Últimes places lliures

Caminar la Sierra de Aracena i Rio Tinto.
CAP D'ANY 23/24

La Serra d'Aracena és el nom que rep la zona occidental de la Serra Morena. Situada al sud de la península Ibèrica, per la seua latitud i longitud, respecte a l'hora oficial a Espanya és la regió on més tard es pon el sol en aquesta època de l'any. Serra plena de contrastos, que gràcies als vents de l'atlàntic, mostra un verd i meravellós paisatge de deveses, amb bosc de castanyers, alzines, oliveres. Totes aquestes valls, barrancs, turons i muntanyes es veu poblat per pobles blancs, fascinants, que encara es traslladen a èpoques ja remotes on trobarem una barreja d'art islàmic ocult entre les esglésies i castells actuals. Us proposem un viatge de descobriment al Cap d'Any d'aquestes terres, caminant-les i vivint-les intensament, terres que a més ens regalen una gastronomia excel·lent. Tot un inici de l'any amb l'energia i màgia de la Serra d'Aracena i Pics d'Aroche.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 28/12/2023 al 01/01/2024
 • Caminar la Sierra de Aracena i Rio Tinto.

  CAP D'ANY 23/24
 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Benlloch, Botànic
720

5 dies

28/12/2023

01/01/2024

Reservar

Queden places lliures

Londres. Cosmopolita i Oberta.
MAIG 2024

Londres és la ciutat més gran d'Europa. De fundació romana i capital de la província de Britània, va ser, després del col·lapse de l'imperi, abandonada. Però la Història tenia destinada a la vella Londinium una nova, prospera i llarga vida. De nou “cap i casal” del regne d'Anglaterra, va ser des d'aleshores centre de la vida del país. L'edat mitjana acaba en l'època Tudor quan la monarquia se separa de l'església catòlica. L'antiguitat revisada per Palladio es va convertir en la principal font d'inspiració dels arquitectes - Robert Adam, John Nash - que, al segle XVIII, van donar a Londres un toc característic. Nash va dissenyar així Regent's Park i els seus voltants. Després el segle XIX la convertí en capital d'un Imperi. Des de llavors Londres ha aconseguit ser una de les ciutats culturalment més actives del món. Volem aquesta primavera visitar-la centrant-nos en els principals atractius artístics i descobrir-la en aquesta època de l'any, on els seus preciosos parcs adquireixen unes tonalitats que van dels verds tendres a la floració de totes les flors que els anglesos cuiden amb passió. Com ben bé deia l'escriptora Virginia Woolf: Londres és encantadora. Isc i és com si de sobte aparegués una estora màgica sobre la qual em sent transportada al si de la bellesa sense aixecar ni un dit.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 01/05/2024 al 05/05/2024
 • Londres. Cosmopolita i Oberta.

  MAIG 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
990

5 dies

01/05/2024

05/05/2024

Reservar

Llista d'espera

Budapest i els Mercats nadalencs.

La capital d'Hongria és una de les més belles de centre-Europa. Situada al cor del continent ha sofert els cops de la Història, per a bé i per a mal. Des de la seua època romana quan l'emperador Adrià ordena construir un palau a la vora del Danubi a l'illa d'Obuda, ha anat forjant-se un futur brillant. L'arribada dels magiars i el canvi de població als actuals hongaresos va fer la resta. La dinastia dels reis "arpadiana" ocupa la major part de l'època medieval, després les cases reials estrangeres dels Anjou i els Luxemburg, i els turcs que canviaren la fisonomia d'aquelles terres. Posteriorment els austríacs i l'imperi dual. D'ací a un país reduït en acabar la I Guerra Mundial, els nazis, els comunistes, la democràcia i la Unió Europea. Tot un gran periple històric que anirem coneixent a través dels magnífics edificis que donen sentit a la seua Història. A més la tradició hongaresa dels cafès, de la música, dels banys, i com no del gulàs menjar típic per aquelles terres. En arribar els dies nadalencs la gran capital es vesteix de gala amb els mercadets i les places engalanades fins al màxim. Us convidem a conèixer Budapest en el moment on més bella, romàntica i brillant es mostra de tot l'any.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 04/12/2023 al 09/12/2023
 • Budapest i els Mercats nadalencs.

 • Guia

  Ens acompanyarà Daniel Martínez Meyer, Guia FPR i Politòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1180

6 dies

04/12/2023

09/12/2023

Llista d'espera

Llista d'espera

El Mudéjar aragonès i el Ducat de Medinaceli.

