Últimes places lliures

El Rosselló. A L’ombra Del Canigó.
Sant Joan

Quan l'any 1659 se signà el tractat dels Pirineus, els catalans de les comarques del Rosselló, el Conflent, el Vallespir i una part de la Cerdanya no podien imaginar, igual que el govern de la Generalitat catalana, que això seria "definitiu". De fet, anys després el rei de França intentà intercanviar eixes precioses comarques pel territori de Charolles, al nord de l'actual França. Durant molts anys els catalans del nord viviren la seua vida sota la fèrula de la monarquia francesa i després d'aquella República que dividí França com qui divideix un pastís imposant la llengua francesa com a “única”, destruint un patrimoni cultural preciós sota el paraigua de la igualtat, això sí, la seua. Volem descobrir en un curt però intens viatge les terres nord-catalanes. Farem un recorregut des de la seua capital Perpinyà, centre del món segons Dalí, per anar desgranant cada dia una part d'aquestes comarques delicioses. La costa Vermella continuació de la "Brava", amb pobles d'un encant màgic com Cotlliure i les vistes al blau i feroç Mediterrani. El castell de Salses, frontera indubtable de Catalunya amb el Llenguadoc francès. Monestirs que expliquen l'art romànic català com Sant Miquel de Cuixà i Sant Martí del Canigó o Santa Eulàlia i Santa Júlia d'Elna. Això i més sota l'ombra del mític Canigó en arribar els focs de Sant Joan. 

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 5
  dies

  5 dies

  Del 20/06/2024 al 24/06/2024
 • El Rosselló. A L’ombra Del Canigó.

  Sant Joan
 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
780

5 dies

20/06/2024

24/06/2024

Reservar

Queden places lliures

Els Cantons Alemanys de Suïssa
ESTIU 2024

Al cor d'Europa està Suïssa, la Confederació helvètica és el seu nom oficial. Tenim al cap la imatge de les altes muntanyes de neus perpètues, valls profunds de verds intensos, llacs de blaus maragda, cabanes i pobles enfilats en pendents de vertigen. Tot açò ens fa perdre de vista les grans ciutats que donen al país tot el impromptu cosmopolita. Viles laborioses com poques, amb una protecció absoluta dels barris antics -mai tocades per la guerra- i que es combinen absolutament amb l'arquitectura més contemporània. Els Museus són d'impressió amb unes col·leccions que meravellen a qualsevol amant de l'art. Vos presentem aquest estiu el viatge a la Suïssa més dinàmica, al país més tranquil d'Europa amb les capitals dels cantons del nord: Zúric, rica i famosa, Basilea multicultural i moderna, Lucerna cuidada a l'extrem, Berna bombonera medieval i capital confederal. A més els museus com la fundació Beyeler, el museu Paul Klee o el Vitra Design, etc. Un viatge ple de meravelles als peus dels Alps.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 07/08/2024 al 14/08/2024
 • Els Cantons Alemanys de Suïssa

  ESTIU 2024
 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1740

8 dies

07/08/2024

14/08/2024

Reservar

Queden places lliures

Sicília Occidental. Volum 1. Palerm - Segesta - Agrigent.

“En aquest últims mil.lenaris Sicília ha estat un centre de gravitació històrica en el Mediterrani central. Han passat per l’illa una llarga successió  de pobles diversos. Així és natural que Sicília siga una superposició  de cultures, una impressionant amuntegament de ruïnes. Aquest roc despullat i fort com l’acer està rodejat de les aigües més intensament blaves que el nostre mar presenta. La costa és un penya-segat gairebé seguit…. L’interior de l’illa ofereix un paisatge pobre i devastat, de color d’ala de mosca, trencat per barrancs profunds, que fa pensar en el paisatge d’Extremadura. L’alzina surera, que es dóna a Sicília, ajuda a la semblança… L’illa dibuixa un triangle, i per això els antics l’anomenaven Trinàcria.”  Josep Pla. Les illes.

Són tantes les meravelles que aquesta illa, la més gran del mediterrani, ofereix que hem decidit no es podia abarcar en un sol viatge. Fil-per-randa vos presenta en aquesta proposta l’occident Sicilià. Un viatge amb calma per assaborir tota l’essència d’aquesta part insular. Visitem ciutats i llocs que antigament per falta de temps no entraven als nostres programes: Tràpani,  Marsala, Selinunte, Sciacca etc. a més de poder sentir la vida de Palerm amb molta més tranquilitat.

 • Viatges

  TURISME CULTURAL
 • 8
  dies

  8 dies

  Del 12/09/2024 al 19/09/2024
 • Sicília Occidental. Volum 1. Palerm - Segesta - Agrigent.

 • Guia

  Ens acompanyarà Enric M. Català, Pintor, Belles arts i Filòleg
1820

8 dies

12/09/2024

19/09/2024

Reservar