Illa de Rodes i Symi. Atenes i el Cap Sunion.


Del 12/03/2023 al 19/03/2023
8 dies
per persona 1790 Llista d'espera
 • Del 12/03/2023
  al 19/03/2023
 • 8 dies
 • Avió
 • Arqueologia
 • NOVETAT
 • Història

 • Àngel Barcelona

 • Guia Local.

Descripció

Illa de Rodes i Symi. Atenes i el Cap Sunion.

Vos presentem com a gran novetat en FPR el viatge al Dodecanès, complementat amb la sempre fascinant visita a la ciutat d'Atenes. Les illes que s'agrupen enfront de la costa anatòlica al Sud de l'Egeu són anomenades Dodecanès, per ser-ne dotze i tenen un patrimoni arquitectònic de gran interès. Per la seua posició estratègica, l'illa de Rodes des de l'antiguitat ha estat ocupada i envaïda infinitat de vegades, d'açò conserva meravelles de l'art i de l'arquitectura. La Vila medieval de Rodes, patrimoni mundial de la Unesco, constituïx un testimoni de la immensa importància de l'orde militar de Sant Joan de l'Hospital, tant com a força militar com poder religiós. A més descobrirem els principals llocs d’interés  al voltant de l'illa com Lindos.etc. A prop, aixoplugada quasi tocant Turquia es troba la bellíssima Symi, ciutat i illa d'armadors amb delicioses cases neoclàssiques. Atenes sempre és un descobriment amb la seua Acròpolis i els monuments associats. El Museu, l'àgora, els teatres i la vida trepidant al barri de Plaka o Monastiraki. Tot un viatge per gaudir fora de la temporada turística del millor de l'Egeu.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Avió
 • Vols domèstics
 • Guia local
 • Itinerari en Bus
 • Excursió amb vaixell
 • Hotel i desdejuni
 • Guia FPR
 • Entrades
 • Mitja Pensió tots el dies.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 24/10/2022

Opcions

 • Habitació individual + 290 €
 • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Àngel Barcelona
Història i professor d'Educació Física.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1790 € + 110 € de taxes


Programació

12 març. Trasllat a l’Illa de Rodes.

Eixida a les 10h des de València (Nuevo Centro) i posterior trasllat a l’aeroport de Madrid. Vol Mad-Rodes, via Atenes. Hotel a Rodes. 4 nits. Sopar.

 

13 març. Symi.

El primer dia al Dodecanès el necessitarem per visitar la meravellosa i bellíssima illa de Seme- Symi-. De tan sols 59 km quadrats, muntanyosa, i de litoral abrupte està situada a escassos 5 km de la costa turca. Illa de l'antiga Cària va ser bressol de les Gràcies, filles de Zeus i Eurinome. La ciutat capital està formada per dos nuclis urbans: la zona baixa o del port anomenats Epano Symi i la part alta o Xorà. Les cases, edificis i mansions del segle XIX d'estil neoclàssic li donen a tota la ciutat un aspecte únic i encisador, estant tota la ciutat protegida per la declaració, ja als anys setanta de poble d'interès nacional. Farem la visita a les dues parts de la ciutat i tindrem temps lliure per gaudir del vivificant vent marí de la primavera mediterrània. Després de dinar tornarem en el vaixell a Rodes. Temps lliure fins a l'hora de sopar.

 

14 març. Rodes. La ciutat.

Omplirem aquest dia descobrint la fabulosa ciutat de Rodes. Capital del Dodecanès des d'època hel·lenística, albergava una de les meravelles de l'antiguitat, el colós de Rodes. La ciutat medieval té un recinte emmurallat magníficament conservat. Construïda pels cavallers de l'Orde de Sant Joan de L'hospital quan varen ser expulsats de Jerusalem. A l'interior d'aquestes muralles descobrirem tota una ciutat medieval, amb el palau dels Grans Mestres, els barris residencials com el barri jueu amb sinagoga, el barri turc amb la mesquita de Solimà, les esglésies catòliques, la plaça dels Màrtirs, el mercat, etc. Amb els nostres guies anirem pas a pas meravellant-nos d'aquesta única ciutat històrica a l'orient del mediterrani. Acabarem a Mandraki, l'antic port de la ciutat. Sopar.

 

15 març. L’illa de Rodes. Lindos.

Després de desdejunar com cal farem una visita a l'illa de Rodes. En la costa orientales troba un dels pobles més bells de Grècia: Lindos. Abans que arriben les ordes de turistes estivals tindrem per a nosaltres tota aquesta vila medieval i de caràcter pesquer. Els seus carrers empedrats, les cases encalades amb sostres de teula roja i el xicotet port de Sant Pau en record d'aquella primera parada de Sant Pau. Va ser també escenari de la pel·lícula "Zorba el Grec". Sobre la ciutat l'acròpolis i el temple consagrat a Atenea Lindia del segle IV aC. Dinarem a la ciutat i després tornarem a Rodes. Temps lliure. Sopar.

 

16 març. L’illa de Rodes. Ialissos i Monestir Filerimos.

L'últim dia en l'illa de Rodes visitarem la part nord: Ialissos. Al voltant del turó de Philerimos on es trobava l'antiga acròpolis apareixen les restes del temple d'Atenea Polias, la casa-font dòrica, amb dos túnels que porten aigua des de les altures fins a una cisterna excavada en la roca, l'església de l'època dels cavallers Hospitalaris -segle XIV- així com el baptisteri d'una basílica paleocristiana de tres naus, construïda sobre les ruïnes del temple d'Atenea. També trobem les ruïnes d'un antic monestir bizantí dels segles X i XI. Dinarem i després visitarem el Monestir de Panagia Filérimos. Construït al segle XIV en època dels cavallers és una construcció gòtica que ocupa el lloc d'un altre més antic bizantí. En acabant gaudirem de les vistes espectaculars sobre l'illa i emprendrem el camí a l'aeroport per eixir cap a Atenes. Sopar i Hotel a Atenes, 3 nits.

 

17 març. Atenes.

Ja en la capital grega eixirem de matí per visitar el Nou Museu de l'Acròpolis situat al peu del mateix turó sagrat que conserva magnífiques obres trobades in situ. Després la meravella de l'Acròpolis per visitar el santuari de la deessa Atena, patrona de la ciutat antiga, passarem pel teatre de Dionisi, bressol de la tragèdia, la comèdia i el drama, així com el santuari d'Esculapi. En l'acròpolis està els propileus, el temple d'Atena Nike, l'Erecteu amb les estàtues de les Cariàtides, etc. Una visita completa.A la vesprada farem un passeig pel barri de Plaka on podrem vore la llanterna de Lisícrates, l'Olimpeion, la porta d'Adrià, l'antiga mesquita, etc. Temps lliure i Sopar.

 

18 març. Atenes i el Museu Arqueològic. Cap Súnion.

La visita al Museu Arqueològic és imprescindible. Edifici neoclàssic proposa un recorregut cronològic al llarg de la Història grega: destaquem el Xiquet de Marató, el Kuros de Volomandra, cavall amb genet, el Posidó, la màscara d'Agamèmnon, etc. Dinar. Per la vesprada visitarem el Cap Sunion on es troba el temple de Posidó sobre un turó que domina el mar Egeu. Gaudirem d’una espectacular posta de sol, tot un acomiadament com cal de Grècia.

 

19 març. Atenes.

Temps lliure fins a l’hora del trasllat a l’aeoport. Vol Atenes-Madrid, via Atenes. Trasllat a València.

 

***Les propines als guies i al xòfer, són obligatories.Visitarem