Amb l’avanç del Regne d’Aragó, s’estengué cap al sud un estil constructiu cristià bastit en pedra, el romànic europeu. Desconegut en aquestes terres, intentaria imposar-se sobre el sistema constructiu en rajola amb la decoració musulmana imperant en els pobles i ciutats d’aquell temps. Així doncs, serà la extraordinària perícia d’obrers, fusters i paletes musulmans autòctons, els que crearan el Mudèjar. L’art cristià islamitzat, mestissatge de religions i cultures, que permetrà la major llibertat decorativa de tota l’Europa medieval. Eixa empenta romànica deixarà pas i es diluirà quan -molt més assequible i fàcil- la construcció en rajola s'imposarà de manera fulgurant. Este estil nou i d'una originalitat única en tota Europa marcarà algunes comarques aragoneses dotant-les d'una sèrie de construccions plenes de sabor personal i autèntic. En aquest pont de desembre ens agradaria recórrer aquestes terres per conèixer-les i gaudir de l'art, arquitectura i paisatge a més d'assaborir la grandiosa cuina de l’Aragó a més conèixer el esplèndid antic ducat de Medinaceli.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 06/12/2023 al 10/12/2023
 • El Mudéjar aragonès i el Ducat de Medinaceli.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
595

5 dies

06/12/2023

10/12/2023

Llista d'espera

Llista d'espera

Tailàndia. El país dels somriures.

Abans de l'arribada dels pobles tailandesos del sud de la Xina el territori del país estava immers en una successió d'enfrontaments entre els molts regnes que habitaven aquelles terres. Lluitaven entre elles les ètnies mon, la khmer i la malaia. En arribar els tailandesos es va produir un mestissatge que aportà la riquesa cultural a Tailàndia. La diversitat és la mateixa des del punt de vista dels paisatges, formats per una alta muntanya, una plana central i un altiplà. Al centre hi ha la fèrtil conca de Ménam Chao Phraya que drena una gran part del país, proporciona terres inundades aptes per al cultiu d'arròs i vies fluvials que permeten el transport de persones i mercaderies. En el nostre recorregut per les terres Tais hem conjugat la imprescindible visita a la capital: Bangkok. Ciutat superlativa amb centres comercials ultramoderns, mercats ancestrals, temples budistes i una vida trepidant. La singular bellesa dels seus temples, el refinament secret dels seus palaus ens fascinaran. Després prenem una ruta que ens portarà a conèixer algunes parts del país. Al nord l'encinsadora seducció de Chiang Mai i el triangle D'Or. Al Sud la Mar d'Andaman, ja a la península Malaca amb els blaus profunds, verds maragda d'un mar sempre càlid. Tot un periple per celebrar l'inici de l'any al País dels Somriures.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 12
  dies

  12 dies

  Del 27/12/2023 al 07/01/2024
 • Tailàndia. El país dels somriures.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
3080

12 dies

27/12/2023

07/01/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Malta. Dues illes, un continent
CAP D'ANY 23/24

Al centre de la Mediterrània, com una porta que obri i tanca les dues parts de la nostra mar es troba Malta. Un xicotet grup d'illes solitàries, centrals, amb un clima quasi tot l'any suau per la seua latitud. Hem preparat un especial per aquest Cap d'Any on descobrirem el millor que ens ofereix aquest intens país. La Valleta, capital barroca, com les altres petites viles de l'arxipèlag que ens conten una història fascinant d'aquella molt antiga civilització megalítica, de la cultura romana-bizantina, àrab, dels cavallers de l'orde de Sant Joan, de Carles I. Tots han deixat empremta. Un viatge de Cap d'Any pels apassionats de la Història i l'Art.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 28/12/2023 al 02/01/2024
 • Malta. Dues illes, un continent

  CAP D'ANY 23/24
 • Guia

  Ens acompanyarà Marisa Pellicer, Guia FPR, profesora d'alemany.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1430

6 dies

28/12/2023

02/01/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Cap d’any Nàpols. Pompeia i la Costa Amalfitana.

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 29/12/2023 al 05/01/2024
 • Cap d’any Nàpols. Pompeia i la Costa Amalfitana.

 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
1680

8 dies

29/12/2023

05/01/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Cap d’any a Istanbul. De Constantinoble a Istanbul.

Les celebracions de Cap d'any a Istanbul són especialment sentides pels estanbuliotes. Aquestes festes són a la vegada europees i orientals i aporten a l'encant de la ciutat un "plus, si això encara és més possible. El soroll de la vida a través dels seus carrers, el fascinant Bòsfor, que en aquesta època de l'any adquireix tonalitats d'un blau fosc, i els minarets otomans que punxen el cel i ens enganxen al món. Celebrem el començament de l'any descobrint o redescobrint la que durant mil anys va ser Constantinoble. Vos portarem a vore allò que és imprescindible i allò que és secret i únic. No podem deixar a part trafegar dels mundialment famosos basars i el seu constant regateig. Un viatge per iniciar l'any a una de les ciutats més fabuloses del món.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 29/12/2023 al 03/01/2024
 • Cap d’any a Istanbul. De Constantinoble a Istanbul.

