2on Grup - Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel


Del 18/08/2022 al 25/08/2022
8 dies
per persona 1440
 • Del 18/08/2022
  al 25/08/2022
 • 8 dies
 • Regions d'Europa
 • Arquitectura
 • Avió
 • Mitja pensió.

 • Enric M. Català

 • Vicent Martínez

Descripció

2on Grup - Bretanya. La terra del mar. Mont Saint Michel

La Bretanya és un Univers: turisme verd, marítim, cultural… Fil-per-randa viatges sempre ha tingut una relació especial amb aquesta terra plena de meravelles. Volíem aquest estiu tornar a descobrir el país bretó centrant-nos- aquesta vegada- en la part oriental. Rennes, nus de comunicació, dinàmica, dedicada a la cultura, amb el seu parlament històric. La capital bretona està envoltada de joies de l'art medieval a Fougères a Vitré. I les costes, sempre canviants, d'uns colors que captaren intensament els grans mestres de la pintura francesa com Corot o Gauguin. Costes retallades, amb marees vives, formidables, d'un olor d’oceà que inunda l'ànima. Farem excursions per gaudir d'aquest vivificant vent, fresc, intens, visitant les Costes d'Armor, i el Golf de Morbihan. Sense oblidar el Mont Saint-Michel, illa mítica, d'una bellesa paisatgística fora del comú. La Bretanya és una terra màgica, mística i real. De "pardons" i pescadors, de camperols aferrats a la terra, de sidres, i "galetes", plena de vida. Un estiu Bretó.

Inclou

 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Hotel i desdejuni
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 17/05/2022

Opcions

 • Habitació individual + 290 €
 • Assegurança cancel·lació + 40 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

També vindrà amb nosaltres:

Vicent Martínez
Guia i administració FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1440 € + 75 € de taxes


Programació

18 agost. Vitré.

Concentració a les 04.45h a l’aeroport de Manises. Vol direcre València – París. La porta de la Bretanya és Vitré. Frontera de l'antic Ducat és una de les seues ciutats que millor ha conservat l’aspecte d'altres èpoques. Muralles i carrers es mantenen com fa cinc-cents anys. En arribar a la Bretanya ens detindrem allí per gaudir del seu castell exemple perfecte de l'arquitectura militar d'aquella antiga frontera així com de la bellesa immemorial de les cases d'entramat de fusta, resultat d'un període d'esplendor econòmic per la venda de peces de llana i de fil. Dinar per lliure. Trasllat a Rennes. Hotel a Rennes, 7 nits. Sopar.

 

19 agost. Rennes. Salvada de les flames.

Del nostre hotel eixirem per passejar la ciutat vella de Rennes. La capital bretona s'organitza al voltant del riu Villaine, que dona nom junt el riu Ille al departament. A la part nord, el cor històric, que compren la catedral, el parlament, l'Hotel de Ville, i les cases d'entramat de fusta. Al Sud el barri del mercat, l'estació ferroviària i el complex Champs Libres. Destacarem en el nostre passeig el palau del Parlament de Bretanya. Era un dels tretze que existien a França abans de la revolució. La seua instal·lació definitiva en la ciutat va fer que fos elevada al rang de centre aristocràtic del ducat. Després de l'incendi de 1720 la ciutat va ser remodelada adquirit un aire més modern. Els "Champs Libres" són el nou centre cultural inaugurat l'any 2006 i aixopluga el Museu de Bretanya, l'espai de les ciències i la gran biblioteca. Es obra de l'arquitecte contemporani Christian Portzamparc. Sopar.

 

20 agost. Saint Malo. La Bella Corsaria.

Si n'hi ha una ciutat imprescindible a la costa bretona és Saint-Malo. La capital "corsària" va ser durament bombardejada en la Segona Guerra Mundial i posteriorment restaurada amb cura. Farem una visita relaxada i completa a la bella i inexpugnable vila. La ciutat dintre-murs, actualment és habitada pels “maluins” que viuen tot l'any i conviuen amb la ciutat administrativa. Les muralles són espectaculars i un passeig per elles ens oferirà unes vistes magnífiques. Segons estiga la marea, trobarem paisatges molt diferents. La vila emmurallada té com a principals al·licients la catedral de Sant Vicent de la Roda o com diuen allí Sant Vicent de Saragossa. Aquesta guarda les despulles de Jacques Cartier. El castell, el cour de l'Houssaye, el Fort Nacional obra de Vauban al segle XVII. Enfront tenim l'Île du Grand-Bé a la que es pot arribar en poc més de mitja hora a peu- quan la marea és baixa- i que manté la tomba del gran Chateaubriand. Dinar i temps lliure. En acabar dedicarem un temps per gaudir de la "corniche d'Aleth" des d'on descobrirem unes visites espectaculars de Saint-Malo i els voltants. Sopar.

