Llista d'espera

L’Úmbria. Màgia Arcana. Assis, Foligno, Spoleto,...

L'any 1907 escriptor alemany i premi nobel de literatura Hermann Hesse va viatjar a Itàlia fent una llarga etapa a l'Úmbria. El seu diari de viatge diu: Prop o lluny no hi ha mirada que no toque una ciutat antiga, cèlebre, sagrada; d'ací cap allà, Spoleto, Perugia, Assís, Foligno, Spello, Terni i entremig centenars de pobles, esglésies, monestirs, patis, masies; una terra rica d'Història i monuments...-.L'Úmbria és una terra que infon alegria, serenitat. En FPR viatges hem volgut fer un retrat complet d'aquesta regió italiana on encara tot és autèntic. Les emocions prendran forma en cadascuna de les visites que vos proposem des dels frescos de Giotto a Assís o davant la Bramantesca Santa Maria de la Consolazione a Todi. Sense oblidar el mar umbro, el llac de Trasimè, on Hanníbal va fer abeurar els ja mítics elefants o les medievals Gubbio, Perugia o Spoleto. Un viatge a una Terra Mil·lenària amb aire de "Grand Tour".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 07/10/2022 al 14/10/2022
 • L’Úmbria. Màgia Arcana. Assis, Foligno, Spoleto,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1440

8 dies

07/10/2022

14/10/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Grans Capitals Otomanes. Pèrgam, Nicea i Troia.

És ben sorprenent adonar-se que fins a fa molt poc els manuals d’art islàmic no havien dedicat gens d’espai l’art otomà. Durant molts anys es va admetre que l’art turc no era més que una imitació, en part, de l’art bizantí, però, en canvi, hui podem apreciar, admirar i redescobrir les joies que l’art del primer imperi otomà ens ha deixat al llarg de la història, des dels inicis seljúcides fins a l’esplendor del segle XVI, amb el seu màxim creador: el gran i genial arquitecte Mimar Sinan. En aquest itinerari exclusiu d’FPR hem unit la visita acurada de les primeres capitals d’aquell imperi: Bursa i Edirne amb quatre must de l’antiguitat : Troia, Pèrgam, Assos i Nicea, sense deixar de banda les vistes d’una costa que, passant l’estret dels Dardanels, va de la mar de Màrmara al blau profund de l’Egeu.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 08/10/2022 al 16/10/2022
 • Grans Capitals Otomanes. Pèrgam, Nicea i Troia.

 • Guia

  Ens acompanyarà Imma Rodilla, Gestora turística i guia FPR.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1545

9 dies

08/10/2022

16/10/2022

Llista d'espera

Llista d'espera

Salamanca, Ciudad Rodrígo i el Campo Charro.

L'actual província de Salamanca és un territori ple de contrastos que va des de les planures castellanes a les muntanyes de la Serra de Gata i la Peña de Francia. Entremig n'hi ha un patrimoni cultural i paisatgístic de primera línia. Salamanca és una ciutat tan monumental que només la visita a la Catedral ja hi valdria tot un viatge, però a més adjunta una plèiade d'esglésies, palaus, patis, places, etc. junt una vida estudiantil que rejoveneix la vetusta ciutat donant-li un aire de vitalitat incansable. I a prop Ciudad Rodrigo, fronterera, solitària entre deveses poblades de bous i rouredes. A més les viles històriques que les envolten a les que sumem el paisatge del Campo Charro, bosc d'alzines i pastos, devesa poblada per la ramaderia. La Real Academia Española definia Charro com: Persóna poco culta, nada pulída, criada en lugár de poca policía. En la Corte, y en otras partes dán este nombre à qualquier persóna de Aldéa."

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 08/10/2022 al 12/10/2022
 • Salamanca, Ciudad Rodrígo i el Campo Charro.

