Bolívia i la seua regió Andina. Salar d’Uyuni.


Del 08/09/2023 al 22/09/2023
15 dies
per persona 3950 Llista d'espera
 • Del 08/09/2023
  al 22/09/2023
 • 15 dies
 • Avió
 • Gran viatge
 • Natura
 • Història
 • NOVETAT

 • Vicent Martínez

 • Guia Local.

Descripció

Bolívia i la seua regió Andina. Salar d’Uyuni.

Vos presentem com a gran viatge d'estiu el descobriment de Bolívia. Aquest gran país de sud-Amèrica té alguns dels paisatges més màgics del món. Hem preparat un viatge al llarg del país per conèixer totes les facetes d'aquest complex i fascinant món que és Bolívia. Començant per la riquesa i diversitat ètnica que ens portarà a meravellar-nos de la gran civilització precolombina de Tiwanaku a l'extrem sud del llac Titicaca, i continuant per la conquesta espanyola en què gràcies a la immensa riquesa que portaren les mines d'or, argent, liti i estany es fundaren ciutats fascinants: Potosí, La Paz, Santa Cruz de la Sierra... Anirem veient-les totes elles. Però el goig més gran del viatge potser serà el recorregut pel sud del país on descobrirem paisatges d'una bellesa espectacular i únics.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Vols internacionals
 • "Transfer" aeroport de Madrid-Barajas
 • Itinerari en Bus
 • Guia local
 • Guia FPR
 • 6 sopars
 • 7 dinars
 • Entrades
 • Hotel i desdejuni
 • Vols domèstics

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 20/12/2022

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 25/07/2023

Opcions

 • Habitació individual + 650 €
 • Assegurança cancel·lació + 100 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Martínez
Guia i administració FPR.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 3950 € + 230 € de taxes


Programació

8 setembre. Madrid – Santa Cruz

Eixida des de València (Nuevo Centro) a les 16.30h. Vol directe Madrid - Santa Cruz de la Sierra. Nit en vol.

 

9 setembre. Sucre

Al arribar a Santa Cruz, i despres de passar els tràmits aduaners, vol domèstic Santa Cruz-Sucre. La Ciudad de la Plata de Nueva Toledo va ser el nom de la ciutat fundada per Pedro de Azures l'any 1538 ara Sucre. Va ser cap de la Reial Audiència de Charcas, el sud-est peruà, Paraguai, el nord de Xile i el nord d'Argentina i tenia una de les Universitats més prestigioses d'Amèrica del sud. A la vesprada farem la visita a la ciutat amb la Plaza de la Recoleta, el museu de tèxtils de la Fundació Asur, l'església de San Felipe Neri, la plaça 25 de Mayo, la catedral, la prefectura i la casa de la independència i el mercat indígena. Tindrem una xerrada de 45 min. a càrrec d'una professora universitària per a entrar en context històric de Bolívia. Hotel a Sucre. 2 nits.

 

10 setembre. Tarabuco.

Aprofitant que és diumenge fem l'excursió al mercat dominical de Tarabuco, a 70 km de la ciutat de Sucre. Aquest mercat s'ha constituït en lloc de trobada on el Yamparas- una de les ètnies més antigues del continent Amèrica es reuneixen per a l'intercanvi de productes. Els Yamparas tots els diumenges tenen una trobada vestits amb la seua roba acolorida i típica per a vendre els productes d'artesania que realitzen. Dinar en el lloc i tornarem a Sucre.

 

11 setembre. Potosí

Eixirem cap al Sud per fer un recorregut de 170 km per arribar a la mítica Potosí. Travessem les valls de Chuquisaca amb els cultius de fruites, dacsa, hortalisses, etc. Després comencem a pujar els Andes. El paisatge canvia, es fa més àrid, apareixen cactus, cabres pastant, arribem a l'Altiplano. L'aire és sec, transparent. Hem d'anar adaptant-nos a l'altura a poc a poc. L'any 1545 els conquistadors espanyols trobaren una gran mina d'argent. Açò va fer que arribés a tindre més habitants que Londres, París o Sevilla en aquells temps. La ciutat ha estat declarada patrimoni de la humanitat. Farem la visita a la ciutat minera amb els carrers estrets, les cases antigues amb els balcons de fusta, les xicotetes places, els monuments històrics com la catedral, la torre del Jesuïtes, etc. Hotel a Potosí.

 

12 setembre. Cerro Rico. Uyuni.

Al matí visitarem una mina cooperativa de la muntanya Cerro Rico de Potosí on amb gran esforç físic els miners busquen les restes de minerals dins d'aquesta muntanya que ha estat explotada almenys cinc segles. La visita comença al mercat dels miners on podem comprar si volem les fulles de coca entre d'altres. Tindrem l'experiència de pujar amb un equip miner i amb el vehicle pujarem al cerro Rico arribant a la boca de la mina. Si algú vol podrà entrar a la mina per vore les condicions a l'interior. Eixa vesprada eixirem cap a Uyuni. Travessem la regió de les grans mines d'estany i plata i els xicotets pobles de Chaquilla, Visicia, Ticatica etc. Al final de la vesprada arribarem a Uyuni. Hotel a Uyuni.

 

13 setembre. Uyuni - Villamar

Visita del xicotet mercat d'Uyuni i eixida en vehicles 4x4 pel desert de Pampa Colorada cap al poble de San Cristóbal. Dinar durant la ruta. Continuem el viatge pels pobles de Culpina K, Alota, Vallde de Roca i arribada al cap de la vesprada a Villamar. Hotel a Villamar. Sopar.