 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1180

6 dies

29/12/2023

03/01/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Viena. La Sezession, Concert de Cap d’Any…

Viena, el bressol de la música.

El meu llenguatge es parla per tot arreu del món, va dir Joseph Haydn, el pare de la música clàssica. Durant molts segles, Viena va ser l’enlluernadora capital d’un gran imperi on, amb el suport de la dinastia dels Habsburg i molts altres aristòcrates de la cort imperial, es va propiciar un excel·lent ambient per a músics i artistes. No és, doncs, cap sorpresa que molts grans compositors fóren atrets per aquesta ciutat on van viure i compondre música immortal. Aquesta tradició musical ha perviscut durant molts segles, des d’un gran compositor fins al pròxim, de Haydn a Mozart, de Mozart a Beethoven, de Beethoven a Schubert,... a Mahler, ... i a tants altres, durant tot el segle xx. I tota aquesta tradició encara continua ben viva. Farem doncs una visita al millor de la capital Austríaca: la ciutat antiga amb la catedral, el Ring que és un anell que envolta la ciutat seguint les traces de la muralla medieval i que és com una gran avinguda monumental, els palaus imperials, els museus, l'estil sezession que va inaugurar una nova Viena, etc. Un Cap d'Any fastuós.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 29/12/2023 al 03/01/2024
 • Viena. La Sezession, Concert de Cap d’Any…

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1580

6 dies

29/12/2023

03/01/2024

Reservar

Llista d'espera

Gènova-Ligúria-Cinque Terre.

La Ligúria és una de les vint regions que té Itàlia i està composta per quatre províncies: Gènova, La Spezia, Savona i Imperia. La costa a l'est de Gènova és coneguda com a Riviera di Levante, és aspra, allí trobem la comarca de les Cinque Terre. A l'oest o Riviera di Ponente ni ha una gran quantitat de pobles aferrats a xicotetes cales i badies que puntegen les muntanyes alpines i que donen un aire màgic a la costa. Nadal i Cap d'Any és viscut amb molta intensitat. La nit de Cap d'Any els castells de focs artificials il·luminen tot el litoral donant-li un encant encara major a la costa lígur. Gènova, la capital, serà el lloc des d'on anirem coneixent la meravellosa Ligúria i des d'on eixirem a descobrir les Cinque Terre- patrimoni de la humanitat- amb els seus pobles que miren un mar d'un blau intens. A més  recorrerem els pobles lígurs com Albenga, Portofino, Noli, etc, que ens donaran una visió completa de la bellíssima costa lígur.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 30/12/2023 al 06/01/2024
 • Gènova-Ligúria-Cinque Terre.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1590

8 dies

30/12/2023

06/01/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Gallocanta. La dansa de les “grulles”

Tot just al final de l'hivern, no massa lluny de València, al costat de Daroca es produeix un dels més intensos espectacles que ens ofereix la natura arreu d’Europa, desenes de milers de grues –una de les aus més grans- s’agrupen en la llacuna de Gallocanta. Que una llacuna amanse els rigors de les estepes aragoneses és un bon motiu per anar-hi, però si a més a cada moment, sense pausa s'alcen onades d'ales i un cor de rares trompetades impregnen tots els racons, és el motiu definitiu perquè Fil-Per-Randa organitze una escapada de cap de setmana.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 2
  dies

  2 dies

  Del 03/02/2024 al 04/02/2024
 • Gallocanta. La dansa de les “grulles”

 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Caño, Professor de llengües clàssiques.
210

2 dies

03/02/2024

04/02/2024

Reservar

Llista d'espera

L’Argentina, estiu austral Les torres del Paine de Xile.

L’Argentina és un immens país que s’estén des de latituds tropicals fins als erms deserts pròxims a l’Antàrtic. Energia pura d'impressionants paisatges naturals. Viatge únic entre les meravelles que ens regala el món, hem triat els imprescindibles d’aquesta màgica terra austral. La seua capital, misteriosa Buenos Aires, com la va anomenar l’escriptor Manuel Mújica Lainez, és inabastable, inesgotable, d’una intensa joventut. Al tròpic les cascades d’Iguaçú, una de les meravelles naturals del planeta, on s’uneixen tots els colors del verd, fent esclatar l’aigua en un espectacle incomparable. Al Gran Sud està situada la Patagònia, d’enormes proporcions, part central del viatge. Gels eterns com el del Perito Moreno, cims llegendaris com les Torres del Paine a Xile que hem sumat al nostre periple. I la Terra del Foc per a xafar elconfí del món. Un gran viatge amb música de tango de fons i arrecerats pel cel de l’estiu Austral.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 17
  dies

