Campos del Renacimiento. Palència, renaixentista i...


Del 08/10/2021 al 12/10/2021
5 dies
per persona 525
 • Del 08/10/2021
  al 12/10/2021
 • 5 dies
 • Bus
 • Natura
 • Història
 • Clàssic

 • Enric M. Català

Descripció

Campos del Renacimiento. Palència, renaixentista i...

Quan pensem en Palència ens ve al cap de seguida la bellesa del seu art romànic o les viles romanes que la província castellana té com a referent. Poques vegades associem aquesta Tierra de Campos en el renaixement o el Mudèjar. Vos presentem una visió un pèl diferent d'aquestes terres de Castella, una mirada nova i sorprenent. A vora de la capital es troba tot un seguit de fabuloses peces Renaixentistes, Mudèjars. Ciutats com Cisneros- bressol del omnipresent Cardenal- Paredes de Nava, Becerril de Campos, Fuentes de Nava, etc amb un  patrimoni arquitectònic excepcional. Ens aproparem al tan menyspreat, en temps passats,  art mudèjar. Qualificat de servil, pobre, simplement decoratiu. Res més lluny de la realitat. Visitarem tots aquests llocs per demostrar i gaudir de les millors i sorprenents obres d'aquest estil tan únic de la península Ibèrica. A més no podem deixar d'aprofitar que el riu Carrión passa per Palència per descobrir o redescobrir la magnífica catedral i les principals atraccions de la ciutat, així com una obra cimera de l'art visigot: San Juan de Baños. Per arrodonir el viatge visitarem la villa romana de La Olmeda.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/04/2021

Opcions

 • Habitació individual + 110 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 525 €


Programació

8 octubre. Anada a Palència.

Eixida a les 16.00h des de Nuevo centro, València. Trasllat a Palència. Sopar en ruta. Hotel a Palència. 4 nits.

 

9 octubre. Palència - Villa Romana de la Olmeda.

Els palentins coneixent les possibilitats de la seua ciutat l'han publicitat com "la bella desconocida". Si aquest qualificatiu es pot aplicar a la catedral no és així a la resta de la ciutat, que ens espera amb deliciosos descobriments. Farem un passeig pels principals atractius Palentins: la Calle Mayor, l'església de Sant Miquel, la catedral, San Pablo, la plaza Mayor, etc. Dinar per lliure. A la vesprada la Vila Romana de "La Olmeda", descoberta l'any 1968 és una gran mansió rural Tardoimperial sent la "pars urbana" de planta quadrada i envoltada de torres en cada cantonada amb pati central i peristil. Els seus mosaics són magnífics. Sopar.

 

10 octubre. Tierras del Renacimiento. De Cisneros a Becerril de Campos.

Les ciutats de Paredes de Nava, Cisneros, Fuentes de Nava i Becerril de Campos a prop de la capital constituïren un consorci per a potenciar i mostrar el patrimoni arquitectònic renaixentista i mudèjar que atresoren. Farem una visita als principals indrets d'aquesta ruta i conjunts urbans anomenada "Campos del Renacimiento". A Paredes de Nava troben l'església de Santa Eulalia, monument nacional, construïda en vàries etapes entre els segles XIII al XVI, el retaule major és de Pedro Berruguete. A Cisneros, poble de la família del Cardenal troben una de les joies més impressionants en els cassetonats mudèjars i un conjunt urbà de gran bellesa. Sopar.


 

11 octubre. El Canal de Castella i la Tierra de Campos.

Farem una incursió a les terres del romànic, visitant Frómista i la seua església de Sant Martí de Tours, obra cimera del romànic a Castella. Ben a prop tenim l'Islam en terres cristianes al Palau de Pere I, rei amant de l'arquitectura islàmica que amb mestres mudèjars es va fer un palau a Astudillo actualment al Monestir de Santa Clara. Per acabar agafarem el vaixell del canal de Castella que va paral·lel al Camí de Sant Jaume. Un curt trajecte que ens servirà per descobrir aquesta obra civil que va ser de gran importància per a intentar revifar l'economia del país. Sopar.

 

12 octubre. San Juan de Baños.

La basílica visigoda de San Juan de Baños és una de les poques obres del període històric visigot que queden a la península Ibèrica i una de les seues obres cimeres. Es va realitzar a una àrea molt romanitzada per ser de gran producció cerealista i on en època tardoromana existien gran quantitat de viles i residències agrícoles. Recesvint, al segle VII, la va ordenar construir. Segons alguns experts és l'església cristiana més antiga de Castella. Després de la visita agafarem el camí cap a València. Dinar en ruta.Visitarem