BORDEUS I LES LANDES. “GRAND CRU”.


Del 28/12/2019 al 03/01/2020
7 dies
per persona 920
 • Del 28/12/2019
  al 03/01/2020
 • 7 dies
 • Clàssic
 • Història
 • Bus
 • Cap d'Any 19-20

 • Enric M. Català

Descripció

BORDEUS I LES LANDES. “GRAND CRU”.

El segle de les Llums omplí Bordeus d'un nou estil arquitectònic. Les elegants façanes, places i jardins, tot d'un encant absolutament "burgès" li han valgut el reconeixement de patrimoni mundial de la Humanitat per la UNESCO. I no només l'arquitectura ens porta a gaudir de la ciutat de la Garona, els seus reputats vins són una altra fantàstica excusa per a assaborir el millor d'aquest racó a la vora de l'Atlàntic. No és concebible, estant a Bordeus, no passejar per les Landes. Territori màgic de boscos interminables a la vora de l'oceà, camins entre pinedes tan gran com selves equatorials. I les Dunes, gegants, inconcebibles, dominant l'horitzó. Us hem preparat un cap d'any ple de descobriments combinant art i paisatge. Un viatge "grand Cru".

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Sopar Cap d'any
 • Itinerari en Bus
 • 1 Mitja Pensió

Opcions

 • Habitació individual + 245 €
 • Assegurança cancel·lació + 30 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 920 €


Programació

28 desembre. Anada.

Exida a les 08.00h. des de Nuevo Centro. Trasllat fins a Dax. Sopar. Hotel a Dax.

 

29 desembre. La Courant d'Huchet. Grand Nature.

Va ser l'emperador Napoleó III qui ordena el sanejament i la repoblació forestal a gran escala de les Landes. Les aigües de la llacuna de Léon fan cap a l'oceà formant un torrent que s'interna als boscos landesos. Farem un recorregut d'unes dos hores per a gaudir de la magnífica combinació del bosc de pins i l'Atlàntic en tota la seua esplendor. Des de Pichelébe fins a la desembocadura coneguda com "courant d'Huchet". Boscos, aigua, dunes. Hotel a Bordeus. 5 nits. 

 

30 desembre. Bordeus.  La glòria dels segles.

En els seus Comentaris a la Guerra de les Gàl·lies de Juli Cèsar, la paraula "Aquitània" apareix per primera vegada. Terra d'aigua. La seua capital era Burdigala, l'actual Bordeus. La Garona arrabassa la ciutat i mor en la Gironda on s'uneix a altre riu màgic: el Dordonya. Dediquen el dia a passejar la "vella Bordeus". Ubicada entre el barri de Chatrons i el de Sant Miquel. Amb 5000 edificis del segle XVIII. L'esplanada dels "quinconces" ens portarà al fastuós "Grand Théatre ", un dels més bonics de França, l'església de Notre-Dame d'una aparença "romana" El Cours de l'Intendence, avinguda del luxe, o la plaça de la Borsa ens delectarà amb la més perfecta arquitectura classicista francesa. A la vesprada temps lliure.

 

31 desembre. Bordeus. Capital del Vi.

El barri de Chartrons amb la rue Fondaudège evoca un període triomfal del gran negoci bordelès. Recorrerem entre d'altres la "pavé des Chartrons" passeig entre els més aristocràtics i elegants del segle XVIII. El barri de Meriadeck, entre tradició i modernitat, amb una barreja d'edificis històrics i actuals. Grans Museus al voltant del palau Rohan- Ajuntament actual-. Visitarem el Museu de Belles Arts, guardià d’obres de Delacroix, Matisse, Sountine o Kokoschka entre d’altres. La ciutat del vi és una construcció realitzada pels arquitectes Anouk Legendre i Nicolas Desmazières que imaginaren un lloc ple de símbols identitaris de la regió vinícola. Sopar de Cap d’any.

 

1 gener. La Duna de Pilat i Arcachon . Etern altàntic.

La Duna de Pilat és amb diferència la duna més alta d'Europa. Però no només l'altura la fa única, és tot el conjunt: els boscos de pins, les vistes des de les altures que abracen tota la badia d'Arcachon, i l'Atlàntic etern. A l'hivern la llum rasant li dóna un aspecte únic de formes endolcides. El vent des del cim ens porta els aires nets i purs de l'oceà.  A prop Arcachon, ciutat que va ser un "invent" dels germans Pereire, banquers bordelesos que la uniren en ferrocarril a la capital. Famosa des d'aleshores pels seus vents balsàmics va ser capital d'hivern de rics i poderosos. Quatre ciutats la componen, cadascuna amb un nom d'estació de l'any. Unides per un passeig marítim amb vista a la badia. Passejarem pels carrers per vore les viles: cases suïsses, basques, angleses o morisques... Tot un desplegament del bon gust decimonònic.

 

2 gener. Libourne-Saint Emilion. El vi com a cultura.

Germana xicoteta de Bordeus, Libourne és una ciutat bastida amb la plaça reial porticada pels anglesos. Recorrerem els antics molls, llocs actualment de passeig amb vistes a la Dordonya, riu-artèria que la connectà al progrés. Després Saint-Émilion. Un dels pobles més bonics de França. Ciutat medieval amb la típica construcció aquitana de pedra daurada. És un laberint de replacetes i carrerons. Els vins que porten el seu nom són considerats des de l'Edat Mitjana com vins que s'oferien en "homenatge" als sobirans.

 

3 gener. Tornada.

De matí començarem la tornada a València.

 Visitarem