  17 dies

  Del 04/02/2024 al 20/02/2024
 • L’Argentina, estiu austral Les torres del Paine de Xile.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
4970

17 dies

04/02/2024

20/02/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Mèxic. Viva la Vida. D.F. - Puebla - Oaxaca

La immensa mexicana Frida Kahlo va dir "del año más maligno nace el día más bonito”. Vos proposem el Viatge al Mèxic més autèntic amb una sel.lecció que va de l’art Asteca, passant per l’època del virregnat fins a l’actualitat més inmediata . Hem elegit aquest gran estat de l'Amèrica del Nord per molts motius, però potser el primer siga que aquesta terra és una de les més màgiques del planeta. Mèxic és un calidoscopi de personatges i històries. Trencaclosques fascinant d'una riquesa i diversitat poques vegades vista. Un Univers en si mateix en equilibri entre allò que és màgic i allò que és real. Alegre, melancòlic, modern, tradicional. Hereu dels antics asteques, maies, tolteques, espanyols. L'únic país al món on els morts van de festa. Otavio Paz el descrigué com " montañas con cielos precipitados" i André Breton afirma que de tot l'orbe era l'únic autènticament surrealista.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 13
  dies

  13 dies

  Del 18/02/2024 al 01/03/2024
 • Mèxic. Viva la Vida. D.F. - Puebla - Oaxaca

 • Guia

  Ens acompanyarà Imma Rodilla, Gestora turística i guia FPR.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2855

13 dies

18/02/2024

01/03/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Carthago Nova
Cartagena Púnica i Romana

Tres Cartago hi ha hagut al Mediterrani; una a Àfrica, que van destruir els Romans, i dos a la península Ibèrica. La primera va ser fundada damunt l'actual Tortosa, nomenant-la "la Vella"; l'altra, "Cartago-Nova", que va ser edificada l'any 225 aC per Àsdrubal, governador i capità general dels Africans Cartaginesos. Un indret on els edificis i muralles tingueren tanta sumptuositat que en aquell temps no va existir una ciutat semblant.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 3
  dies

  3 dies

  Del 23/02/2024 al 25/02/2024
 • Carthago Nova

  Cartagena Púnica i Romana
 • Guia

  Ens acompanyarà Victor Caño, Professor de llengües clàssiques.
330

3 dies

23/02/2024

25/02/2024

Reservar

Queden places lliures

Tunísia. La Mediterrànea i L’orient.
FALLES 2024

Àfrica i Mediterrània, Tunis és un país que desborda vitalitat. Hem preparat un recorregut que ens portarà pel millor d'aquesta terra plena de llum, un avanç de l'Orient. Anirem descobrint les múltiples facetes que la Història ha anat acumulant en aquest racó del nord d'Àfrica i que li ha proporcionat un patrimoni mil·lenari i multicultural. Tunis és musulmana, cristiana, berber, romana, púnica i cartaginesa, jueva i vàndala. Des de la increïble medina de Tunis, la blava Sidi Bou Said, la costa o Sahel, la suau Mahdia i el cap Afrique, els deserts i oasis, les bellíssimes ruïnes romanes i cartagineses,tenim tot un periple entre el profund blau de la mar i el groc intens de les dunes. Un trencaclosques apassionant amb el qual obtindrem un retrat nítid d'un Magreb i d'una identitat única a l'altra banda de la Mediterrània.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 10/03/2024 al 20/03/2024
 • Tunísia. La Mediterrànea i L’orient.

  FALLES 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Joan Grifoll, Guia de muntanya i Història.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1790

11 dies

10/03/2024

20/03/2024

Reservar

Llista d'espera

Etrúria i els Jardins de Bomarzo.

Etrúria va ser una antiga regió històrica situada en el centre d'Itàlia, entre les actuals Toscana, Lazio i Úmbria. El topònim deriva dels etruscos o tirrens, els pobladors que s’assentaren creant una poderosa confederació. Les ciutats-estat independents, van ser les més importants d'Itàlia central i septentrional fins a la seua caiguda davant de Roma en el segle III aC. Necròpolis antigues, pobles medievals, viles renaixentistes, natura incontaminada. Paisatge intens el de la Túscia, aquesta regió conserva un patrimoni únic i irrepetible. Memòria d'una gran civilització perduda que descobrirem completament. A més hem afegit les visites a dos llocs extraordinaris: Bomarzo i el seu parc dels monstres un dels llocs més màgics d’Itàlia i que donà nom a una famosa novel.la. I l’espectacular catedral d’Orvieto amb la capella pintada pel gran Signorelli.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 11/03/2024 al 17/03/2024
 • Etrúria i els Jardins de Bomarzo.

