Burgos i Atapuerca. Santo Domingo de Silos.


Del 06/04/2023 al 10/04/2023
5 dies
per persona 660 Llista d'espera
 • Del 06/04/2023
  al 10/04/2023
 • 5 dies
 • Bus
 • Història
 • Ciutat amb encant
 • Clàssic

 • Joan Grifoll

Descripció

Burgos i Atapuerca. Santo Domingo de Silos.

Burgos va ser la primera capital de l'estat Castellà. Des dels temps del comte Diego de Porcelos l'any 922 fins hui en dia ha anat atresorant un patrimoni artístic de gran importància. Ja al segle XI l'arquebisbat tenia tanta riquesa que va ser capaç de construir un edifici tan monumental com la catedral que hui admirem. Als segles XV i XVI la ciutat va viure un període de gran esplendor pel comerç de la llana que se centralitzava en aquesta capital. Després i com en tota Castella va arribar -glòries passades- la decadència. Ara la ciutat viu una gran explosió de turisme cultural i ha aconseguit un lloc preeminent no només pels monuments també per la seua contundent i deliciosa gastronomia. Visitarem la ciutat intensament i les seues obres més conegudes. També farem aquests dies de setmana santa una excursió a la Bureba, comarca limítrof a la capital així com la visita a l'extraordinari jaciment arqueològic d'Atapuerca, lloc únic al món per entendre el desenvolupament de la civilització.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 2 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 16/11/2022

Opcions

 • Habitació individual + 240 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Joan Grifoll
Guia de muntanya i Història..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 660 €


Programació

6 abril. Buitrago del Lozoya - Gumiel de Izán

Eixida des de València (Nuevo Centro) a les 08.00h. Ens detindrem a dinar- per lliure- al poblet de la serra nord madrilenya de Buitrago del Lozoya declarat conjunt Històric-Artístic. Abans d'arribar a la capital castellana ens aturarem al Gumiel de Izán per gaudir de la seua plaça típica amb les cases d'entramat de fusta així com de la monumental església de Santa Maria que guarda un fabulós retaule, joia de l'art hispano-flamenc. Hotel a Burgos. Sopar.

 

7 abril. Burgos

El diari The New York Times va elegir Burgos el millor destí turístic d'Espanya. I no només per la qualitat monumental i els seus museus, com el de l'evolució humana-lligat al jaciment veí d'Atapuerca- o de l'alabada gastronomia, sinó a més per ser una ciutat ideal per passejar. Nosaltres dedicarem el dia passejar-la des del nostre hotel al centre de la ciutat. Visitarem la Catedral, obra cimera del gòtic europeu i patrimoni de la humanitat a més d'anar recorrent places i carrers. L'espolón i les seues fileres d'arbres reverdits per la primavera ens portaran a la plaza Mayor, la casa del cordón, etc. En el nostre passeig trobarem les esglésies de San Nicolás, San Gil i San Esteban, així com les vistes del riu Arlanza company inseparable de la bella ciutat.

 

8 abril. Las Huelgas. La Cartoixa de Miraflores

Dues grans joies artístiques trobem als afores de Burgos. Al segle XIX l'escriptor i artista Richard Ford va publicar un "Manual para viajeros por Castilla y lectores en casa", deia: "Tots deurien dedicar un dia a una peregrinació a Miraflores i la tomba del Cid, travessant el riu i tornant a l'esquerra, la carretera no tarda a pujar pels turons i el convent cartoixà es veu a una distància de dues milles, aixecant-se, amb la seua nau i els contraforts com si fos la capella del col·legi universitari d'Eton.". El rei Felip II va dir "En El Escorial no hem fet res".El Monestir de Las Huelgas forma un valuosíssim conjunt monumental. Va ser fundat per Alfons VIII i la seua esposa Elionor Plantagenet per a les monges del Cister. Destacarem els claustres així com les tombes dels seus fundadors. A la vesprada anirem al moderníssim i lluminós edifici dissenyat per Juan Navarro Baldeweg al caliu de les troballes a Atapuerca: El Museu de l'evolució Humana. En acabar temps lliure. Sopar.

 

9 abril. Atapuerca i el Monestir de Rodilla

Els jaciments de la Serra d'Atapuerca començaren a tindre especial rellevància a partir de les troballes de les restes de "la Sima de los Huesos" en 1992, i la troballa, dos anys després, de les restes humanes de més de nou-cents mil anys que definiren una nova espècie coneguda com a Homo antecessor. Farem una visita guiada a aquest fabulós jaciment, i complementarem el dia visitant les restes de l'antic monestir de Rodilla, hui ermita romànica de Nuestra Señora del Valle amb influències orientals i visigodes. Després tornarem a Burgos i tindrem temps lliure.

 

10 abril. Covarrubias i Santo Domingo de Silos

Encara hui podrem gaudir d'un passeig pel poble de Covarrubias. És una de les localitats més boniques i visitades d'aquesta província. El conjunt històric està perfectament conservat, la plaça major i les cases d'entramat de fusta li donen un aspecte medieval de gran virtuositat. Per últim Santo Domingo de Silos. Aquest monestir es troba en un bellíssim poblet i conserva aquest monestir, un dels més famosos de tota Espanya. Després emprendrem el viatge de tornada a València.Visitarem