 

14 setembre.  La Laguna Colorada. Ojo perdiz

Hui de bon matí eixirem per una serralada rocosa cap a les mines de bòrax de Capina, La laguna Colorada, Laguna Chalvir amb les fonts d'aigües termals. Continuem pel desert que han anomenat de "Salvador Dalí" per les seues formes que es pareixen les pintures de l'especial pintor català. Arribem a la Laguna Verde on es reflecteixla imponent silueta del Volcà Licancabur de 5959 m. El moment és fabulós amb un paisatge que no pareix d'aquest planeta. Dinarem de camp i anirem cap als guèisers Sol de Mañana, un gegantí camp geotèrmic en constant activitat amb els cràters i xorros estridents de lava volcànica que trenquen el silenci dels Andres a una altura de 4800. Tindrem temps per dedicar a caminar en mig d'aquest món d'energia subterrània. Continuem a la Laguna Colorada que pren el nom del color roig de les seues aigües. Visita al Mirador de flamencs rosats. Continuem al desert de Siloli, amb una parada al llos del "Árbol de Piedra", una bella roca esculpida pel vent i l'arena del desert. Nit a Ojo Perdiz. Sopar.

 

15 setembre. El Desert de Siloli

A l'amaneixer el Desert de Siloli és d'una bellesa extraordinària. Farem el passatge per gaudir-lo. Continuaremcap a la Laguna Honda, la Laguna Blanca, la Laguna Chiarkhota, la Laguna Hedionda on podem observar nombrosos animals com flamencs, llames i vicunyes. Dinar. Els paisatges són d'una fastuositat única al planeta Terra. Continuarem el nostre trànsit per aquest món mineral amb Villa Alota, Culpina K. Dinarem durant la ruta. Deixarem anar el dia al nostre hotel al desert d'Uyuni. Hotel a Colchani. 2 nits. “Hotel de Sal Luna Salada”. Sopar.

 

16 setembre. El salar d’Uyuni.

Amb els nostres vehicles eixirem per fer primer una visita a una indústria de sal familiar per vore la producció. Després ens traslladarem al Salar per fer les primeres visites excepcionals dels xicotets monticles de sal i l'extensió de 12.000 km quadrats brillant sota el sol dels Andes. 100 km de Salar travessarem amb les oportunes parades per traure les surrealistes fotos que ens regala el paisatge. En acabant amb els 4x4 pujarem el volcà fins al mirador per gaudir d'una vista general sobre salar. Visitarem una xicoteta cova amb mòmies precolombines. Tornem a Coqueza per dinar al desert i travessem 50 km pel Salar fins a l'illa volcànica Incahuasi- la casa de l'Inca- coberta de cactus gegants i atrauen infinitat de colibrís que arriben de tot el món andí. Més vistes de 360 graus amb els volcans a l'horitzó. Celebrarem la posta de Sol al desert d'Uyuni. Sopar.

 

17 setembre. La Paz i el Valle de la Luna.

Deixem els paisatges andins agafant un vol amb destinació a La Paz. En arribar agafarem el telefèric per sobrevolar la ciutat enfront del mont Illimani fins a la part baixa i residencial de la ciutat. La visita acabarà amb una visita al Valle de la Luna que té com a principal característica ser un antic fons marí envoltant de muntanyes. Temps lliure. Hotel a La Paz.

 

18 setembre. El Llac Titicaca.

Després del desdejuni farem una excursió al lloc arqueològic de Tiwanaku i visitarem el temple subterrani, el temple de Kalasaya, la Puerta del Sol, la piràmide d'Akapan, el temple de Puma Punku, el museu. Dinarem in situ. A la vesprada anirem per la serra de les muntanyes andines i el llac Titicaca. Creurem en xicotets barquets locals. Després la carretera panoràmica de Copacabana. Temps lliure. Hotel a Copacabana. Sopar.

 

19 setembre. La Isla del Sol

Molt menys visitada que la part nord de l'illa, el sud de la Isla del Sol també té restes arqueològiques de gran valor. Es tracta principalment del palau de Pilkokaina Inca, lloc de descans on paraven abans d'emprendre el camí inca de l'illa en direcció a Chincana i la taula cerimonial dels Tihuanaco. El palau amb portes en tres nivells, amb la creu xacana o l'escala andina. Per arribar agafarem una llanxa privada. Dinarem enfront del llac i tornarem en la llanxa a Copacabana i trasllat a La Paz. Temps lliure en arribar. Hotel a La Paz.

 

20 setembre. La Paz.

Dedicarem l'últim dia a visitar La Paz. Descobrirem al ciutat colonial, la plaza Murillo on es troba el palacio Quemado, el Parlament i la catedral, testimonis històrics de nombroses revolucions que sacsejaren la història del país. Seguirem cap San Francisco i recorrerem el carrer de "los brujos", una successió de tendes amb tots els amulets de la cultura ancestral Aymara que s'utilitzen per a cerimònies de curacions, de protecció, de construcció de cases, de problemes familiars, o per demanar negocis, riqueses i altres encomandes espirituals. Al costat el mercat d'artesanies Sagarnaga, un laberint de tendes multicolors on abunden els productes de la part dels Andes i a molt bons preus. Després ens traslladarem a l'aeroport per agafar el vol a Santa Cruz. A la nit farem un sopar d'acomiadament de Bolívia a un restaurant de Santa Cruz.

 

21 setembre. Santa Cruz – Madrid

Trasllat a l’aeroport. Vol directe Santa Cruz - Madrid.

 

22 setembre. Madrid – València

Trasllat des de Madrid a València, arribant sobre 11h.
Visitarem