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
1390

7 dies

11/03/2024

17/03/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

La Puglia en març. La mirada d’Ulisses.
FALLES 2024

Particular i bellíssima regió conformada per fèrtils planes i petits tossals farcits d’oliveres mil.lenàries envoltades per una llarguíssima costa. Es tracta d’un espai cultural i geogràfic al sud d’Itàlia amb importants relacions en el passat amb l’antiga Corona d’Aragó ja que formava part del Regne de Nàpols. Entre altres meravelles aquest viatge ens oferirà un recorregut fascinant al taló de la bota italiana. Trobarem esglésies rupestres excavades en la roca, curiosos edificis blancs (i trulli), i cases apinyades entre placetes i xicotets carrers en petits promontoris sobre la mediterrània, banyats per la llum marina. A més una arquitectura espectacular aparentment sense pretensions i que es desenvolupa en palaus, castells i esglésies d’un encant fora del comú. Un clàssic dels viatges de FPR que vos proposem per gaudir del retorn de la llum al començar la primavera.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 13/03/2024 al 20/03/2024
 • La Puglia en març. La mirada d’Ulisses.

  FALLES 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Tamara Andrades L., Guia FPR
1690

8 dies

13/03/2024

20/03/2024

Llista d'espera

Queden places lliures

Escapada a Extremadura. Càceres-Trujillo-Mérida-Guadalupe

Extremadura és una terra fascinant. En arribar la primavera es vestix de verds joves, porucs, tendres que contrasten amb els verds madurs de les deveses i els blaus de cobalt que decoren les serres llunyanes. Terra que rebossa Història i històries. Fem una escapada per conèixer alguns dels llocs més destacables d'aquesta sofrida terra. Serà un viatge “a través” de la història,seguint les petjades del temps, des de la magnífica ciutat de Càceres, fins el museu d’art contemporani de “Vostell”.  Vorem el paisatge i els pobles des d’on isqueren els “descobridors” del continent americà; visitarem l’autèntica Mare de Déu de Guadalupe, origen de l’enorme devoció estesa a Mèxic. En definitiva, un viatge on la història ha deixat nombrosos sediments en forma de patrimoni cultural -declarats per la UNESCO- de tota la humanitat. De la varietat gastronòmica, l’artesania, l’ambient nocturn, no cal parlar-ne, ja el coneixereu si veniu.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 15/03/2024 al 19/03/2024
 • Escapada a Extremadura. Càceres-Trujillo-Mérida-Guadalupe

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
675

5 dies

15/03/2024

19/03/2024

Reservar

Últimes places lliures

Ribeira Sacra - Ourense. Canons Del Sil.

No sempre els topònims encerten a definir amb claredat el lloc que anomenen, en aquest cas no hi ha dubte. És una ribera tallada a força de la tenacitat i de l'espenta del riu Sil, i és sagrada perquè la presència d’anacoretes i monjos va ser tan aclaparadora en altres temps que les verdes vores del riu van acabar per poblar-se de monestirs i fundacions religioses. Aquesta Setmana Santa vos presentem el viatge a les màgiques terres gallegues. La "ribeira sacra" és un dels llocs més fascinants de tota Europa el qual recorrerem totalment descobrint un món ple de paisatges meravellosos i assaborint la increïble gastronomia gallega que no desmereix en absolut aquest país ple de sorpreses sense fi. És també, en paraules del gran geògraf gallec Ramón Otero Pedrayo, “Un país no passatger, perquè resulta impossible arribar-hi per casualitat”.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 6
  dies

  6 dies

  Del 28/03/2024 al 03/04/2024
 • Ribeira Sacra - Ourense. Canons Del Sil.

 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
980

6 dies

28/03/2024

03/04/2024

Reservar

Llista d'espera

Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Pasqua 2024

Al centre d'Àsia seguint les petjades d'Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlan o Marco Polo, el viatge a Uzbekistan és un viatge cultural que permet descobrir alguns dels llocs més bonics del centre del Continent, al llarg de les grans rutes de les caravanes que unien Europa, la Índia i la Xina..El camí que al llarg de segles utilitzaven de canal amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i experiències culturals entre Occident i Orient és el que hui proposem com a gran viatge de Pasqua. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única amb els seus imponents monuments arquitectònics… Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la fascinant història de la Ruta de la Seda.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 10
  dies

  10 dies

  Del 28/03/2024 al 07/04/2024
 • Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Pasqua 2024

 • Guia

  Ens acompanyarà Xavier Vidal, Arqueòleg i investigador
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2085

10 dies

28/03/2024

07/04/2024

Llista d'espera

Llista d'espera

Egipte. La forma de l’eternitat.