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
590

5 dies

08/10/2022

12/10/2022

Llista d'espera

Queden poques places

Una tardor a la Selva Negra. Monestir de Maulbronn.

La selva negra és un gran bol d'oxigen. El seu nom evoca un país de llegendes. Ací, les boscoses muntanyes, gaudeixen d'una gran varietat paisatgística amb cascades, llacs, o vinyes que tenen cert aire de Toscana boreal. L'encís de la regió continua estant intacta. Esglésies barroques envoltades de cases d'entramat de fusta i una plèiade d'artesans que per tot arreu ompli de meravelles els pobles. La Selva Negra es pot dividir en tres parts: Al nord les rutes escarpades, al centre les vinyes costerudes, al sud llacs i altes cimes. La tardor és especialment bella a la Selva Negra una vegada l'horda de turistes ha marxat i una pau daurada impregna tota la regió. Hem preparat un viatge especial de tardor a aquest mític i fabulós racó d'Alemanya per poder assaborir el millor d'aquest univers ple de sorpreses úniques al continent.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 26/10/2022 al 01/11/2022
 • Una tardor a la Selva Negra. Monestir de Maulbronn.

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1450

7 dies

26/10/2022

01/11/2022

Reservar

Llista d'espera

Irati. La fageda infinita. Serra d'Urbasa.

Endinsar-se a Navarra és accedir a un món de contrastos. De l’eixugor de les “Bardenas Reales” al sud a la verdor fresca del Pirineu al nord, i tot travessat per un món rural ric i divers amb un continu de serres solcades per les foces, estrets talls a la roca per l’incansable pas de l’aigua, plens d’una exuberant vegetació. I com a culminació la magnífica fageda d’Irati, una infinita extensió de selva, de colors canviants al ritme de les estacions, un calidoscopi únic a Europa. A més, per completar el viatge hem afegit les visites explicades d'algunes de les poblacions navarreses, sempre amb una riquesa patrimonial indubtable, a les que ens aproximem en el nostre periple autumnal.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 28/10/2022 al 01/11/2022
 • Irati. La fageda infinita. Serra d'Urbasa.

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
595

5 dies

28/10/2022

01/11/2022

Llista d'espera

Queden places

La Ruta Washington Irving. “La Campiña Sevillana”

L'escriptor i diplomàtic nord-americà Washington Irving va visitar Sevilla l'any 1828 per motius de treball. En aquell temps Espanya i Andalusia eren destinacions exòtiques al igual que l’Àfrica i l'Orient. De l’amor d’aquelles terres els artistes de l'època establiren un corrent cultural que coneixem com Orientalisme. Irving forma part d'aquest moviment. L'any següent realitzà la ruta comercial que aleshores unia Granada amb Sevilla, quedant fascinat i enamorat de la riquesa i esplendor de la cultura hispano-àrab. Aquesta aventura donà com a fruit unes quantes obres literàries com "els comtes de l'Alhambra". Hem emprat d'aquesta ruta la "Campiña Sevillana" i les grans ciutats que la vesteixen. Ciutats d'una lluminositat i bellesa fora del comú.  Ciutats monumentals, plenes d'art, riques, d'un romanticisme en la que l'art andalús musulmà, barroc i popular es barrega en un fabulós patrimoni amb multitud de palaus, castells, fortaleses, banys i edificis públics. Una ruta per gaudir d'aquestes urbs i els seus paisatges en la millor època per conéixer-les.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 03/12/2022 al 08/12/2022
 • La Ruta Washington Irving. “La Campiña Sevillana”

 • Guia

  Ens acompanyarà Ximo Corts, Professor i especialista en música antiga
735

6 dies

03/12/2022

08/12/2022

Reservar

Llista d'espera

Mercat nadalenc de Núremberg. Bamberg,...

