Caminar entre Asturies i Galícia. As Catedrais.


Del 22/08/2022 al 28/08/2022
7 dies
per persona 880
 • Del 22/08/2022
  al 28/08/2022
 • 7 dies
 • Mitja pensió.
 • Natura
 • NOVETAT
 • Fil Per Senda
 • Bus

 • Victor Benlloch

Descripció

Caminar entre Asturies i Galícia. As Catedrais.

L'Occident asturià és un gran gegant per extensió geogràfica, per la bellesa dels paisatges, per la intensitat de la seua història, per la hospitalitat dels seus habitants, en definitiva per la riquesa natural i cultural. A més el límit entre Galícia i Astúries és un territori on la mar, els rius i les muntanyes formen un mosaic vital ple de contrastos. Roca, arena, boscos i aigua completen una armoniosa barreja d’ambients misteriosos i plens de llegendes, al cap i a la fi són terres de meigues, de farroncus, de trasgus i de frebas.Aquest viatge està dissenyat per gaudir de l'estiu cantàbric passejant aquestes verdes i fresques terres  descobrint un dels paisatges més màgics i bells de la península Ibèrica.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Mitja Pensió tots el dies.

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 25 €
 • Habitació individual + 230 €

Guia

Ens acompanyarà:

Victor Benlloch
Botànic.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 880 €


Programació

22 agost. Trajecte d’anada de València a Ribadeo.

Eixida des de les 07.00h des de València, (Nuevo Centro) per arribar a última hora a Ribadeo. Hotel a Ribadeo. 6 nits. Sopar.

 

23 agost. Via Verda del Eo i Cascada de Ferrea.

Començarem el dia a la via verda del riu Eo, al voltant de 12 km entre Sant Tirso de Abrés -Astúries- i Villaodriz -Galícia-. Aquesta via se situa entre la comarca gallega de la Serra de Neira i la Vall de Lorenzana. Tenia alguns jaciments de ferro i es va construir una línia ferroviària que anava  dels llocs d'extracció a la ciutat de Ribadeo. El nostre itineràri voreja el riu Eo amb un exuberant paisatge amb tots els verds posibles. 11,5 Km. 75 m desnivell. Té 6 tunels i un viaducte, cal dur llinterna per passar els tunels. Dificultat baixa.Acabem el recorregut a Pontenova on dinarem. A la vesprada farem un passeig a la cascada de Ferrea. 5 Km sense dificultat. Sopar.

 

24 agost. Platja As Catedrais. Costa de la Marinya.

A prop de Ribadeo existix una de les platges més boniques del món: Les Catedrals. Es diu així perquè els penya-segats visibles amb la marea baixa estan  formats per grans i espectaculars roques que han estat erosionades pel pas del temps i pareixen arcs i torres d'una catedral. Visitarem la magnífica platja de As Catedrais, monument natural impressionant, després recorrerem la costa per la senda del litoral fins a Rinlo. De vesprada gaudirem de la platja de Penarronda. La ruta verda des de As Catedrais´es la Ruta de la Costa. 8 km. 25 m desnivell. Dificultat baixa. Sopar.

 

25 agost. La Ruta de l’Aigua de Taramundi. Los Oscos.

Gaudirem de una de les rutes més boniques del Parc Natural de Oscos, ja a Astúries, on es barreja natura i tradicions culturals. Tot el dia recorrerem aquest territori màgic.Comencem el dia visitant el Museu dels Molins d'Espanya que es troba a Mazonovo molt a prop de Taramundi. Es tracta d'un museu on els antics molins, restaurats, ens permeten vore com es treballava i on els visitants són protagonistes en poder manipular i interactuar amb ells. Després gaudirem d’una de les rutes més boniques del Parc Natural de Oscos: la ruta de l'aigua. 15 km. 250 m desnivell. Dificultat mitjana. Al llarg del recorregut visitarem el conjunt etnogràfic d'Os Teixois  i Esquios i el seu museu etnogràfic i la  cascada d'A Salgueira. Sopar.

 

26 agost. La Senda Naviega.

Hui tenim una ruta que recorre un trosset de la Costa Cantàbrica de l'occident d'Astúries per uns llocs d'extraordinària bellesa. En el camí de hui no deixarem de vore l'oceà en tot moment i alternarem xicotets boscos, prats, abruptes penya-segats, cales i platges. Un paisatge difícil d'oblidar que ens porta del Navia  de Barayo a Puerto de la Vega. -ruta verda: Senda naviega. 12 km. 60 m desnivell. Dificultat baixa-. A la vesprada la Reserva Natural de Barayo. Sopar.

 

27 agost.  As Fragas do Eume.

Fraga significa bosc amb arbres de diferents espècies. Roures i castanys formen un mantell caducifoli acompanyat d'abadals i alisos, fleixos i teixos, Avellaners i arbres fruiters silvestres; i dels perennes llorers, entre d'altres. Tots formen una heterogènia selva en la qual cada espècie ocupa el seu lloc. Recorrerem la senda que travessa el parc natural d’As Fragas do Eume fins el monestir de Caaveiro, recentment rehabiliat, on trobarem un dels boscos atlàntics millor conservats de tota Europa. A les 10:00 iniciarem la ruta verda: 10,5 km. 100 m desnivell. Dificultat baixa-mitja. Dinar de camp. A la vesprada temps lliure a Pontedeume. Sopar.

 

28 agost. Tornada

Eixirem de matí cap a València, fent les corresponents parades per a dinar. Arribada a València cap a les 20.00h.

 Visitarem