L'any 1798 el jove Napoleó Bonaparte proposà al Directori començar una campanya militar a Egipte i Síria per protegir els interessos comercials de França. Llavors en arribant davant les piràmides digué: Soldats: Quaranta segles ens contemplen. Quaranta-dos segles després aquestes mateixes piràmides ens contemplen a nosaltres. Us suggerim descobrir o redescobrir l'Egipte, "la mare del món", el "do del Nil". Des del segle XV viatge únic i irrepetible, tan ple d'imatges que és difícil poder assimilar d'un cop totes elles. Des de fa set mil anys que la humanitat transita aquesta terra de màgia que com un riu de temps ha vist passar les vides de tantes civilitzacions; l'Egipte faraònic amb totes les meravelles, la conquesta grega d'Alexandre el Gran succeït pels Ptolemeus i la darrera reina, la mítica Cleòpatra, Roma i la seua descendència: Bizanci, amb els cristians inundant el desert de fe. L'islam amb la fundació d'una nova capital "la victoriosa" és a dir, El Caire, fatimís i Mamelucs, croats, Turcs, francesos, anglesos, alemanys i amb tots ells una plèiade de científics, buscadors de tresors, diletants, escriptors, rics i famosos... Sereu testimonis de l'eco de tots ells en aquest periple pel país del Nil. Obrim els ulls i davant les piràmides per a poder entendre el refrany àrab: l'home té por al temps i el temps només té por a les piràmides.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 10
  dies

  10 dies

  Del 28/03/2024 al 07/04/2024
 • Egipte. La forma de l’eternitat.

 • Guia

  Ens acompanyarà Clara Ros, Professora d'Història de l'art.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2865

10 dies

28/03/2024

07/04/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Les Marques. L’últim gran secret d’Itàlia…

El territori que anomenem "les Marques" en realitat és una creació noucentista. Durant molts segles aquesta terra entre l'adriàtic, l'Úmbria i els Abruços, formà part dels desapareguts Estats Pontificis. El govern de la Marca i l'antic ducat d'Urbino juntament amb el Varano són el conjunt que ara anem a visitar: les Marques. Aquest programa de viatge l'hem dissenyat per a conéixer amb profunditat la "terra marquesana". País romanitzat ja de molt antic, ha anat afegint tots els estils artístics que podem conèixer en Europa. Destaquem el "gòtic adriàtic" així com la gran quantitat d'edificis romànics que poblen les verdes i delicioses valls. Aquesta regió plural i amb identitats tan diverses serà explorat com a gran novetat en FPR per a viure i gaudir d'una Itàlia d'excel·lència fora del turisme de masses. Tot un viatge amb l'estil FPR.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 7
  dies

  7 dies

  Del 29/03/2024 al 05/04/2024
 • Les Marques. L’últim gran secret d’Itàlia…

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
1675

7 dies

29/03/2024

05/04/2024

Reservar

Queden places lliures

Macedònia del Nord i Kosovo. Una història dels Balcans.

Fil-Per-Randa vos presenta per aquesta Pasqua la visita aprofundida de dos xicotets països balcànics fora dels circuits turístics comuns. I vos els presentem junts perquè la seua història es complementa perféctament. Aquest descobriment intens ens farà entendre i compartir la història dels Balcans, així, en majúscula. Kosovo, xicoteta república d'ètnia majoritàriament albanesa intenta sobreviure al bell mig d'aquesta extraordinària península i Macedònia del Nord, que a la fi ha aconseguit tindre un nom reconegut internacionalment. Aquest gran Tour ens portarà als amants de l'art i el paisatge a gaudir de les joies que aquests països guarden i que miraculosament han arribat als nostres dies. Tota una plèiade de Monestirs, esglésies, mesquites i madrasses. A més de la intensa vida en les ciutats i els seus carrers, places i terrasses, gaudint d'una gastronomia local plena de matisos barreja de cuina mediterrània amb tocs de l'orient. Sumant-li un paisatge grandiós, de muntanyes i llacs fabulosos. Tenim un viatge únic.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 30/03/2024 al 07/04/2024
 • Macedònia del Nord i Kosovo. Una història dels Balcans.

 • Guia

  Ens acompanyarà GUIA FPR ,
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1695

8 dies

30/03/2024

07/04/2024

Reservar

Últimes places lliures

Atenes-L’àtica-L’argòlida-Illes Saròniques.

