info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00

Etrúria i els Jardins de Bomarzo. Falles 2025.


Del 14/03/2025 al 19/03/2025
6 dies
per persona 1290 Queden places lliures
  • Del 14/03/2025
    al 19/03/2025
  • 6 dies
  • Avió
  • Regions d'Europa
  • Clàssic
  • Història
  • Escultura

  • Silvia Llacer

Descripció

Etrúria i els Jardins de Bomarzo. Falles 2025.

L’Etrúria va ser una antiga regió històrica situada en el centre d'Itàlia, entre les actuals Toscana, Lazio i Úmbria. El topònim deriva dels etruscos o tirrens, els pobladors que s’assentaren creant una poderosa confederació. Les ciutats-estat independents, van ser les més importants d'Itàlia central i septentrional fins a la seua caiguda davant de Roma en el segle III aC. Necròpolis antigues, pobles medievals, viles renaixentistes, natura incontaminada. Paisatge intens el de la Túscia, aquesta regió conserva un patrimoni únic i irrepetible. Memòria d'una gran civilització perduda que descobrirem completament. A més hem afegit les visites a dos llocs extraordinaris: Bomarzo i el seu parc dels monstres un dels llocs més màgics d’Itàlia i que donà nom a una famosa novel.la. I l’espectacular catedral d’Orvieto amb la capella pintada pel gran Signorelli.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Itinerari en Bus
  • Trasllat Aeroport Alacant
  • 2 Mitjes Pensions
  • Hotel i desdejuni
  • Guia FPR
  • Assegurança de viatge

No Inclou

  • Entrades als monuments
  • Tot el que no estigui en l'apartat d'Inclou

Opcions

  • Habitació individual + 210 €
  • Assegurança cancel·lació + 45 €

Guia

Ens acompanyarà:

Silvia Llacer
Guia FPR.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1290 € + 95 € de taxes


Programació

14 març.  Al matí vol directe a Roma. En arribar anirem a  Cerveteri.

Concentració a les 07.30h a l’eroport de Manises. Vol directe a Roma. En el burg medieval de Cerveteri  visitarem la necròpoli de Banditaccia, amb gran varietat de tipus de tombes: en forma de pou són les més antigues, segle VII aC., les de túmul en forma de cabanya i les més complexes amb vestíbul i diverses estàncies. En acabar anirem cap a Viterbo on tindrem tots els dies l’hotel. Hotel a Viterbo. Sopar.

 

15 març. Tarquinia I  Tuscània

Tarquínia, mare de les ciutats d ‘Etrúria, enigmàtica i de refinada civilització que es va desenvolupar durant quasi mil anys. La necròpolis és considerada com la més important pinacoteca de l’antiguitat. Dinar lliure. La Ciutat de Tuscania és un antic burg d'origen etrusc que va arribar a la seua esplendor a l'edat mitjana enriquint-se amb dos bellíssimes basíliques romàniques: Santa Maria la Major i Sant Pere. La muralla, el palau dels espanyols, la fontana de les sette cannelle, esglésies i carrerons ens ompliran de goig. Sopar.

 

16 març. Caprarola-Villa Lante- Viterbo. 

Caprarola, és famosa pel seu palau, obra mestra i sumptuosa residència del cardenal Alessandro Farnese que va ser dissenyat per Sangallo el Jove i a la seua mort pel magnífic Vignola. És un dels castells més fascinants d'Itàlia. Dinar lliure. A Bagnaia, destaca la bellíssima vila Lante pel seu esplèndid jardí geomètric amb fonts, jocs d’aigua i un magnífic parc. En tornar a Viterbo farem un passeig per la ciutat. Viterbo presenta una singular concentració de monuments destacables en un àrea relativament reduïda. Va ser una vila molt més populosa que Roma al segle XIII.  Anirem descobrint els seus principals monuments, carrers i places. 

 

17 març. Bomarzo I Orvieto.

El jardí de Bomarzo, realitzat al segle XVI per voluntat del Duc Vicino Orsini, és un singular i fantàstic parc poblat d’escultures gegantines i monstruoses, animals exòtics, divinitats, i tantes originalitats escampades entre la vegetació. Esotèric i secret. En acabar de dinar visitarem la meravellosa ciutat Umbra d'Orvieto es troba en una pintoresca posició sobre una roca al mig de la vall del Paglia. Universalment coneguda pel seu "Duomo" del que farem una visita aprofundida per gaudir d'aquest únic edifici. La façana àgil i harmoniosa acabada ja al 500, els portals, la rosassa central i a l'intern destacarem els frescos del grandíssim Luca Signorelli. Aquests són uns dels majors cicles de pintura del renaixement on els personatges es mouen, es recaragolen amb un estrany frenesí. Després seguirem visitant la ciutat que encara ens oferirà agradables sorpreses: La plaça del Popolo, el corso Cavour, els palaus i esglésies. 

 

18 març. La “Tuscia” Romana. El Llac De Bolsena. Ferento.

La Terra dels "misteriosos" etruscs és la "Tuscia", al voltant del Llac de Bolsena. Els viatgers del segle XVIII trobaren aquesta terra d'especial interés i curiositat. Farem el Tour al voltant del llac - que en alguns punts assoleix els 900 metres de profunditat. Sempre acompanyats pel llac visitarem Montefiascone amb delicioses vistes on trobarem l'església de San Faviano, romànica, després a Bolsena destaca la col·legiata de Santa Cristina. Bolsena és famosa pel miracle.  També visitarem a prop de Viterbo Ferentium.Aquesta va ser una antiga ciutat etrusca que va ser absorbida per Roma. Conserva encara les ruïnes del seu teatre, un dels millors conservats d'Itàlia.

 

19  març. Viterbo. vol Roma-Alacant. 

 A l’hora convinguda anirem cap a l’aeroport de Roma per agafar al migdia el vol directe a Alacant. En arribar trasllat a València amb el nostre bus.

 

HOTEL

 Viterbo  Best Western Viterbo 4*

 

*Per raons alienes a Fil per Randa i sense haver-hi possibilitat d'una altra opció, el vol de tornada es realitza a Alacant.*

 




Visitarem