Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana


Del 13/03/2022 al 20/03/2022
8 dies
per persona 1130
 • Del 13/03/2022
  al 20/03/2022
 • 8 dies
 • Arqueologia
 • Clàssic
 • Avió
 • Història

 • Xavier Vidal

 • Santi Tormo

Descripció

Primavera Napolitana. Nàpols i la Costa Amalfitana

L'escriptor noucentista Josep Aragay en arribar a Nàpols escrigué: “He arribat a Nàpols, la ciutat de la roba estesa, de les pentinadores ambulants, dels vailets insolents, dels carrers molt amples o molt estrets i de les cambres sempre brutes i de l'italià incomprensible... (Nàpols-1916)” Des d'aleshores han passat cent anys i Nàpols ha canviat en algunes coses, en altres no. FPR vos proposa el viatge a aquesta terra tan vinculada al nostre país. Una terra plena de llum, d'olors a tarongina, de les llimeres en flor, de vinyes verdes vora el mar, sempre amb l'amenaça incerta del volcà. El Vesubi domina la meravellosa badia i li dóna perspectiva, grandiositat, magnificència. Va cobrir per desgràcia dels seus habitants les ciutats de Pompeia i Herculano portant l'ombra a aquelles alegres contrades però conservant la vida antiga per a la posteritat. Ho unirem per suposat, amb la ja mítica Costa Amalfitana amb una Mediterrània en majúscula, bella i recòndita observada de prop pels temples dels grecs, seus dels déus.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Avió
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 4 Mitjes Pensions
 • Guia FPR

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 22/10/2021

Opcions

 • Habitació individual + 240 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

També vindrà amb nosaltres:

Santi Tormo
Arquitecte tècnic i restaurador de monuments.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1130 € + 30 € de taxes


Programació

13 Març. València - Roma

Concentració a les 12 a l’aeroport de Manises. Vol directe a Roma. Trasllat a Nàpols.. Hotel al centre de Nàpols; 7 nits. Sopar.

 

14 març. La Costa Amalfitana

La "Costiera Amalfitana" és salvatge i escarpada, abarrancada, un miramar increïble amb oliveres, vinyes i tarongers. Durant segles va alimentar els somnis d'artistes, d'aventurers. En l'època de la Dolce Vita els seus protagonistes recorrerem les seues carreteres i camins, les seues places i platges. La ruta que emprendrem hui és la mateixa que feien ells. Pobles d'una harmonia de colors i perspectives insòlites que han aconseguit unir sense esforç home i natura. Visitarem la ciutat que dóna nom a la península: la mercantil Amalfi amb visites a Ravello, Positano i els miradors. Sopar

 

15 març. Nàpols. Spaccanapoli i el centre.

Descobrirem passejant des del nostre hotel el centre de la ciutat de Nàpols. Essencialment l'eix Spaccanapoli divideix literalment la ciutat. Aquest "tall" en la ciutat està format pels carrers Benedetto Croce. S. Biagio dei Librai, la via Vicaria Vecchia, el decumanus maximus que coincideix amb la via dels tribunals. Palaus amb esplendorosos patis, esglésies musicades com Santa Chiara, places que bullen com San Domencio maggiore. El gran teatre de l'òpera, el castell nuovo, la gran plaça del plebiscito, etc. No ens deixarem res. Sopar.

 

16 març. Pompeia-Paestum

La ciutat de Pompeia, colònia romana des de l'any 80 aC va ser lloc elegit pels rics patricis romans com a lloc de residència estival. Això explica la riquesa monumental de les seues restes. Farem la visita de les monumentals restes arqueològiques de la  ciutat soterrada per la cendra del Vesubi el segle I i que ha esdevingut eterna. Dinar. A la vesprada, conclourem el recorregut als peus dels temples grecs de Paestum. Els temples són autèntiques obres d'art a l'aire lliure. Tot es desmesura, esplendor i elegància.

 

17 març. Herculà

Situada a la regió de Campània, Herculà va sucumbir a la terrible explosió del Vesubi l’any 79. Igual que va ocórrer amb Pompeia, els ciutadans no van tindre temps de fugir i tot va quedar en el seu lloc, colgat davall de les cendres, fet que ha possibilitat que s’haja conservat amb el pas dels segles.A la vesprada visitarem el magnífic Museu Arqueològic Nacional que és un dels més rics del món en col·leccions gregues i romanes. El gabinet secret guarda les peces "eròtiques" que es trobaren en Pompeia i Herculà.

 

18 març. Nàpols. Funiculí funiculà.

Agafarem- si funciona- el funicular que ens portarà a barri alt de Vomero a vora de la Cartoixa de San Martino i al Castel de Sant'Elmo, obra del valencià Pere Lluís Escrivà. Vesprada lliure a Nàpols.

 

19 març. Caserta-Capodimonte

Visita al Palau Reial de Caserta, una de les obres més belles i grandioses residències reials del món, obra mestra de l’arquitectura barroca. Cal esmentar el parc annex amb els espectaculars efectes escenogràfics conformats per boscs, prats, fonts, estancs i cascades d’aigua. Més tard, visita al Museu Palau de Capodimonte, on resten les millors pintures del sud d’Itàlia. 

 

20 març. Roma-València

Trasllat a l’aeroport. Vol de retorn cap a València. Arribada cap a les 14.30 h.Visitarem