El mercat nadalenc més famós d'Europa i un dels més grans del món se celebra a la ciutat de Nuremberg. Des de 1212 és ciutat imperial i va ser la seu del tresor del Sacre imperi Romanogermànic. Als segles XV i XVI es converteix en centre del Renaixement alemany veient l'arribada al món d'Albert Dürer i abraçant la reforma luterana. Nuremberg també va ser la ciutat del primer banc públic fundat al món i com es deia d'ella "epicentre de la creació i innovació a la terra". La dissolució d'aquell imperi medieval la va unir al nou Regne de Baviera, del que forma part. Els nazis utilitzaren aquesta capital  pels seus congressos, ja que com a vila imperial la feren servir amb propòsits propagandístics. Ara gaudeix d'una nova vida cultural intensa, plena d'ocasions per a assaborir totes les propostes que ens ofereix. Descobrirem els llocs més importants de la ciutat, passejant-la: l'Opera, l'hospital de l'Esperit Sant, la casa de Durer, el museu germànic nacional, l'Ajuntament, la catedral i un llarg etcètera. La visita vespertina del seu celebèrrim mercat nadalenc ens obrirà les portes per assaborir a la vora del foc les salsitxes típiques i una cervesa que  arrodoniran el dia. Hem unit al viatge  dos de les ciutats més interessants a prop de Nuremberg: Bamberg i Würzburg. El Nadal comença ací.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 04/12/2022 al 08/12/2022
 • Mercat nadalenc de Núremberg. Bamberg,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
945

5 dies

04/12/2022

08/12/2022

Llista d'espera

Queden places

Sicília. Cor de foc i pell de cendra

Temples, ciutats i volcans. A Sicília, ressurt la natural gentilesa que amb plena espontaneïtat fan palesa els seus habitants i també el seu tarannà independent i maliciós que els caracteritza. Açò és atribuïble al fet que aquesta illa ha estat envaïda un fum de vegades amb la consegüent influència d’àrabs, normands, catalans, espanyols, francesos... Més que els monuments, altament interessants, el que més en crida l’atenció és l’atmosfera, el xoc violent de contrastos; magnífiques esglésies, edificis en ruïnes, palaus bellíssims... a més de l’animada vida dels barris populars, els mercats, els atzucacs..., en fi, tot plegat, podríem dir que Sicília és un tros del País Valencià, tot just al bell mig de la Mediterrània.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 26/12/2022 al 03/01/2023
 • Sicília. Cor de foc i pell de cendra

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1670

9 dies

26/12/2022

03/01/2023

Reservar

Llista d'espera

Senegal. Cap d’Any a l’ombra dels Baobabs.

L'any 1689 el pare superior del convent de Saint François de Loches en una navegació per la costa d'Àfrica en arribar al que s'anomenava sud de les terres de Berberia es trobà amb un gran riu. Aquest és el primer que apareix després d'anar cabotejant la costa del Sàhara, aleshores era anomenat Nigrita.  El riu Senegal es considerava el límit nord del territori que els europeus d’aquella època coneixien com a país dels negres i que actualment és reserva de la biosfera transfronterera amb Mauritània. Aquest país, Senegal, és el que vos presentem com a "gran destí de Cap d'Any". Tot un recorregut per gaudir dels baobabs gegants, de platges de somni, manglars immensos, ciutats colonials, deserts a vora l'immens oceà... Senegal és una terra de sol etern, d'aventures, ric en paisatges, de pescadors i de barques acolorides. Una odissea poètica. I tot amb l'ingredient fonamental del país: la gent, amb la "teranga", eixe sentit de l'hospitalitat autèntica que satura la vida amb tots els colors d'aquesta Àfrica, màgica i eterna.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 13
  dies

  13 dies

  Del 27/12/2022 al 08/01/2023
 • Senegal. Cap d’Any a l’ombra dels Baobabs.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2695

13 dies

27/12/2022

08/01/2023

Llista d'espera

Queden places

Màlaga i el Caminito del Rey. Picasso, Thyssen,...