Vos proposem celebrar les festes de Pasqua a la fabulosa i mítica Atenes complementada amb excursions per l'Àtica, l’Argòlida i les illes del golf Sarònic. Bressol de la nostra civilització, Grècia no és un país com els altres. Allí naix una gran part de la cultura occidental des de la filosofia a l'art. Visitarem els llocs imprescindibles de la megalòpoli actual: l'Acròpolis amb els seus monuments, el barri de plaka, vital i replet de grans atractius històrics, el Museu de l'acròpolis i el de vegades deixat de banda Museu Benaki. Pujarem al turó de Filopapo per gaudir de les millors vistes de l'acròpolis i la ciutat. La regió Atenès té una gran quantitat d'atractius: El cap Sunio, el temple de Braurion, el medieval monestir de Dafni, etc. En el golf Sarònic apareixen unes illes fantàstiques  Egina on trobarem un dels temples millors conservats de l'antiguitat el d'Afaia. La marinera illa de Hydra i l’encantadora Poros.  A més visitarem l’antiga capital Nauplio així com Corint. Tot un fascinant viatge per gaudir al retorn de la llum  del millor del món antic.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 01/04/2024 al 08/04/2024
 • Atenes-L’àtica-L’argòlida-Illes Saròniques.

 • Guia

  Ens acompanyarà Santi Tormo, Arquitecte tècnic i restaurador de monuments
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
1830

8 dies

01/04/2024

08/04/2024

Reservar

Llista d'espera

Borgonya. Romànic a “La Moutarde”.

Si preguntarem als europeus de l'edat mitjana o a l’inici de la  moderna quin és el país europeu més ric, molts contestarien: La Borgonya. Ducat-comtat de gran prestigi va ser absorbit per França ja al segle XVI deixant a la monarquia hispana només- fins aleshores titular del país- el comtat borgonyó de "Charolais". En aquesta terra han florit totes les edats de l'art. Seguint la tradició de Fil-per-randa de mostrar cada any una regió romànica a Europa vos proposem aquesta vegada la Borgonya. Hem seleccionat seguint les indicacions de les grans enciclopèdies franceses una sèrie de peces mestres d'aquest estil artístic que tant estimem. La capital històrica és Dijon que visitem absolutament. Anirem cada dia descobrint una obra cimera d'aquest art medieval. A més hem unit -com és marca de la casa- a la contemplació de l’art, gaudir del paisatge que la Borgonya regala en aquesta època de l'any on tot és una explosió de verds intensos puntejats per grandiosos massissos de flors.  Un grandíssim viatge a la terra de Colette que ens ompli el cor acompanyats per V. Climent- Història i Art-que ens portarà als secrets millor guardats de la bellíssima Borgonya.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 23/04/2024 al 30/04/2024
 • Borgonya. Romànic a “La Moutarde”.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
1670

8 dies

23/04/2024

30/04/2024

Llista d'espera

Últimes places lliures

Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Maig 2024

Al centre d'Àsia, seguint les petjades d'Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlan o Marco Polo, el viatge a Uzbekistan és un gran tour cultural que permet descobrir alguns dels llocs més bonics del centre del Continent, al llarg de les grans rutes de les caravanes que unien Europa, la Índia i la Xina. El camí que al llarg de segles utilitzaven de via  amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i experiències culturals entre Occident i Orient és el que vos proposem com a gran viatge de Primavera, una de les millors èpoques per visitar el centre asiàtic. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única al món amb els seus imponents monuments arquitectònics: Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la fascinant història de la Ruta de la Seda.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 26/04/2024 al 06/05/2024
 • Uzbekistan. La Ruta de la Seda. Maig 2024

 • Guia

  Ens acompanyarà Imma Rodilla, Gestora turística i guia FPR.
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2150

11 dies

26/04/2024

06/05/2024

Reservar

Queden places lliures

Uzbekistan. La Ruta de la Seda. 3er Grup.

Al centre d'Àsia, seguint les petjades d'Alexandre el Gran, Gengis Khan, Tamerlan o Marco Polo, el viatge a Uzbekistan és un gran tour cultural que permet descobrir alguns dels llocs més bonics del centre del Continent, al llarg de les grans rutes de les caravanes que unien Europa, la Índia i la Xina. El camí que al llarg de segles utilitzaven de via  amb propòsits militars i polítics, el que feien servir per al comerç de tota mena de productes, el principal mitjà d’informació, de transmissió del coneixement, de difusió d’idees i experiències culturals entre Occident i Orient és el que vos proposem com a gran viatge de Primavera, una de les millors èpoques per visitar el centre asiàtic. Volem recuperar la memòria viva d’aquelles ciutats i pobles que han forjat aquesta línia única al món amb els seus imponents monuments arquitectònics: Samarcanda, Bukhara, Khiva, vivint in situ la fascinant història de la Ruta de la Seda.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 07/05/2024 al 17/05/2024
 • Uzbekistan. La Ruta de la Seda. 3er Grup.

