Chicago. Diversitat, art i arquitectura.


Del 07/09/2020 al 15/09/2020
9 dies
per persona 2330
 • Del 07/09/2020
  al 15/09/2020
 • 9 dies
 • Avió
 • NOVETAT
 • Arquitectura

 • GUIA FPR

 • Guia Local.

Descripció

Chicago. Diversitat, art i arquitectura.

Fil-per-randa us presenta a la fi de l’estiu la visita ineludible de la ciutat del vent: Chicago. Descoberta pels missioners francesos i canadencs l’any 1673, la ciutat nord-americana va conéixer un desenvolupament econòmic sense precedents. Després de la Guerra de Secessió i del gran incendi de 1871, que modifica per sempre l’arquitectura de la ciutat, Chicago s’ha convertit en un “Success Story” americà. Amb els nombrosos gratacels, com ara el Willis Tower, el més alt del continent americà ‒fins ara‒ i la gran quantitat de parcs i zones verdes, la ciutat és un model d’urbanització moderna. Tenim davant nostre una de les metròpolis estatunidenques amb un major patrimoni cultural. Elegida dues vegades per a acollir l’Exposició Universal, aquesta capital ens fascina pels seus edificis que van del neo-gòtic a  l’art déco, passant pel neoromànic o el que dona nom la mateixa ciutat: l’escola de Chicago. Visitarem els seus barris, parcs, i museus, alguns dels quals són dels millors del món, així com la universitat i el seu xicotet museu de meravelles gaudint al mateix temps de la diversitat cultural humana que ens regala la ciutat del vent.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • 2 Mitjes Pensions
 • Hotel i desdejuni
 • Guia local
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Entrades

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 20/02/2020

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 21/07/2020

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

GUIA FPR
.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2330 € + 163 € de taxes


Programació

7 de setembre. Chicago

Vol València-Chicago, via Frankfurt.  Arribada a última hora de la vesprada a Chicago. Hotel al centre de Chicago. 7 nits.

 

8 setembre. The Loop. Chicago Art Institute.

El Chicago Loop o The Loop és el districte central que engloba l’àrea administrativa i financera de la ciutat. Des del nostre hotel farem una passejada per descobrir aquest primer dia l’arquitectura i la intensa vida que mostra la zona. Hi trobarem edificis que van del segle XIX fins al nostre temps, d’arquitectes com Sullivan, Atwood, Holabird, Burnham, Lloyd Wright, Van der Rohe, Helmut Jahn o Harry Wesse, a més d’obres de famosos artistes com Picasso, Chagall, Miró, Du Buffet o Calder. Dedicarem el matí a recórrer tranquil·lament el Loop amb la vista dels principals edificis com el Chicago Cultural Center, Wrigley square, el Millenium park, la Willis tower, el Theater district, etc. Durant el dia anirem al mirador del Skydeck a la Torre Willis (inclosa). A la vesprada, visitarem l’Art Institute de Chicago. El segon museu més important dels Estats Units, atresora obres greges, gravats japonesos, armadures medievals, i una plèiade d’obres impressionistes i postimpressionistes. Tot un luxe.

 

9 setembre. Gold Coast. Lincoln park

Hui descobrirem la Gold Coast i Lincoln Park. Aquests barris figuren entre els més cobdiciats de Chicago. L’any 1865 la costa era un pantà i el parc un cementeri. Quan es va construir la via anomenada Lake Shore Dr., les famílies més adinerades de la ciutat volgueren tindre casa en el barri. Recorrerem la zona, on podrem trobar edificis com la Mansió Play Boy, Astor Street amb una arquitectura luxosa però discreta, la Charnley-Persky House, la platja de North Avenue, el Nature Bordwalk i el Green City Market. Dinar al creuer Odissey veient els principals edificis i atraccions pel riu de Chicago, com la Marina, Tribune tower, Civic Opera Building, etc. Després tornada a l’hotel i temps lliure.

 

10 setembre. Robie House. Creuer llac Michigan

La universitat de Chicago alberga un dels secrets millor guardats de la ciutat: l’Oriental Institute. El campus alberga una col·lecció d’edificis de tots els estils i una vida estudiantil plena. Visitarem aquesta caixa de meravelles que és l’Institut d’art i arqueologia oriental amb peces de Síria, Núbia, Egipte, Mesopotàmia, Anatòlia, etc. A prop es troba la casa Robie, també dissenyada per Frank Lloyd Wright. De línies horitzontals ‒d’ací ve el nom de l’estil Prairie, o de la pradera‒, és una obra cimera de l’arquitecte. Després de les visites anirem al Navy Pier per dinar i agafar un creuer amb panoràmiques des del llac Michigan i poder gaudir del millor skyline de la ciutat.

 

11 setembre. Oak park

L’arquitecte Frank Lloyd Wright va retindre els valors espirituals i romàntics de la seua educació al mateix temps que abraçà la innovació. Farem una visita al barri d’Oak Park, zona residencial de classe mitjana-alta que va marcar el punt de partida de la revolució arquitectònica de Wright. Durant més de vint anys el famós arquitecte va viure al Midwest nord-americà, entre 1887 i 1909. La ciutat de Chicago renaixia en aquella època de les cendres del devastador incendi que la va destruir en part. Aquella reconstrucció va portar l’arribada dels primers gratacels. El recorregut se centrarà en les obres arquitectòniques del gran mestre, com el Wright’s Home and Studio, i les principals cases del districte històric, així com l’Unit Temple. D’aquest, se n’ha dit que és el primer edifici modern del món. A la vesprada farem una passejada pel centre. Temps lliure.

 

12 setembre. Magnificent mile. Chicago amb altres perspectives

En el dia de hui, podem optar per eixir al matí amb el guia a visitar una part de la ciutat passejant o qui vulga pot agafar un vol en helicòpter per vore Chicago des del cel ‒preu no inclòs‒. Dinar. Després, temps lliure per gaudir de les millors botigues de roba, decoració, llibres, etc., en la Magnificent Mile, ben a prop del nostre hotel o bé visitar alguna barriada de la ciutat o museu –per lliure.

 

13 setembre . Vida local. El 606 trail. Milwaukee Ave

L’últim dia a Chicago ens agradaria integrar-nos en la vida local, en els barris on la vida discorre de manera normal, on coneixerem el quefer humà. Hem triat un recorregut per una antiga via de tren que s’ha convertit en una sendera urbana elevada. El 606 Trail. Entre Wicker park i Logan Sq. Aquesta ruta ens portarà davant de fàbriques, sorollosos trens elevats, patis del darrere de les cases de veïns. Tot un camí ple de trobades. Després anirem cap a Milwaukee Ave. En aquesta passejada trobarem gran quantitat de botigues vintage, bars, comerços, locals musicals, etc. Vesprada lliure.

 

14 setembre. Ens acomiadem de Chicago 

Deixarem el dia lliure per a gaudir cadascú a la seua manera de l’últim dia a aquesta ciutat. Trasllat a l’aeroport. Vol Chicago-València, via Frankfurt.

 

15 setembre. Tornada.

Arribada a València a les 18.30 hVisitarem