Adeu al tòpic del flamenc i del sol. Màlaga ha reinventat el renovat Barri de les Arts. Una antiga àrea burgesa vinguda a menys on han sorgit projectes culturals amb exposicions de qualsevol tipus, transformant els carrers tradicionals, espais urbans amb estil propi, amb teatres, amb hotels de disseny i un centre cultural alternatiu amb grafitis firmats pels grans de l'art urbà. A Màlaga els tòpics ja no són el que eren, la nova ciutat res té a veure amb aquella que recordem, és la ciutat de moda a Espanya. El Caminito del Rey és com gravitar en un núvol al mig de la immensitat de la roca, com si fórem unes ínfimes formiguetes espectadores d'un paisatge d'una luxuriosa imponència. Travessarem el camí que s’enfila pels cingles del "Desfiladero de los Gaitanes", barrejant-nos amb l'aigua als peus, i el blau cel al cap. El camí, que donà nom el rei Alfons XIII, és un dels més espectaculars que recorre la natura a nivell mundial, i ha estat renovat i modernitzat fa escassos mesos, dotant-lo d’un impressionant recorregut.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 28/12/2022 al 01/01/2023
 • Màlaga i el Caminito del Rey. Picasso, Thyssen,...

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
785

5 dies

28/12/2022

01/01/2023

Reservar

Queden places

París al Cap d’Any. Montmartre, el Louvre,…

Presentar París als viatgers és totalment innecessari. Aquesta vibrant i bellíssima ciutat és des de fa segles una de les capitals més apreciades del món, tant per la intensa vida cultural com per un patrimoni de mida planetària. Els seus carrers han vist els gals irreductibles, els civilitzats romans, bàrbars i vikings, poetes i revolucionaris, sans-culottes i reis, finals del Tour de France i guillotines rabioses. París és tot açò i molt més. Revisitem la ciutat Llum en una de les èpoques de l’any- les festes de Nadal- en què més bella es mostra. Recorrerem cada dia una part de París per anar coneixent el millor que ens ofereix la capital francesa. Des del nostre hotel al Barri llatí cada matí farem un passeig. A més hem afegit la imprescindible visita al Louvre- museu de museus- així com una posta de sol des de la Torre Eiffel. No podem dir més que "sempre ens quedarà París".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 29/12/2022 al 03/01/2023
 • París al Cap d’Any. Montmartre, el Louvre,…

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1340

6 dies

29/12/2022

03/01/2023

Reservar

Queden places

Sevilla insòlita. Doñana i Montoro.

Tots els grans poetes espanyols han dedicat al riu de Sevilla, el Guadalquivir, un pensament. Juan Ramòn Jiménez va dir:  No hay rio en el mundo que tenga un nombre más fluvial, más licuoso, que el Guadalquivir. “La G está escrita en la sierra, entre aldelfares, y la R se abre y se cierra en Sanlúcar y se prende en la M de mar Atlàntico. Acabarem i començarem l'any a la bella capital andalusa, amb l'encant dolç i amable d'una ciutat Insòlita, en majúscules, que descobrirem pas a pas.  Per completar el programa hem afegit la visita del Parc Nacional de Doñana. Un paradís natural. De vedat de ducs i àrea privada de caça, a Parc Nacional i Reserva biològica de la Humanitat. Doñana és el punt d’encontre de dos continents i escala vital en les rutes migratòries de les aus que travessen Europa cap a Àfrica i a l’inrevés, (un milió de viatgers alats recorren milers de km buscant la bonança del clima i la humitat del maresme). És un paradís de platges i dunes que acullen un vital ecosistema, una mena d’hotel de luxe per a les espècies que hivernen i nidifiquen al sud d’Europa. La veu popular diu que quan volen els flamencs, el cel s’omple de núvols de color rosa.

