La Puglia en març. La mirada d’Ulisses.
FALLES 2024


Del 13/03/2024 al 20/03/2024
8 dies
per persona 1690 Llista d'espera
 • Del 13/03/2024
  al 20/03/2024
 • 8 dies
 • Avió
 • Regions d'Europa
 • Història
 • Arquitectura

 • Enric M. Català

 • Tamara Andrades L.

Descripció

La Puglia en març. La mirada d’Ulisses.

Particular i bellíssima regió conformada per fèrtils planes i petits tossals farcits d’oliveres mil.lenàries envoltades per una llarguíssima costa. Es tracta d’un espai cultural i geogràfic al sud d’Itàlia amb importants relacions en el passat amb l’antiga Corona d’Aragó ja que formava part del Regne de Nàpols. Entre altres meravelles aquest viatge ens oferirà un recorregut fascinant al taló de la bota italiana. Trobarem esglésies rupestres excavades en la roca, curiosos edificis blancs (i trulli), i cases apinyades entre placetes i xicotets carrers en petits promontoris sobre la mediterrània, banyats per la llum marina. A més una arquitectura espectacular aparentment sense pretensions i que es desenvolupa en palaus, castells i esglésies d’un encant fora del comú. Un clàssic dels viatges de FPR que vos proposem per gaudir del retorn de la llum al començar la primavera.

Inclou

 • Vols internacionals
 • Itinerari en Bus
 • Hotel i desdejuni
 • 2 sopars
 • Guia FPR
 • Assegurança de viatge
 • Trasllat amb bus fins l'aeroport del Prat

Opcions

 • Habitació individual + 340 €
 • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

També vindrà amb nosaltres:

Tamara Andrades L.
Guia FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1690 € + 56 € de taxes


Programació

13 març. Vol a Bari. Lecce

Eixida des de València a les 05.00h (Nuevo Centro). Trasllat amb bus cap a l'aeroport del Prat. Vol directe a Barcelona - Bari.  Arribada i trasllat a Lecce. De camí farem una parada per gaudir de una de les peces millors de l’art medieval a la Pulla. Hotel a Lecce 3 nits. Sopar.

 

14 març. Lecce, la Florència Barroca

Visita de la joia Salentina. Hi destaquen les abundants i fastuoses realitzacions del barroc Leccese, bastides amb pedra daurada. Al llarg dels segles XVII i XVIII es van edificar a la ciutat nombroses esglésies i palaus amb gran riquesa decorativa i amb una atrevida fantasia de balustrades, arcs, columnes etc..., que guarneixen façanes i interiors. Recorrerem amb el nostre guia la ciutat eixint a peu del Hotel al centre de Lecce.

 

15 març. El Salentino. Otranto i Galatina

Farem la excursió al Salentino, la regió més a l’est d’Itàlia.  De matí anirem a Otranto. Considerat com el límit divisori entre els mars Adriàtic i Jònic.  Destaque el mosaic de la catedral.  Dinarem a prop de Galatina.  Després La ciutat de Galatina que ha conservat miraculosament els frescos de l'església de Santa Caterina. Un passeig pel poble i la visita d'aquesta ciutat ens ompliran de meravelles el cós.

 

16 març. Alberobello i Ostuni.  Pobles amb encant

Visitarem la Sixtina rupestre. Alberobello, localitat celebèrrima pels Trulli, que s’hi apinyen formant barris sencers. Aquestes construccions són d’origen antiquíssim i incert i es caracteritzen per conferir un encant màgic a l’entorn, amb els seus pintorescs carrerons, els murs emblanquinats amb calç i amb símbols i inscripcions sobre les teulades. Vesprada a Ostuni, població situada sobre un tossal que s’albira des de lluny per la blancor de les seues cases. El burg medieval ens ofereix nombrosos racons pintorescs, vistes magnífiques a la mar i interessants monuments. Hotel a Bari, 4 nits. Sopar.

 

17 març. Bari. Mirant l’Adriàtica

Viatjarem cap a Barí ciutat que ocupa una península rocosa, aquesta va ser l’abric natural per als seus primers habitants. Hi destaquen les dues basíliques, el castell amb una estructura medieval intacta .El nucli antic de Bari és encisador. Un recorregut pel seu interior ens farà descobrir que la vida continua en eixa antiga Bari, de roba estesa, xiquets jugant en patis i placetes amb les tendes del poble, gent gran seguda xerrant, dones atrafegades i marits cosint xarxes a la porta de casa. Sense deixar de gaudir d'una arquitectura rotunda, bella i plena de sabor. Amb el nostre guia farem un recorregut pels principals indrets. després temps lliure i sopar.

 

18 març. Castel del Monte i Trani.  La corona imperial

Obra absoluta de l’arquitectura militar medieval, Castel del Monte és un dels edificis més interessants de l’edat mitjana. Amb un rigor i precisió matemàtica i lluny del propòsit militar per les seues característiques és una obra enigmàtica i elgo esotèrica. Augmenta l’atractiu la seua magnífica posició panoràmica, des d’on admirarem bells i amplis paisatges. Trani, ciutat que va rivalitzar amb els majors ports de l’Adriàtica de té una bellíssima catedral que testimonia les seues antigues esplendors.

 

19 març. Matera. Cases de 9.000 anys

Dia complet a Matera. Urbanísticament, Matera conserva unes característiques de gran originalitat. Hi trobarem els cèlebres Sassi (pedreres), situades en un conglomerat urbà apinyat, sobre un escarpat i pintoresc penyal. Matera és patrimoni de la humanitat. Farem un recorregut guiat per anar descobrint els principals indrets que fan de Matera un lloc tan especial. A més les seues esglésies troglodites pintades al fresc, i els miradors fan d'aquesta ciutat un dels llocs imprescindibles del Sud d'Itàlia.

 

20 març. Mottola

Eixirem de matí per descobrir les esglésies rupestres de Mottola que són famoses per les pintures al fresc d'estil bizantí i han sigut datades del segle XI al XIV. Visitarem alguna d'elles. Són conegudes com les Grutes de Déu.  després Trasllat a l’aeroport de Bari i arribada a València a les 20 hores.

 

HOTELS
Lecce Grand Hotel Di Lecce 4****
Bari Hotel Boston Bari 3***

 

 Visitarem