info@fil-per-randa.com 692 73 37 90 De dilluns a divendres de 09:30 - 14:00 | Dimarts i dijous de 16.00 a 19.00

Esmirna-Les Ciutats Antigues de Lydia i Frígia.
PONT DE DESEMBRE


Del 02/12/2024 al 08/12/2024
7 dies
per persona 1450 Llista d'espera
  • Del 02/12/2024
    al 08/12/2024
  • 7 dies
  • Avió
  • Regions del Món
  • Història
  • Arqueologia

  • Vicent Climent

  • Guia Local.

Descripció

Esmirna-Les Ciutats Antigues de Lydia i Frígia.

A l'oest d'Anatòlia, en l'antiguitat, existien dos territoris anomenats Lídia (actuals províncies d'Esmirna i Manisa) i Frígia. Països fortament hel·lenitzats, es convertiren en territoris amb una intensa vida cultural i artística. Part de l'imperi romà durant segles, passaren a integrar el que hem conegut com a imperi bizantí. Després, aquelles ciutats foren abandonades i caigueren en l'ombra de l'oblit. Fil per Randa vol portar-vos a descobrir a la fresca les ciutats antigues que ompliren aquest país i que conserven teatres, estadis, esglésies, temples, àgores, etc. Un viatge dissenyat pels amants de l'antiguitat on desgranarem  els llocs arqueològics més famosos com Efes, Milet o Afrodísies u alguns totalment desconeguts com Laodicea, Hieràpolis, Nysa o Sardes. Tot un curt però intens periple per assaborir el que ens ha deixat el món clàssic, a més de passejar l'actual Esmirna, ciutat plena de secrets.

Inclou

  • Vols internacionals
  • Hotel i desdejuni
  • Mitja Pensió tots el dies.
  • Guia FPR
  • Guia local
  • Assegurança de viatge
  • Itinerari en Bus
  • Entrades

No Inclou

  • Propines
  • Tot el que no estigui en l'apartat d'Inclou

Opcions

  • Habitació individual + 280 €
  • Assegurança cancel·lació + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1450 € + 261 € de taxes


Programació

2 desembre. Vol València-Istanbul-Esmirna.

Concentració a les 10.00h a l'aeroport de Manises. Vol València-Istanbul-Esmirna. Arribada a la nit. Nit a Esmirna. Sopar tots els dies.

 

3 desembre. Esmirna-Sardes.

Sardes o Sardis va ser  una ciutat de l’Àsia Menor, capital del regne de Lídia, dels sàtrapes perses, d'Antígon, dels sàtrapes selèucides i capital regional amb els romans. Farem una excursió a les ruïnes de Sardes per vore les restes de la ciutat sobretot el reconstruït gimnàs, termes i el temple d'Artemisa. Després tornarem a Esmirna per fer la visita. L'àgora antiga, la plaça del rellotge, els basars i les mesquites històriques. Nit a Esmirna.

 

4 desembre. Magnèsia Del Meandre-Nyssa-Hieràpolis.

Eixim d'Esmirna per seguir la ruta de l'antic riu Meandre actualment Menderes. Aquest riu donà nom als "meandres" que formen els rius. Al seu voltant una plèiade de ciutats se desenvoluparem en l'antiguitat clàssica. Farem la primera parada en Magnèsia de Meandre. Els francesos i alemanys espoliaren del conjunt arqueològic peces que es conserven tant al Louvre com al Museu de Pèrgam a Berlín. Farem un passeig per l'àgora i admirarem les restes de l'estadi i teatre. Després farem una parada a Nyssa. De la seua esplendor ha quedat el deliciós teatre. Al final del dia arribarem a Hieràpolis. Les seues restes estan al costat de la superfamosa Pamukkale, zona termal des de l'antiguitat. El recorregut per les ruïnes és tot un plaer: la porta de Domicià, l'àgora, el nimfeu, etc. Nit a la zona de Pamukkale.

 

5 desembre. Laodicea Del Licos - Afrodisias.

Ciutat del regne de la Frígia va adoptar el nom per la reina Laodicea. Un passeig al despertar el dia ens portarà a gaudir de la bellíssima àgora i els pòrtics de columnes, la basílica, l'església bizantina , el teatre. Amb el cor ple de goig agafarem el camí a altra meravella del món clàssic la fabulosa ciutat d'Afrodita: Afrodísias de Cària. Li dedicarem la resta del dia. Aquesta es va fer famosa a finals del període arcaic grec i durant els quatre segles següents el culte a Afrodita es va estendre per tot el món hel·lènic. L'àrea arqueològica és inmensa, cosa que ens parla ja de la dimensió d'aquella fastuosa ciutat. Portes monumentals, termes, àgora, teatres, temples, etc. També donarem una ullada al deliciós museu. Nit a Kusadasi.

 

6 desembre. Dídima-Milet-Priene.

Possiblement el monument clàssic més impressionant de la costa egea d'Àsia menor sigua el temple d'Apol·lo Branchidae a Dídima. L'oracle d'Apol·lo va ser durant el període hel·lenístic el més renomenat d'entre tots el que existien al món grec. Les seues restes imponents són les que visitarem. Després anirem a Milet. En el seu període d'esplendor el mar arribava fins a la mateixa ciutat. Va ser la major ciutat grega d'Àsia menor i va contribuir a la filosofia grega (Tales, Anaximandre i Anaxímenes) comla primera. La porta sagrada, el fastuós teatre que conserva miraculosament els vomitoris, el temple d'Atena, etc. Finalment, visitarem Priene. Situada sobre la gran planura que forma el riu Meandre. Entrem a la ciutat per la porta nord-est anant descobrint entre pins i matolls el teatre, la stoa sagrada, el boulouterion, el gimnàs i el temple d'Atena Polias. Després tornem a l'hotel. Nit a Kusadasi.

 

7 desembre. Efes.

Efes es mereix tot un dia. No volíem anar de pressa en aquesta ciutat, ja que són tantes les meravelles que no caben en una ressenya com aquesta. Fora de la temporada de creuers podrem gaudir més tranquil·lament del lloc arqueològic. I no només visitarem Efes a més descobrirem l'immensa basílica de sant Joani el temple d'Artemisa en el poble de Selçuk a vora les ruïnes. A l'acabar el dia tornarem a l'hotel. Nit a Kusadasi.

 

8 desembre. Vol Esmirna-Istanbul-València.

Eixida de matí i arribada a València a les 17.00h aprox.

 

HOTELS

 Esmirna  Blanca HTL 4*
 Pamukkale  Adem Pira 5*
 Kusadasi  Ramada & Suites by Wyndham Kuşadası 4*

 

***A causa de l'antelació de la reserva dels hotels, aquests poden sofrir canvis, però sempre amb la mateixa qualitat i ubicació.***

 




Visitarem