“Ay río de Sevilla

que bien pareces

lleno de velas blancas

y ramas verdes

Federico García Lorca.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 29/12/2022 al 02/01/2023
 • Sevilla insòlita. Doñana i Montoro.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
750

5 dies

29/12/2022

02/01/2023

Reservar

Llista d'espera

Istanbul. La Sublim Porta. De Constantinoble a Istanbul.

Les celebracions de Cap d'any a Istanbul són especialment sentides pels estanbuliotes. Aquestes festes són a la vegada europees i orientals i aporten a l'encant de la ciutat un "plus, si això encara és més possible. El soroll de la vida a través dels seus carrers, el fascinant Bòsfor, que en aquesta època de l'any adquireix tonalitats d'un blau fosc, i els minarets otomans que punxen el cel i ens enganxen al món. Celebrem el començament de l'any descobrint o redescobrint la que durant mil anys va ser Constantinoble. Vos portarem a vore allò que és imprescindible i allò que és secret i únic. No podem deixar a part trafegar dels mundialment famosos basars i el seu constant regateig. Un viatge per iniciar l'any a una de les ciutats més fabuloses del món.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 30/12/2022 al 04/01/2023
 • Istanbul. La Sublim Porta. De Constantinoble a Istanbul.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1090

6 dies

30/12/2022

04/01/2023

Llista d'espera

Llista d'espera

Karnataka. Un Imperi oblidat. Bangalore – Mysore – Hampi.

En 1901 l'historiador anglès Robert Sewell publicà el llibre "Un imperi Oblidat- Vijayanagara", en ell es recorda: "l'existència d'aquest regne a l'Índia; la seua antiga i magnífica capital, situada a l'extrem de la frontera nord dels seus dominis i que porta l'orgullós títol de "Ciutat de la Victòria". Va ser un imperi que ha desaparegut completament, només queden les grandioses ruïnes disperses d'edificis que foren temples o palaus durant molts segles i les línies de muralles que constituïen les seues defenses. Fins i tot el nom s’ha esfumat dels records dels homes, i les restes que marquen el seu lloc només es coneixen com a les ruïnes situades a prop del xicotet poble d'Hampi.” Hem organitzat un viatge per retrobar els vestigis d'aquest món antic endinsant-nos en la seca planura del Decan al sud de l'Índia. En aquest gran viatge no podem deixar d'aprofitar, ja que hi passem, el descobriment de la gran megalòpoli de Bangalore així com de la bella Mysore, que es va refer a finals del segle XVIII pel sultà Tipu. Les nostres visites seran el decorat del paisatge humà més gran al món: L'Índia.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 13
  dies

  13 dies

  Del 12/02/2023 al 24/02/2023
 • Karnataka. Un Imperi oblidat. Bangalore – Mysore – Hampi.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2740

13 dies

12/02/2023

24/02/2023

Llista d'espera

Llista d'espera

TERRA SANTA. Jerusalem - Israel - Palestina

Israel i Palestina no són un país qualsevol, aquest viatge no és simplement un passeig per als amants de l'art i la història, ja que al llarg dels darrers tres mil·lennis ha estat la terra on s'han desenvolupat els grans esdeveniments bíblics que han marcat la història de la humanitat. Recorrerem cadascun dels episodis històrics que han donat a llum una riquesa artística, arqueològica i humana de primera magnitud: des de la torre de David, als castells dels croats; des de les mesquites més estimades pels musulmans, als monestirs del desert; de les impressionants ruïnes romanes, a les sinagogues més antigues; de la Mar Morta, a les muntanyes del Golan. Tot un “Grand Tour” per Israel i Palestina. Proposem un viatge a la recerca de les veus del passat, on intentarem amb una mirada assossegada i tranquil·la la comprensió de la particularment densa i apassionada història de “La Terra Santa".

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 18/02/2023 al 28/02/2023
 • TERRA SANTA. Jerusalem - Israel - Palestina

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2690

11 dies

18/02/2023

28/02/2023

Llista d'espera