 

21 agost. Vannes i el golf de Morbihan.

Vannes, a la costa del golf de Morbihan, és molt visitada pel ric patrimoni arquitectònic. Famosa a França per la seua qualitat de vida, conserva encara les muralles que protegeixen encara la ciutat medieval que es reagrupa al voltant de la sempre imprescindible catedral. La ciutat forma un amfiteatre al fons del golf de Morbihan. Si Sant Vicent de la Roda es patró a Saint Malo a Vannes és Sant Vicent Ferrer. Allí va morir com testifica la taula de la catedral de Sant Pere en presència de la duquessa de Bretanya. Farem una visita a la preciosa ciutat. Per acabar de descobrir la regió agafarem un vaixell per sentir l’oceà al magnífic golf de Morbihan i les seues restes prehistòriques. Sopar.

 

22 agost. Mont Saint Michel. Fougères. La Meravella.

Políticament i administrativament el Mont Saint-Michel pertany a la Normandia. Però no podíem deixar passar l'ocasió de fer una visita estant tan a prop. L'illa de Sant Miquel està envoltada per un paisatge grandiós, allí podem vore algunes de les marees més grans d'Europa. És ací on es fundà a l'alta edat mitjana una abadia que es convertirà ràpidament en lloc de pelegrinatge. "La Meravella" que és com es coneix l'obra de l'abadia és una construcció majoritàriament gòtica i de gran perícia arquitectònica. El matí el dedicarem a descobrir aquesta meravella patrimoni de la humanitat. A la vespradaFougères vila fortificada amb un barri medieval i renaixentista mol ben conservat. El seu castell impressiona i ha transformat la península on es troba en illa. Sopar.

 

23 agost. Costa d’Armorica. Refugi de l’esperit.

La Costa Bretona és la costa del vent. Pot ser fort i violent, o els dies de calma suau i fresc. Tindrem temps de sentir-lo en la ruta que hui mamprenem en la costa armoricana. Aquesta costa és retallada, amb caps i badies, illes i penínsules. Els fars il·luminen el camí dels vaixells cada nit allunyant-los dels perills costaners. Farem un recorregut al voltant del cap Frehel. Aquest cap és un dels més grandiosos de la Bretanya. Els penya-segats són de 70 m d'altura i són espentats per les onades fortes de l'atlàntic. Els dies clars el panorama és grandiós i es poden vore les illes anglonormandes. Si el temps ho permet farem un passeig de 30 min a la Torre del cap.Dinan envoltada de muralles és una xicoteta joia a la vora del riu Rance, que forma en pocs kilòmetres una profunda badia. Un passeig per la ciutat vella ens permetrà admirar les antigues cases medievals perfectament restaurades, la plaça des Merciers, la Rue du Jerzual, el Jardí anglés i la Basílica de Sant Salvador. Sopar.

 

24 agost. Josselin - Brocelianda. Màgic encant.

Josselin, en la vall d'Oust està dominada pel castell dels ducs de Rohan. Estem al cor de Porhöet, regió de boscos, estanys i rieres, frontera durant molt temps entre les terres gal·les i bretones. Aquesta xicoteta ciutat medieval conserva el sabor de la plaça forta, emmarcada per fortins i protegida pel seu important castell, un dels més bells de la Bretanya. Les cases d'estructura de fusta, els "colombages" recorden el temps que la manufactura de lli estava en plena ebullició. A prop de Josselin està el mític bosc de Brocelianda de les llegendes artúriques. Estant en la terra del mag Merlí volem apropar-nos al Castell de Comper que en les llegendes artúriques seria el de la Dama del Llac. Un passeig pel seu voltant ens transportaran al màgic univers de Viviana que fou qui va treure d'aquest llac l'espasa Excalibur. Sopar.

 

25 agost. Le Mans.

De tornada cap a l'aeroport farem una llarga parada en LeMans, conegudíssima ciutat pel seu circuit automobilístic i les seues 24 hores. Nosaltres amb unes quantes tindrem prou per a admirar la ciutat vella. La catedral de Sant Julià que té dues ànimes, la romànica de la nau i el gòtic sumptuós del cor, tota ella està carregada d'Història en majúscula. Les Muralles gal·les encara es conserven. Dedicarem el matí a gaudir de les seues belleses. Trasllat a l’aeroport. Vol París-València.Visitarem