 • Guia

  Ens acompanyarà David Gimeno, Guia de turisme
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2190

11 dies

07/05/2024

17/05/2024

Reservar

Últimes places lliures

Les Cíclades. Santorini-Míkonos-Delos-Syros.

Les illes gregues són un poc la imatge idíl·lica i somniada de la Grècia sencera. Les seues cases d'un blanc impol·lut amb esglésies de caràcter íntim, carrers encalats, buguenvíl·lies esplendoroses que saluden la vida mediterrània, i el blau profund, intens, turquesa i maragda que per tot arreu ens situa al bell mig de l'Egeu, mar mític, ens donen la benvinguda. Cíclades, cercle, i al seu centre Delos, illa d'Apol·lo, guardiana d'aquella lliga Atenesa que dominà l'espai grec, tan xicotet vist en l'actualitat i tan gran en Bellesa, Història i Art, tot en majúscula. FPR no havia visitat mai aquest arxipèlag i no podíem esperar més. Abans de l'arribada del turisme invasiu de sol i platja vos presentem una proposta única en la vida per a conèixer - amb l'estil FPR- el millor d'algunes d'aquestes illes inoblidables i arrebossant de vida en arribar la llum solsticial.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 9
  dies

  9 dies

  Del 17/05/2024 al 25/05/2024
 • Les Cíclades. Santorini-Míkonos-Delos-Syros.

 • Guia

  Ens acompanyarà Silvia Llacer, Guia FPR
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2160

9 dies

17/05/2024

25/05/2024

Reservar

Queden places lliures

Armènia. El País de Noé.
MAIG 2024

Paisatges sagrats, monestirs màgics. Al sud de les muntanyes del Caucas, entre Àsia i Europa, entre el mar Negre i el Mar Caspi, es troba un país més aviat desconegut per als europeus: Armènia. En FPR hem volgut de nou obrir-li les portes i recórrer-lo per a gaudir de la seua història més que mil·lenària. El país conta amb paisatges magnífics, que van des de les estepes centreasiàtiques d'una soledat immensa, a les muntanyes caucàsiques d'una majestuositat inimaginable. I tot açò amb el dibuix d'esglésies i monestirs  d’una arquitectura de gran simplicitat i bellesa única al món i que molt sovint es troben en llocs remots i perduts. Un recorregut on a més no ens deixarem de sorprendre de la lluita del poble armeni per la seua supervivència malgrat el terrible genocidi que es va perpetrar contra ells. Història que comença amb la mítica "arca de Noé" que segons conta la llegenda es va posar després del diluvi universal en el mític mont Ararat de 5165 metres, muntanya sagrada pels armenis i que contemplarem amb tota la seua esplendor. Recorrerem part de l'antiga Ruta de la Seda, que unia Europa amb l'Orient Llunyà. Un viatge diferent d'un món ple de contrastos entre Àsia i Europa. En resum un petit país amb un grandíssim esperit.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 11
  dies

  11 dies

  Del 21/05/2024 al 31/05/2024
 • Armènia. El País de Noé.

  MAIG 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Daniel Martínez Meyer, Guia FPR i Politòleg
 • Guia

  Ens acompanyarà Guia Local. ,
2060

11 dies

21/05/2024

31/05/2024

Reservar

Últimes places lliures

Escapada al Mont Blanc. Chamonix. Annecy.

Vist des del cel els Alps són un continent complet. Aquesta mítica i sensacional cadena muntanyosa separa la península italiana de la resta d’Europa formant un arc des de la Riviera francesa fins a la península d'Ístria i més enllà. El viatge als Alps és un dels més satisfactoris que puguen haver-hi a Europa. Les muntanyes amb neus perpètues i el cim màxim de l'Europa -amb permís del caucàsic Elbrus- el Mont Blanc, són el decorat fastuós d'un viatge replet de sorpreses fantàstiques. En Fil-per-randa volem mostrar-vos els Alps en tot el seu esplendor al arribar el bon temps. Farem un Tour amb algunes de les vistes més impressionants d'Europa, pujant amb els telefèrics per gaudir còmodament del millor espectacle dels Alps. No oblidem la visita de la qual va ser capital de la Savoia: Annecy.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 03/06/2024 al 07/06/2024
 • Escapada al Mont Blanc. Chamonix. Annecy.

 • Guia

  Ens acompanyarà Vicent Climent, Història de l'Art
990

5 dies

03/06/2024

07/06/2024

Reservar