El Líban. Les escales de llevant


Del 08/10/2020 al 15/10/2020
8 dies
per persona 1490
 • Del 08/10/2020
  al 15/10/2020
 • 8 dies
 • NOVETAT
 • Gran viatge
 • Entrades incloses
 • Mitja pensió.

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

El Líban. Les escales de llevant

En un racó de l’est de la Mediterrània, un xicotet país anomenat el Líban intenta recompondre la seua fisonomia després de tants anys de guerres i catàstrofes. Coneguda antigament com la Suïssa d’Orient ha anat recuperant, amb l’arribada de la pau, part de la seua intensa vida acolorida que tenia abans. Terra de cananeus i de fenicis va participar a l’alba de la civilització. Biblos, Tir i Sidó foren brillants ciutats que van imposar el seu nom durant segles en cada port del Mare Nostrum. En l’època d’August va ser colonitzada pels romans, que feren de la regió una de les colònies més importants d’Orient. Posteriorment el cristianisme i el Califat Omeia completaren aquest puzle multicultural que va ser –i és encara– el país actual. No podem deixar de parlar de les croades que, amb el seu regne de Jerusalem i el comtat de Trípoli, portaren l’Europa al cor de l’Orient. Un país preparat per a ser descobert de nou.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia local
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 08/10/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 27/03/2020

Opcions

 • Habitació individual + 250 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1490 € + 282 € de taxes


Programació

12 abril. Vol València–Beirut

Concentració a les 10.30h. a l’aeroport de Manises. Vol València-Beirut, via Istanbul. Hotel a Beirut. 7 nits. Sopar.

 

13 abril. Biblos i Trípoli

Biblos és considerada la ciutat més antiga del món. Habitada des del neolític, va ser en l’època clàssica un gran centre religiós dedicat a Adonis amb unes relacions privilegiades amb Egipte. Visita a la zona arqueològica, que ens permetrà traçar la història de la vila des de l’època preurbana fins a l’ocupació croada: cases prehistòriques, temples amorrites, fenicis i romans, obeliscs, etc. Dinar. La resta de la jornada   la dedicarem a Trípoli. La ciutat vella es troba al voltant del castell croat de Sant Gil. Carrerons estrets i sinuosos formen el teixit urbà que aixopluga artesans de tota mena. També la modernitat ha arribat a la segona ciutat més gran del Líban amb les avingudes ocupades pels negocis més coneguts a tot el món.

 

14 abril. Eshmun, Tir i Sidó

Dia dedicat a l’antiga Fenícia. Els reis de Sidó construïren un santuari als seus deus a Eshmun, on anirem per a veure les restes del temple. Després Tir. Ciutat que va ser la principal vila fenícia des del primer mil·lenni abans de Crist i anomenada en la Bíblia pels grans profetes. Dinar. Tindrem temps de descobrir la ciutat vella i les fabuloses restes romanes, així com l’encantador portet de pescadors que ha conservat. Al voltant de la vila els campaments provisionals de refugiats palestins esperen encara el seu destí. A Sidó ens trobarem la història de les croades en el castell del Mar o de Sageta. La fortalesa marítima construïda pels templers està situada en un illot que va servir d’últim refugi als supervivents de l’assetjament de Sant Joan d’Acre.

 

15 abril. Bteddin, Deyr al-Qamar i Beirut

Anirem cap la regió de Shouf, anomenada també el Xicotet Líban. Aquest territori està format per muntanyes plenes de vida amb oliveres, figueres i vinyes. Bteddin –que significa la Casa de la Fe– va ser fins al segle XIX la capital libanesa sota el domini dels emirs Chehab. Símbol nacional del país, és un dels llocs més visitats al Líban. Davall de l’ombra de la muntanya, el poblet de Deyr al-Qamar –el convent de la Lluna– ens presenta un quadre de gran bellesa. Va ser també residència dels emirs Maan, que regnaren en els segles XV i XVII. En els seus carrerons hi ha deu esglésies¦ set de maronites, dos de grecocatòliques i una d’ortodoxa. No ens perdrem una passejada per aquest lloc fabulós. Dinar. Beirut existeix des de fa més de mil cinc-cents anys. La Colònia ¦ulia Augusta Felix Berytus va ser destruïda per un gran terratrémol en el s. VI. Després de la caiguda de l’Imperi otomà l’administració del gran Líban va ser atorgada als francesos,  que  elegiren  Beirut  com a capital. Passejarem per la ciutat per descobrir els seus secrets.

 

16 abril. Les coves de Jeita, Harissa

Elegida com una de les noves set meravelles del món, les coves de Jeita van ser descobertes en el segle XIX i des de llavors són un dels grans espectacles del Líban. Des del santuari d’Harissa el panorama és increïble, davall de nosaltres es desplega la mitat del país. Dinar. Per últim, tornant a Beirut visitarem el Museu Nacional, de què ens captivaran les peces majors, com ara el mosaic dels Set Savis.

 

17 abril. Baalbek i Anjar

Situada al nord de la plana de l’Al-Biqǎ’ o Bekaa, Baalbek és un dels llocs més espectaculars d’una visita al Líban. Etapa de la ruta entre la Mediterrània   i Mesopotàmia, a 1100m d’altitud va ser fundada Heliòpolis, hui Baalbek. En l’època hel·lenística i romana, va conéixer el seu desenvolupament més importat. Va ser també un dels llocs de culte més prestigiosos del món antic. Admirarem  els  temples de Venus, de Júpiter i de Bacus abans de descobrir les pedreres d’on s’extragueren blocs de més de 2000 tones. Les ruïnes d’Anjar, supèrbia ciutat omeia, tancarà el nostre dia a la Bekaa. Dinar.

 

18 abril. Bsharra. Els cedres

La muntanya Libanesa va ser des del segle V¦¦ centre del Líban cristià. El uadi Qadisha és bastió de la fe maronita. Visitarem Bsharra, principal vila de la vall amb encantadores cases de teules roges i tres esglésies. La casa museu de Khalil Gibran és objecte d’un autèntic culte. A només 6 km d’allí, el bosc de cedres és un veritable monument de la natura, d’on, de tres-cents arbres, dotze són mil·lenaris. Dinar.

 

19 abril. Tornada

Trasllat a l’aeroport. Vol de tornada Beirut-Valencia, via Istanbul. Arribada a València cap a les 16.30h.Visitarem