Al-Andalús. El cor del Califat


Del 04/12/2021 al 08/12/2021
5 dies
per persona 580
 • Del 04/12/2021
  al 08/12/2021
 • 5 dies
 • Mitja pensió.
 • Bus
 • NOVETAT
 • Història

 • Carles Asensi

Descripció

Al-Andalús. El cor del Califat

D'ençà que els musulmans arribaren a la península Ibèrica fins a la seua caiguda en 1492 passaren quasi vuit-cents anys. El patrimoni cultural, lingüístic, gastronòmic i  artístic, que ens deixaren és immens. Us presentem un viatge al cor de l'antic califat Omeia, al cor d'Al-Andalus. Un recorregut pensat per descobrir cadascun dels llocs que recullen el legat de l'ésser humà durant mil·lennis en aquestes magnífiques terres cobertes d'oliveres. Combinem les visites a les restes iberoromanes, musulmanes i cristianes amb el paisatge humanitzat en aquest moment per la verema de l'eterna olivera i el seu verd daurat. Visitarem necròpolis ibèriques, castells de faula  que foren vigies d'una frontera que a poc a poc retrocedia fins a desaparéixer,  catedrals d'un barroc exultant, pobles blancs que guarden la perspectiva  que deixà l'islam. Una nova mirada sobre la fabulosa Andalusia.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Itinerari en Bus
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 28/06/2021

Opcions

 • Habitació individual + 100 €
 • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Carles Asensi
Història.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 580 €


Programació

4 desembre. Castell de Burgalimar. Jaén.

Eixida a les 8.00h des de Nuevo Centro (València) El castell de Burgalimar- en àrab Buri-al-hamman- és un dels castells més antics d'Espanya. Del segle X, va ser Al-Hakim que ordenà la seua construcció. D'una gran monumentalitat i en un increïble grau de conservació ha segut el decorat de vàries pel·lícules. Farem una visita com a presentació i entrada a Al-Andalus. . Hotel a Jaén. 4 nits. Sopar.

 

5 desembre. Jaén

A l'època de l'emirat Jaén- Jayyan- era coneguda com a Hadira, "la capital". En 1246 Ferran III de Castella la va conquerir acabant amb els cinc-cents anys de l'Islam en aquestes terres. Cap de pont contra el reduït regne de Granada va anar perdent importància al llarg del segle XVI. Va ser seu de les corts castellanes i comptà amb una important minoria jueva. Farem una visita als més importants indrets de la ciutat. L'esplèndida catedral obra d'Andrés de Vandelvira i que inspirà moltes esglésies del nou món. Els banys àrabs, el castell o "alcazaba" d'una gran monumentalitat, i el Museu Provincial que atresora una sorprenent col·lecció d'obres ibèriques i romanes. Sopar.

 

6 desembre. Espejo. Zuheros.

L'antiga Ucubi Ibera, turdetana, romana és un preciós poble blanc, estirat sobre una muntanya i envoltat de milers d'oliveres. Aquest poblet va recolzar a Juli Cèsar a la batalla de Munda, ací va néixer el pare de l'emperador Marc Aureli, els musulmans la convertiren en Al-Kalat i els castellans després de guanyar-la reforçaren el castell que anomenaven Specula, d'ací Espejo. Farem un passeig pels seus carrers, visitant amb la benevolència del rector l'església de San Bartolomé i el seu destacadíssim retaule de finals del gòtic. Visitarem una de les companyies d'oli d'oliva ecològic de la comarca per poder comprendre el procés d'obtenció d'aquest or de vida. Amb 700 habitants i a 600 m sobre el nivell del mar Zuheros és un dels pobles més bonics d'Espanya. El capvespre el dedicarem a fer un tomb per aquesta xicoteta ciutat plena d'encant. Sopar.

 

7 desembre. Alcaudete. Priego de Córdoba. Alcalá la Real.

Alcaudete està  als peus de la serra d’Ahillos. Anomenada pels musulmans Al-Qibdaq, formà part de l’estructura defensiva del regne de Granada abans de la conquesta. Després d’aquesta va ser cedida a l’ordre de Calatrava, que modificà el castell. Convertida en comtat al segle XVI la ciutat respira història per totes parts. La visitarem aturant-nos en els llocs rellevants. La vista de la comarca des  del mirador de Santa Maria La Mayor és inigualable. Priego de Cordoba és la capital del barroc andalús i ciutat natal del president de la II República Niceto Alcalá-Zamora. Dedicarem el temps en recórrer els racons més bonics de la vila. Les seues esglésies barroques són de les més esplèndides que existeixen a Andalucia: Ntra. Señora de la Asunción o Ntra. Señora de la Aurora. El "barrio de la Villa y el balcón del Aldarve" es desplegaran amb tots el blancs possibles. Acabarem el viatge a Alcalá la Real. Va ser el lloc de concentració de les tropes castellanes per atacar el regne granadí. La fortalesa de la Mota és testimoni d'aquella època. Sopar.

 

8 desembre. Porcuna. Necròpolis de Cerrillo Blanco. Andújar.

L'any 1483 el rei Boadbil va ser apressat a la batalla de Lucena i encarcerat a la torre que ara s'anomena "de Boadbdil" a Porcuna. Visitarem el poble amb el seu castell un dels millors conservats de l'ordre de Calatrava i revisarem la Història del final del regne granadí. A prop de Porcuna trobarem Cerrillo Blanco, que és un dels llocs emblemàtics de la cultura ibèrica on coneixerem una necròpolis datada en el segle VII aC. Ací va ser soterrat dos segles després el conjunt escultòric més important d'aquesta cultura. A la vesprada farem un passeig per la ciutat d'Andújar, on gaudirem de l'activitat diària de la jove ciutat andalusa.  Després tornada a València.

 

 Visitarem