Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.


Del 17/03/2022 al 20/03/2022
4 dies
per persona 460
 • Del 17/03/2022
  al 20/03/2022
 • 4 dies
 • Bus
 • Mitja pensió.
 • Clàssic
 • Arquitectura

 • Clara Ros

Descripció

Úbeda, Baeza i Jaén. El Renaixement per Vandelvira.

A la mort de l'arquitecte castellà, possiblement d'origen flamenc, Andrés de Vandelvira. aquest deixà en el seu testament, entre d'altres, el Segon llibre d'arquitectura de Sebastiniano Serlio. Aquest detall ja ens apropa a la figura del genial i original arquitecte, home d'una gran cultura humanista. Iniciem la primavera fent un periple pels llocs emblemàtics de la seua obra que ens conduiran a gaudir intensament de les ciutats que acolliren les seues creacions. El renaixement a Castella té amb Vandelvira un dels seus principals impulsors. Des de la vila d'Alcaraz i la  magnífica plaça a les ciutats compendi d'aquest renaixement del sud: Úbeda ,Baeza i la catedral de Jaén, obra cimera d'aquest nou art farem un recorregut de sorprenents meravelles. A més unirem al nostre viatge el paisatge del mar d'oliveres que ondulen i dibuixen amb plata i verd els turons andalusos.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Hotel i desdejuni

Opcions

 • Habitació individual + 80 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 460 €


Programació

17 març. Alcaraz.

Eixida a les 08.00h desde Nuevo Centro, València. En 1213 el rei Alfons VIII conquistà la ciutat d'Alcaraz. La vila va arribar a tindre més de 60.000 mil habitants, després pestes i epidèmies assolaren la ciutat tornant a recuperar-se ja al segle XV. És ací on l'any 1505 naix Andrés de Vandelvira, un dels més importants arquitectes hispans que va omplir la ciutat d'importants monuments com Las Torres del Tardón i la "puerta de la Aduana".En arribar dinarem a Alcaraz i després visitarem la vila. En acabar eixirem cap a Baeza. Hotel a Baeza. 3 nits. Sopar.

 

18 març. Úbeda

Farem una visita a la capital del renaixement andalús, Úbeda. Sobre una àmplia terrassa sobre la vall del Guadalquivir i de fundació romana, la ciutat d'Úbeda és una de les ciutats més monumentals d'Andalusia. És en ella on Andrés de Vandelvira per voluntat del Bisbe Cobos va desenvolupar el seu programa arquitectònic. Visitarem la Col·legiata de Santa Maria de los Reales Alcázares, el palacio de las cadenas, i la capella del Salvador on s'uneix el geni de Diego de Siloé, Esteban Jamete i Andrés de Vandelvira. A la vesprada seguirem passejant la ciutat on podrem vore la puerta del Granada o l'Hospital de "los Honrados Viejos del Salvador". També podrem degustar la saborosa cuina basada en l'oli d'oliva i en els productes de l'horta. Sopar.

 

19 març. Jaén. Castell – Palau de Canena.

A l'època de l'emirat Jaén- Jayyan- era coneguda com a Hadira, "la capital". En 1246 Ferran III de Castella la va conquerir acabant amb els cinc-cents anys de l'Islam en aquestes terres. Cap de pont contra el reduït regne de Granada va anar perdent importància al llarg del segle XVI. Va ser seu de les corts castellanes i comptà amb una important minoria jueva. Farem una visita als més importants indrets de la ciutat. L'esplèndida catedral obra d'Andrés de Vandelvira i que inspirà moltes esglésies del nou món. Els banys àrabs, el castell o "alcazaba" d'una gran monumentalitat, el castell de Canena- Monument Nacional- és de propietat particular i va pertànyer a D. Francisco de Los Cobos, home de confiança i secretari de Carles I. La seua construcció s'encomanà a Andrés de Vandelvira que realitzà un espectacular pati de bellíssima impromptu renaixentista. També aquest castell dóna nom a un dels millors olis d'oliva del món que es produeixen en la comarca. Sopar.

 

20 març. Baeza.

 L’últim dia visitarem Baeza.  Amb un patrimoni de gran riquesa, del qual cal esmentar-hi la "Alhóndiga", l'antic magatzem de gra, la Catedral, el palau de Javalquinto. En ella va viure el poeta Antonio Machado a principis del segle XX. Després de dinar emprendrem l'eixida cap a València. Arribada al voltant de les 20.30 hores.Visitarem