en Macedònia amb els dos germans Sabí i Ciprià... més in situ. Després farem un recorregut per descobrir una plèiade d'esglésies i poblets de sabor medieval que fan la delícia del Poitou.

 

26 setembre. La Rochelle. Oceà amb vistes.

És a l'època d'Elionor d'Aquitània quan - com gran part de les viles i ciutats del Poitou- es dona carta pobla a La Rochelle. Des d'aleshores aquest port i ciutat atlàntica no a parat de créixer, d'enriquir-se, d'engreixar la seua llegenda. Abraçà el protestantisme i es va resistir durant molts anys al domini catòlic fins que el Cardenal Richelieu la prengué a sang i foc. Actualment, gaudeix d'una vida trenqui-la amb el port més gran no comercial de França. La visitarem durant aquest dia per sentir el fresc vent atlàntic al voltant dels carrers porticats, les torres i portes monumentals, les places recollides al refugi de tempestes. Tota la ciutat vella conserva els palaus i "hotels particuliers" amb la seua peculiar arquitectura "grande siècle".

 

27 setembre. Poitiers. Sants i cavallers.

Ciutat de grans batalles i de patrimoni medieval excepcional la capital del Poitou ha aconseguit per mèrits propis tindre un lloc destacat en la història de l'art. Els seus barris antics recuperats per als vianants, i les esglésies romàniques conviden al passeig.L'animació estudiantil i la qualitat dels productes gastronòmics regionals complementen aquesta visita. D'entre les obres artístiques ens fixarem sobretot a la façana de Notre Dame la Grande, del segle XII, superbament restaurada. A més la catedral de Sant Pere amb el judici final sense oblidar el Batisteri Saint Jean, fabulós. Tot un dia a la capital del Poitou.

 

28 setembre. Angulema – Aubeterre - Sur-Dronne. Retorn de cómic.

La ciutat dels Valois s'ha convertit en la capital incontestable dels "còmics" o com diuen els francesos: de la "bande dessinée". Farem una visita passeig per la ciutat dividida entre part alta i baixa. Un aire de decadència impregna algunes parts de la ciutat vella. Podrem vore les muralles conservades de l’època medieval amb la catedral de Sant Pere restaurada per Paul Abadie, un altre gran personatge del XIX francès. L'hotel de Ville, la gran plaça New York, les halles, etc. També tindrem la vista de les pintures murals inspirades en còmics que animen la vila. A la vesprada. El poblet Aubeterre-sur-Dronne al límit entre la regió d'Angulema i el Perigord serà la nostra pròxima parada. Les cases disposades en amfiteatre al voltant d'una xicoteta plaça central dirigeixen la seua mirada a una meravella que pocs coneixen: l'església subterrània de Sant Joan. La seua construcció és un enigma que podem relacionar amb el Sant Sepulcre de Jerusalem. A descobrir absolutament. Hotel a Dax. Sopar.

 

29 setembre. Dia de tornada

Exirem de Dax cap a València, fent les paredes necessaries per a dinar i descansar.
Visitarem